Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...

Кметът Костадин Димитров не пожела да изкаже лично мнение
15 яну 2024 17:00, Нели Христова
132
Альоша не е приоритет за кмета на Пловдив, а чистотата, ремонтите...
Снимка: БГНЕС

Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив са по-важен приоритет за кмета Костадин Димитров и неговия екип, отколкото съдбата на паметника на Альоша. Това стана ясно на брифинг, на който бяха коментирани най-важните задачи пред градската управа, предаде  БГНЕС.

Реконструкцията на Бетонния мост, който осигурява връзката с най-многолюдния пловдивски район "Южен", се очертава да започне в края на март или началото на април, обясниха кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов.

Реалната работа по съоръжението, заедно със затварянето на движението, на практика ще стартира след пускането на трафика по автомобилния пробив "Модър - Царевец". За този обект строителните фирми многократно са уверявали администрацията, че ще приключат до март.

Главната улица на Пловдив ще се мие всяка седмица с шампоан, когато атмосферните условия позволяват. Това е една от мерките за подобряването на чистотата на града, предприети от зам.-кмета по екология Иван Стоянов. Заедно с новата шефка на предприятието "Чистота" Десислав Георгиева той организира акция по разчистването на сметищата във всички части на града.

Работата по разчистването на сметищата ще продължи, като конкретно за "Столипиново" и площадката срещу КАТ, където периодично се натрупват камари отпадъци, а често избухват и пожари, ще се разчита на видеонаблюдение и на патрули на Общинска полиция и Общинския инспекторат.

По повод на казуса с паметника на Альоша кметът Костадин Димитров е възложил на администрацията да направи сметка колко средства са необходими за провеждане на референдум за съдбата на монумента.

Другият въпрос, който ще се решава, е колко пари ще струва преместването на гранитния съветски войник, ако се стигне до това решение.

Попитан какво е личното му мнение а Альоша, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил вкъщи, когато станах кмет. Нека гражданите да решават и в Общинския съвет да има диалог. Когато се срещам с хора и ги питам за “Альоша”, те ми казват: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите важни теми за града да бъдат решени най-напред”.

На сесията на местния парламент в сряда няма да се разглежда предложението на двамата съветници от ДСБ за преместването на съветския войник. Постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за становище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Радиацията е безпристрастна, центаджийчета
58
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Хаюде Влади Бенд МАРКОВ Е. Тези от мисирките му на мутрата от БНР и БНТ-тата, да си мълчат като пуйки. Ами, аз си празнувам с приятелите и приятелките от тези истинските ми. Политиците и технитег лидери, решения, закони и мисления изобщо, ама изобщо не ме итнтересуват. Просто защото управлявам АКТИВИ ЗА ПОЧТИ 1 МИЛИОН ЕВРА. А тези от БНБ0то им ми обясняваха, че нищо несъм разбира. Честита 2024. ЧАК РАК ЛА ДЕ. ПОСЛЕ И ЧАЙ ШУКАРИЕ. ГАЙДАРИТЕ.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не свършиха ли рублите? Но явно не са дребните души продължават да предават България. Но и *** в Пловдив ще изчезне както изчезна в София, така че спокойно. Рублите отново ще са отишли напразно.
56
3
 
6
 
! Отговори
... преди 3 месеца
За разрушаване на паметника на американските летци да си използват празните глави! Поне ще има някаква полза от тях. И няма да пипате Альоша, продажници !!
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 56 - момче, нямам против един "Альоша" с размерите на споменатия от теб паметник да се ситуира в двора на "почетния консул" на Русия в Пловдив - мисля, че беше Другаря с тройната гуша - Гергов! В крайна мяра - пред него - където и да е това из Пловдив. Ама тоя туч, дето стърчи над града е друго нещо. Апропо, колко и кой руски солдат "загина" освобождавайки Пловдив през 1944? От интерес питам подмазвачи?
54
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Споко все някой ултрас ще го мине с флекса :):):)
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 54 Никой не ми "прачи" да те стъпча насекомо
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 54 Със хле бар ки не се преговаря!!!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Северноамериканските индианци са изчезнали защото са подценили имиграцията.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 52 - никой не ти прачи да чувстваш себе си като хле барка! Не се притеснявай, ако така ти харесва.
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гербавите са равни на комунисти какъвто е и сикаджията от Банкя, така че всичко е ОК. Паметник на окупаторите, който се вижда от 40 км от града, не Васил Левски, не Христо Ботев не Паисий, не цар Борис I, не цар Симеон, а окупатор и има хора който го защитават!!? А бе вие българи ли сте какви сте? Но едно е сигурно нито сте българи, нито патриоти, а най малко пловдивчани!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хле бар ките са най войнолюбивите насекоми , безстрашни и защитени от свръхзвуковите ядрени ракети на Русия
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен И на Левски и на Алоша трябва да се ремонтират. Ако не дава пара за Левски че требва пари за ВИК нали паметника ще се срути. Щом е кмет трябва да се заеме със сичко а не само некви приоритет. Ако не може оставка и затвор.
46
5
 
4
 
! Отговори
Пацо преди 3 месеца
Ако бутат паметници на Левски, Каравелов и Ботев варненските р0м0ве от и3ражданe ще мълчат като бити пееpacu но ако се махат тотемите на комунизма почват да квичaт като прасе когато си му ударил ножа
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 39 - да живей ХилядоЛетната Българо СъвеЦка Дружба. Руския Слон и неговия по малък събрат - Българския Слон - хобот за хобот през вековете!
44
1
 
2
 
! Отговори
Певец, от народните преди 3 месеца
Специалните ми поздрави за днес са за г-жа ГЛОРИЯ ОТ РУСЕ. Ако ми ги даде парите си и ми изпее вярно първия глас на тази за БЕЛИТЕ НИ МАНАСТИРИТЕ, просто няма как някой от известните й, да ме надпее. Ами, толкова много имам, че ще я направя милионерка като мен. Те, за това са си авторските права. Но пък, за ИМАЛА МАЙКСААТ, тя ще си мълчи и ще ме слуша. ЧЕСТИТА ГЛОРИЬО. Новата 2024.
43
4
 
3
 
! Отговори
О чистотатата преди 3 месеца
Как правилно го казва Кмета чистотата това включва и альошата.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 38 - да не забравяме кой спаси 3 Март!
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 35 - А за това, че в случая с Альоша-та паметника на Апостола е нещо като будка за билети покрай титаничния Солдат - не съжаляваш ли? За това, че паметника на българския символ е омаловажен и тикнат в нозете на Альоша-та - някакво съжаление гони ли те?
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако бяхте отделили за домове за сираци толкова време и пари, колкото за паметниците, щяхте да зарадвате мнооого деца. Но важно за вас е да се натягате- така сте свикнали да живеете и да се "издигате" - с натягане и об.л.изване на подметки.