Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37, Златко Желев
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)


196
Още от
Напиши коментар Коментари
141
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До niki
Разбери че Рашките решават по различен начин проблемите си
История на Т-62
Проблем да направиме нов ТАНК? Всички нови западни оръдия пробиват Т-55 на всички дистанции - Не можем да увеличим масата на танка мостовете в Европа няма да го издържат - Решение композитна броня
Трябва ни ново оръдие 100 или 115мм гладкостволно да изберем? Второто защото има по-мощни снаряди срещу пехота
Ексри като нов двигател, хидро мех скоростна кутия и пр - НЕЕ само старите надеждни и евтини от Т-55

8000бр
140
9
 
9
 
! Отговори
niki преди 11 месеца
До 133

Руснаците нямат никакви технологии, нито военни, нито космически. За това си плащат на пропагандни медии да лъжат света, че имат такива технологии.
139
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
До наблюдаващотдалеч 151
Наблюдателю Ладата е Лицензен ФИАТ а после ги купиха ДжМ до колкото си спомням, Рено направи завода за двигатели на КАМАЗ, Курск кога потъна 90-години когато Русия беше разграден двор реално с убивана икономика.
8 години не могат да направят кола за президента защото не правят кола реално а КОМПЛЕКС за ЗАЩИТА(на първо място), БЯГСТВО(ако може) и чак тогава са подобни неща като Лукс и външен вид. Това не се прави за един ден нито година.
138
6
 
4
 
! Отговори
kireza преди 11 месеца
ВЕЧЕ СЕ Е ВЪОРЪЖИЛА....В СИРИЯ,С ПОМОЩА НА РОБОТ,ИЗТРЕБИХА БАНДИТИ И ОТКРИХА ПЪТЯ ЗА СИРИЙСКИТЕ ВОЙНИЦИ....В ЮТУБ ИМА КЛИП,ПОГЛЕДАЙТЕ ГО!
137
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Нормално е да се въоръжават.. логично е че суверенитет е невъзможен без армия
136
6
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 11 месеца
До Анонимен149

и джинджипляктори за префундация за прещамповани гълъмбурняци. тия легенди от осемдесетте важат за диванните поцреоти. като се тегли чертата, ссср събра , досущ като кредитен милионер,всички активи на сив и на варшавския договор и остави останалите страни да се оправят- с вересиите и с наложената им върхушка от руски поклонници. за това , като завъди некой лев се случват мигове и аец - белене. въпроса с русия е не дали, а кога ще обърне точилото.
135
2
 
14
 
! Отговори
смрад преди 11 месеца
абе тия като пият по един одеколон стават много силни на думи
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Боби

:)))))))))))))))))))
Факт, руснаците нямат технологията да полагат тръбите в Черно Море. Иначе, ще правят роботи, ще пращат апарати до Юпитер и Марс ... опс, за последното се отказаха наскоро :))))
Гроздето е кисело, а ?
133
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ще пускат още замърсители на околната среда като Кузя :)))))
132
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А бе те един телевизор не могат да направят та.......
Абсолютни глупости.
131
16
 
12
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 11 месеца
СЛАВА И АДМИРАЦИИ НА ЕДИНСТВЕНАТА ВЕЛИКА СИЛА НА ЗЕМЯТА РАССИЯ !!!ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ МНОГО ,МНОГО ВЕЛИК НАРОД НЕПРЕОДОЛИМ ЗА САТАНИНСКИТЕ СИЛИ САЩ И НАТО.
РАССИЯ ФОРЕВЪР НАШИ БРАТЯ И СЕСТРИ ,НАША КРЪВ И ПЛЪТ !!!
130
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
руснаците имат един голям проблем робот не върви с въглища
129
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
при тях винаги е ЩЕ ... те първо поне една нормална кола да направят
128
4
 
17
 
! Отговори
Блядистанци преди 11 месеца
И след 200 години няма да могат да построят самолетоносач като Джералд Форд ....
127
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възможно е! Те руснаците наскоро оптимизираха квадратното колело, като го направиха триъгълно - резултата е едно дрънкане по-малко на оборот. Като нищо и робот ще направят и да не забравят да му турят лика на путин, за да плаши западняците.
126
8
 
15
 
! Отговори
ашоле молодци преди 1 година
кви роботи кви ракети те един телевизор не могат да направят иначе като им слушаш раздувките са най-най-най големите (въздухари)
125
14
 
4
 
! Отговори
Торбалан преди 1 година
Що само краварите да гепят технологии?Знае се от Кого?
124
4
 
14
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Дано да не сме сред държавите със стратегическо значение за Русия , че лошо ни се пише.
123
9
 
10
 
! Отговори
пияни мечти преди 1 година
голям майтап ще са роботите ами като им спрем уай-фая ще се изпотръшкат всичките
122
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако и рАботите са им като мАсквичите, ще се изтрепят самички.