Постижението на Мъск – триумф за човечеството!

Илън Мъск инвестира пари в бъдещото и историята
8 фев 2018 10:50, Петя Славова
86
Постижението на Мъск – триумф за човечеството!
Снимка: архив, Reuters

Историческо постижение на частната космическа компания SpaceX! Тя изстреля в Космоса "Фалкън Хефи" - първата от типа свръхтежки ракети от 10 години насам. Това е еквивалентът на 18 самолета Боинг-747, а товарът на ракетата е първият личен е-автомобил на милиардера Илън Мъск.

Още по темата

"Мечтите на Илън Мъск се разпростират доста над това, но това е част от мечтата му хора да кацнат на Марс след 10-15 години. Ракетата излетя от площадката, достави електрическа кола в Космоса... Това се счита за огромен успех!", коментира невероятното постижение астрономът от "Музейко" Тихомир Димитров.

Той посочи, че първият електрически автомобил на Мъск в момента е на път към астероидния пояс между Марс и Юпитер, но няма да кацне на Марс.

"Не е хубаво неща, които ние произвеждаме, да се сблъскват с други места в Космоса", отбеляза астрономът пред Bulgaria ON AIR и добави, че там може да има извънземен живот. По думите му колата ще се върти около Слънцето в продължение на 1 млрд. години, като бавно ще се разпада.

Тихомир Димитров е уверен, че след 10-15 години ще има космически туризъм. Това са реални неща - има хора, които работят над тях на Земята, подчерта той.

"В България сме създали Детски научен център - космическа академия за деца между 8 и 12 години, където задълбочено научават всичко за Космоса", каза още той.

В студиото на "България сутрин" PR експертът Максим Бехар подчерта, че изстрелването на ракетата е много силен маркетинг за Мъск и Америка като технологичен лидер. По думите му историческото събитие показва също превъзходството на частния бизнес над държавата.

"При цялата липса на лидери на света, изведнъж виждаме в бизнеса колко е важно лидерството. Това е инвестиция в науката, която позиционира Америка много напред. Инвестицята може да бъде върната като брандинг и записване в историята", обясни Бехар.

Той бе категоричен, че Илън Мъск инвестира в бъдещото и историята. PR експертът е на мнение, че след време като отворим енциклопедиите, ще видим кой е направил първия частен полет и докъде е стигнал.

Създателят на платформата Уча.се Дарин Маджаров посочи, че има много други като Мъск, които правят сходни неща, но той създава най-добрия маркетинг.

"Мъск е рискувал толкова много. Постига много неща, но приема цялото нещо като игра. Виждаме какво носи цялото това забавление в работата му. Той е възвишен тип човек, вдъхновен отгоре", коментира Маджаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
5
 
! Отговори
до журналята преди 6 години
"Фалкън Хефи" хората ракети изстрелват вие дори не можете да пишете.
71
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво постижение е това ? Изстрелял ракета в космоса . А даже не и много сигурно това като се има предвид супер модерните студия, там всичко е възможно.....
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм привърженик на водорода и на fuel cell технологията.
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руфосилките, yшанки долу пред покорителя на космоса!!!!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за тукашните "полезен товар" значи кило долнопробна ракия в шкембето.
67
4
 
3
 
! Отговори
срам преди 6 години
Иван *** е страшно болен. Гнусен народ и гнусна държава. Проклятието е пълно.
66
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някак много удобно се изпуска от русофилите, че целта на изстрелването е да се тества ракетата, а не специална мисия за извеждане на нещо полезно. Самият Мъск казва, че е приятно изненадан от успеха. А след като харчи толкова пари, защо да не направи реклама и на друго свое начинание.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61Надеждата, че съществува спасение, от такива като теб, е достатъчно ...
64
1
 
3
 
! Отговори
Иво Димитров преди 6 години
Бог да го пази
63
4
 
11
 
! Отговори
до 58 преди 6 години
Да, сатурн 5 има най-голямата товаропоносимост, а запитал ли си се обаче, дали тя може да използвана повторно и рационално ? не . не, може, а Мъск доказва, че е възможно и го прави !
62
2
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 6 години
а това, че имаме сателити в космоса, през които комуникираме и обменяме информазция, както и в момента, не е ли наченка на технологичния прогрес и на покоряването на космоса. замълчи, като ти е по-трудно да мислиш
61
3
 
5
 
! Отговори
11 преди 6 години
Браво, енергото вече покори космоса. Сега трябва и ВиК-то да го усвоят и резултатът ще е душ от летящ космически бойлер с фотоволтаик.
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В близките 100 - 150 години съветските учени ще правят опит да размножат *** на слънцето. Е хеееее! Какво знаете вие?
59
2
 
7
 
! Отговори
:0 преди 6 години
Трябваше да изведе моят голф тройка, че иначе аз няма да я закарам на вторични.
58
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво толтова се е случило,и въобще какво добро ,ще донесе за човечеството,тези космически одисей!Някой може ли ,да изчисли колко пари са хвърлили до сега ,руснаци,американци,китайци и др. за усвояване на Космоса и с какво точно това,,усвояване"е подобрило човешкия живот!
57
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До браво на СпасеХЕвтинията иде от субсидията бе глу пако. Целият му бизнес се крепи на субсидиите. Онзи супер секретен спътник се оказа толкова секретен, че и секретно изгоря, но 9 милиарда къде отидоха?
56
3
 
4
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Май някой е пътувал в бъдещето и е донесъл доста информация от там :)
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак чели, недочели папагалствате каквото сте чули от некадърните ***. Най-голяма товароносимост има ракетата Сатурн 5, която отведе астронавтите до луната. Що вярвате на разни статийки ръсещи дезинформация?
54
3
 
12
 
! Отговори
извънземен преди 6 години
Като чета коментарите гледам че бай *** от всчичко разбира - тва чалга, тва астрофизика, астрономия - от сън да го бутнеш теоремета не Ферма ще ти докаже!!! Евала и нация от разбирачи!
53
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кое човечество бе? На милиардерите ли ? Те вече си имат билети и за луната, и за марс ще си купят ако трябва. Ние ще гледаме през крив макарон. След като ни избият с ядрена война, болести и глад, ще ни оковат да им робуваме. На земята ще бъде пандиза за робите, а на луната - техният нов прекрасен свят. Матрицата и Елизиум не са фантастики, те ни подготвят за тази реалност.