Голямото пътуване започна: Хиляди напускат София за празниците

Задръстването на бул. "Цариградско шосе" и магистрала "Тракия" е огромно
Обновена: 22 дек 2023 18:10 | 22 дек 2023 18:00, Анисия Иванова
137
Голямото пътуване започна: Хиляди напускат София за празниците
Снимка: БГНЕС

В следобедните часове има сериозно увеличение на трафика по изходите на София. Очакванията за засилен трафик в столицата през днешния ден са факт. Задръстването на бул. "Цариградско шосе" в посока Пловдив и магистрала "Тракия" е огромно.

Преди Рождество Христово и посрещането на новата 2024 г. софиянци напуснат столицата и се насочат към дестинациите, в които ще посрещнат светлите и новогодишни празници.

В късните следобедни часове на днешния последен работен ден трафикът в столицата е изключително натоварен, а основните булеварди за блокирани от коли.

Движението в града става много бавно, затова шофирайте внимателно!

Засилено полицейско присъствие има по всички пътни артерии на излизане от столицата. Органите на реда следят за безопасното движение по пътищата, както и за спазването на правилата за движение. Екипите на Пътната полиция са в готовност да подпомагат при необходимост движението по време на очаквания засилен трафик.

АПИ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи, както и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване, защото по този начин биха възпрепятствали преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да не се връщат!!!
73
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е като е столица е нормално да се разраства и да привлича хора от цялата страна. Няма да стоят хората по провинцията да работят за 1300лв
72
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
чао селяниииии
71
3
 
16
 
! Отговори
Софиян преди 4 месеца
Винаги съм бил добронамерен към всички независимо откъде са, но толкова автомобили и хора София просто не може да поеме. Не може всички да имат коли, стана ад в този наш град. 2010 година си купих първата си кола и беше съвсем различна ситуацията, сега колите сигурно са 5 пъти повече. Ползвам и градски транспорт, но трафикът в София наистина е невъзможен а паркоместа и в най-крайните квартали са лукс.
70
2
 
13
 
! Отговори
За един преател пита преди 4 месеца
От кое поколение нататък се брои за кореняк софиянец?
69
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кореняк-софиянците се завръщат по родните места.
68
2
 
22
 
! Отговори
мдаааа преди 4 месеца
драги съграждани софиянци , лошото е че тия след няколко дни ше се върнат и в София отново ше се миека !
67
8
 
5
 
! Отговори
Щанцов преди 4 месеца
Голям сакатлък стана край Кринки, друзя. Мераклиите да мятат фабове по украинския плацдарм на левобережието, получиха повиквателна за концерта на кобзон, предадена лично от бай Патриот.
66
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Най-големите селяни и задръстеняци си седят по цял ден по къщите и градовете, за цял живот не са видяли нищо различно от панелката, та да си дойдем на думата!
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя м.о.ч.а. ни напусна,вие за селяните...
64
2
 
5
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Прави впечатление, че един и същ *** реди коментар след коментар тук. Създава лошо име на всички столичани. :D
63
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Взех шофьорска книжка 2000-та година и помня, че на кръстовището на Софийския се минаваше на втория макс третия светофар, а вчера задръстване то по цариградско в посока центъра започваше още преди 4ти километър!!!! И това в 12ч.на обяд. Смятайте какво става в час пик. Утре да барикадираме всички изходи на София и да не позволяваме на нашествениците да се връщат в НАШИЯ град!!!!
62
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НЕ ИСКАМЕ ДЪРВЕНИТЕ ШОПИ ПО СЕЛАТА ТЕ СА ФАШИСТИ ДА СИ СТОЯТ В СОФИЯ
61
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И не се връщайте !
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Българските провинциалисти в Сф са напаст ама като идеш по на запад да видиш Меркеловите Авропейци как цапат на метеното и се чувстваш късметлия, че и нас таквизи зелени не са ни налазили. Та, драги ми коментаторе, винаги има и по- лошо!
59
4
 
12
 
! Отговори
Bormann преди 4 месеца
Строг визов режим за всички бежанци замърсяващи столицата. Това е град а не джунгла. Всички с регистрационен номер СО(След Околовръстното) и други да се редят на пропусквателния пункт. Забраната не важи само за регистрации С, СА, СВ.
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам защо, но съм забелязал че селянинът най-много се обижда, когато му кажеш истината. А именно, че е такъв.
57
1
 
22
 
! Отговори
Носталгия преди 4 месеца
Когато имаше софийско жителство, града си беше град и селото си беше село. Сега града е заразен с парразити и се е превърнал в зооопарк а селото просто се обезлюди и изчезна..... а после имало демографска криза и сме яли пластмасови домати внос... но как така се стигна до тук?
56
5
 
10
 
! Отговори
Селяндур преди 4 месеца
Откак се заселих в София, няколко софиянеца се изселиха на село. Всичко е точно - кръговрата на живота.
55
2
 
7
 
! Отговори
я па тиа преди 4 месеца
да бе шъ шофирами бавну , мама е сложлъ пръжолите и ни чека !