"Нагоре по стълбата" отбелязва 15 години с "Cocktail party"

Пиесата на на Т.С. Елиът ще се играе на 4 декември
2 дек 2022 14:52, Петя Славова
0
"Нагоре по стълбата" отбелязва 15 години с  "Cocktail party"
Снимка: Нагоре по стълбата

С постановката "Cocktail party" от Т.С.Елиът театър "Нагоре по стълбата" отбелязва своята 15-годишнина. Представлението ще се играе на 4 декември от 18.00 часа в City Stage.

Това е една от най-известните пиеси на англо-американския поет, драматург и литературен критик, носител на Нобелова награда за литература. Творбите му- сред най-добрите постижения на модернизма от XX век, са високо ценени и много награждавани.

Мотиви от негова книга стават основа за изграждане за драматургията на световнопризнатия мюзикъл "Котки" на Андрю Лойд Уебър.

"Cocktail party" се играе за първи път на българска сцена. Сюжетът задълбочено разглежда темите за самопознанието и заблудите, за любовта и различните ѝ проявления, за неочакваните обрати в живота, които ни водят към истината за себе си.

Трупата "Нагоре по стълбата" е основана през есента на 2007г. от актрисата и режисьор Десислава Чутуркова. В репертоара влизат още постановките "Вуйчо Ваньо"  и "Чайка" от А.П. Чехов, "Очи на синьо куче" от Габриел Гарсия Маркес, "Любовникът" от Харолд Пинтер, "Кучката" от Теодора Димова, "Съседната врата" от Кърт Вонегът, "Големите пари от Алан Ейкборн, "Love, love, love" от Майк Бартлет и "Миг" от Дидре Кинахан.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари