Пенко Господинов и Анастасия Лютова с награда в Москва

Актьорският дует спечели за участието си в "Паякът"
11 юни 2013 15:11, Петя Славова
0
Пенко Господинов и Анастасия Лютова  с награда в Москва
Снимка: Сфумато

Пенко Господинов и Анастасия Лютова се върнаха с награда за най-добър актьорски дует за спектакъла "Паякът" от десетия Международен фестивал на камерните театри и малките театрални форми "Славянский венец" в Москва, съобщават от екипа.

"Паякът" се е оказал най-коментираният спектакъл на фестивала. Текстът на режисьорите Димитър Димитров и Йордан Славейков е развълнувал руските критици и драматурзи и е спечелил симпатиите на международното жури.

Проблемът за сиамските близнаци е разгорещил фестивалните страсти и докато на едни се е сторил авангарден, други са обявили спектакъла за "вдъхновяващ и блестящ". Директорът на Беларуския държавен академичен театър проф. Валерий Анисенко е нарекъл Анастасия Лютова "чудо в театъра". Пенко Господинов, който веднага след Русия е заминал за фестивала "Варненско лято", за да играе във "Вуйчо Ваньо" на Чехов, е коментирал, че Москва му е донесла истинско удовлетворение и радост.

Авторският спектакъл на Димитър Димитров и Йордан Славейков "Паякът" предстои да бъде показан пред нюйоркчани през август в рамките на New York International Fringe Festival. Общо пет представления със субтитри ще изиграят Пенко Господинов и Анастасия Лютова пред американска публика между 9 и 16 август попокана на организаторите. Постановката може да се види в София на 13 юни от 19.00 часав Театралната работилница "Сфумато".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари