Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...

Кметът Костадин Димитров не пожела да изкаже лично мнение
15 яну 2024 17:00, Нели Христова
132
Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...
Снимка: БГНЕС

Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив са по-важен приоритет за кмета Костадин Димитров и неговия екип, отколкото съдбата на паметника на Альоша. Това стана ясно на брифинг, на който бяха коментирани най-важните задачи пред градската управа, предаде  БГНЕС.

Реконструкцията на Бетонния мост, който осигурява връзката с най-многолюдния пловдивски район "Южен", се очертава да започне в края на март или началото на април, обясниха кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов.

Реалната работа по съоръжението, заедно със затварянето на движението, на практика ще стартира след пускането на трафика по автомобилния пробив "Модър - Царевец". За този обект строителните фирми многократно са уверявали администрацията, че ще приключат до март.

Главната улица на Пловдив ще се мие всяка седмица с шампоан, когато атмосферните условия позволяват. Това е една от мерките за подобряването на чистотата на града, предприети от зам.-кмета по екология Иван Стоянов. Заедно с новата шефка на предприятието "Чистота" Десислав Георгиева той организира акция по разчистването на сметищата във всички части на града.

Работата по разчистването на сметищата ще продължи, като конкретно за "Столипиново" и площадката срещу КАТ, където периодично се натрупват камари отпадъци, а често избухват и пожари, ще се разчита на видеонаблюдение и на патрули на Общинска полиция и Общинския инспекторат.

По повод на казуса с паметника на Альоша кметът Костадин Димитров е възложил на администрацията да направи сметка колко средства са необходими за провеждане на референдум за съдбата на монумента.

Другият въпрос, който ще се решава, е колко пари ще струва преместването на гранитния съветски войник, ако се стигне до това решение.

Попитан какво е личното му мнение а Альоша, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил вкъщи, когато станах кмет. Нека гражданите да решават и в Общинския съвет да има диалог. Когато се срещам с хора и ги питам за “Альоша”, те ми казват: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите важни теми за града да бъдат решени най-напред”.

На сесията на местния парламент в сряда няма да се разглежда предложението на двамата съветници от ДСБ за преместването на съветския войник. Постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за становище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Браво, добре, че не гласувах за оная на кукла на конци Старибрадов от ПП/ДБ (простаци и простакеси) ! Точно така, има къде къде по-важни неща за благото на обществото и хората, отколкото тая простотия кой паметник да се демонтира и тем подобни напълно излишни глупости, с които нашите "медии" занимават народа от сутрин до вечер!
98
3
 
1
 
! Отговори
МАЛКОВ Е преди 3 месеца
Хайде шофьорите от Техра. Ще ги изиграем хората, а и ръчениците.Аз не получавам заплати от фирмата му на пленесктата мутра, шефа им Драганов, но пъкс, г-н Драгомир си ми е пирятел от поделението ив 42 820 на УБО-то им. А пък, бротовчедите и роднините ми също са им служили натези от БКП-то им. Честита 2024. Тази за баницата е за КТБ-то и БНБ-то им.
97
3
 
1
 
! Отговори
Иофьорите, 2024 преди 3 месеца
Кметовете изобщо не ме интересуват. Личтно за мен е по-важно кога ще му връчат купата и премията на г-н Драго Дрогомански за републикански шампино на БЪЛГАРИЯТА НИ ПРЕЗ 223 г. За да му ги честитя. Ами, с него сме си приятели от над 40 г.
96
6
 
19
 
! Отговори
Браво! преди 3 месеца
Ето кмет, на който му пука за хората! Софиянзи, като махнахте Паметника на СЪветската Армия, трапезите ви по-богати ли станаха? Улиците ви по-чисти ли станаха? Децата ви, по-добро образование ли започнаха да получават? Това са важните неща, а не паметниците.
95
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С този дърт обигран комунист на чело, Гальошата ще има много дни на жовот.
94
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На тоя руснаците са му казали, че войната свършва и той взе да се преориентира! В Пловдив по ги разбират тия работи, не са като в София. Не може така- трябва да се маха наред всичко съветско и в музея!
93
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Научили са си урока. В София нарязаха паметника вместо да чистят снега и клоните и затова все още не могат да се самоуправляват. Колко месеца минаха, а СОС не работи...
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо е толкова зорът за майната Гальоша? Гальоши има над 350 из цялото БГ!! Окупацията е много яка!!
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ... 81 - Баце, ти Трите Точки ли се казваш, та оня другия бил анонимко?! Банси смехорията!
90
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Пловдивчанин - веднага след като ометете десетките барутници с пловдивска регистрация които целодневно пълзят по софийските улици. Можете да си ги приберете заедно с мекоговорящите пловдивски комплексари в тях. Обаче, ти да видиш - не искат в Пловдив на убавото. София, та София.
89
6
 
7
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 месеца
До РазочарованПловдив изглежда ПЕТ ПЪТИ по-добре от смотаната София. Кметовете ги избират защото си вършат работата, а не защото са от ГЕРБ. Като си избрахте ДС наследника, цъфнахте и вързахте... Вземете да си ремонтирате улиците и да ги миете от време на време. В Пловдив от тази година ще ги мият с шампоан , но това е далеч от вашите общинари. Няма далавера. И някой паркинг в центъра направете, че сте заприличали без война на Бейрут.
88
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ... като както посрещахте докато наскрапваха МОЧАта или още по подобаващо? Щом пазиш с нокти и зъби Солдата очевидно си русороб! Очевидно това, че паметника на Апостола е набутан в нозете на тоя Туч не те дразни? А да ми обясниш "патриотизма" ти в какво се състои? Да, и последно - с бастуня ли ще го отбраняваш?
87
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вечна слава на руските братя дали живота си за победата над фашизма!!! УРААААААААА
86
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само обиди от центаджийчетата , тинейджъри какво да ги правиш.
85
3
 
7
 
! Отговори
... преди 3 месеца
До АнонименПсевдо демократче, всеки дето не ви играе по свирката е русороб и подобни идиотии.От жалки демагози и промити мозъци, с жълто около устата, не се обиждам.Предай на шефовете си в посолството, че паметника на Альоша остава. А ако ви стиска елате до Пловдив - ще те ви посрещнем *** подобаващо !
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ... 81 - е, теб тея три точки те различават от "анонимкото"! Какъв характер, молодец! Имах си хас пък да не си "патреот"! Сигурно и булята попляскваш - така, по православно - да си знае мястото, нали? Всъщност си абсолютно клише като по букварче - неграмотно, неуко, без конкретика и натъпкано с болшевишки лозунги. Минал си покрай патриотизма!
83
3
 
8
 
! Отговори
Разочарован преди 3 месеца
Пловдивчан са изкл. прости парчета да изберат ОТНОВО Гербераст. След последния мега-***, сега избраха още по-голям. За това града не прилича на нищо и скоро дори провинцията ще го изпревари по развитие. Определено най-зле управлявния голям град след София, но поне София има оправдания, тука нема
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Със центохле бар ки не се преговаря!!! Само тъпкане на насекоми!!!
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Събират ви от кол и въже центаджийчета, само ***, чакай народа още малко да му писне
80
1
 
4
 
! Отговори
... преди 3 месеца
И кой те спира да му промениш предназначението на паметника и да сложиш плоча за загиналите през 1944-45 - наши войни?! Но не, ние ще го събаряме, такова е нареждането от посолството ... ***! Само генерал губернатор не са ви назначили още