Христо Мутафчиев с идея за театър в метрото

Пространството побира между 200 и 250 души
3 сеп 2013 15:24, Петя Славова
4
Христо Мутафчиев с идея за театър в метрото
Христо Мутафчиев. Снимка: Булфото

Театър под земята ще позволи нов проект на Столична община, съобщи в. „Сега“. Очаква се съвсем скоро да бъде обявен конкурс за новото арт пространство, което ще е при метростанция „Джеймс Баучер“.

Според главния архитект на София Петър Диков идеята не е нова, но отскоро е решен проблемът с мястото.

По този повод на 2 септември столичният кмет Йорданка Фандъкова се е срещнала с председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, който е изявил желание да управлява мястото и то да е театрално пространство.

Председателят на съюза Христо Мутафчиев коментира, че вече се търсят начини за финансиране. "Водим преговори с различни банки и други институции, защото може да се мисли и за публично-частно партньорство, не сме спирали да работим", обясни той пред изданието.

Според Мутафчиев в бъдещия театър, който може да е голям около 500 кв. м и да побере около 200-250 души, би било добре сутрин да има куклен театър, следобед репетиции, а вечер театрални представления или джаз концерти.

"Така ще има истинско театрално пространство, където зимните дни хората от "Люлин" могат да идват да се забавляват и пак да си хванат метрото и да се приберат, без да излизат навън", поясни още актьорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Христо Мутафчиев говори глупости,жалък нахлебник на Борисов и бандитската му шайка!Позор за интелигентщината в България!
2
0
 
3
 
! Отговори
гост преди 10 години
този човек защо не си гледа здравето, ами се чуди как да се рекламира
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А наема кой ще плаща?Конкурс и търг трябва, всичко друго е подкуп в осбено големи размер и представляващ особено тежък случай