Стелияна – удобният Глас на България

Тя е само на 17 и може да носи повече пари на продуцентите
Обновена: 25 окт 2011 15:08 | 25 окт 2011 11:20,
242
Стелияна – удобният Глас на България
Снимка: Булфото

Първото издание на "Гласът на България" приключи. Победител е 17-годишната Стелияна Христова от отбора на Мариана Попова, която бе видимо развълнувана от победата.

"Не мога да повярвам! Всеки от нас се е надявал да спечели, но за себе си не очаквах. Благодаря на всички, които ме подкрепиха", заяви тя минути след като бе обявен резултатът.

Стелияна надделя в конкуренцията на Тодор и Роксана, а на финалната права тя победи любимеца на публиката досега – Игор. Чисто за статистиката, процентите от вота са 53 срещу 47 в полза на възпитаничката на Мариана Попова.

Който и от четиримата да бе станал победител, разочаровани ще има. Но изборът на Стелияна определено изненада на фона на всичко, което се случи досега в риалитито.

За съжаление подобни формати се решават от гласуване на зрителите. Хем продуцентите да вземат някой лев от SMS-и, хем да се елиминира субективното мнение на журито. Но всъщност едно мнение на специалист, който застава с името си, звучи десетки пъти по-авторитетно, отколкото хиляда SMS-а на роднини и приятели.

Победата на Стелияна изненада мнозина, дори продуцентът Слави Трифонов чистосърдечно си го призна.

Дали обаче това не е поредната поза?

Стелияна е най-удобният избор от карето претенденти. Тя е само на 17 години, може да бъде моделирана и казано по-грубо – да носи повече пари на хората, които ще я продуцират. На финала тя се представи отлично, но не така бе по време на шоуто. Бе на елиминации и нито един път до този момент не бе събирала най-голям вот на зрителите.

Предаването избира най-добрия глас, но когато се подготвя една бъдеща звезда, много важни са харизмата, емоцията, контактът с публиката. А тя няма да бъде като в тв предаванията, където се пляска по сигнал или пък се състои от семейства и приятели. Тези показатели не са в полза на Гласа на България.

Другият финалист – Игор, има малшанса да е мъж. В България това все още има значение. Мъжете, независимо колко добри певци са, трудно пробиват. Имат по-малко участия в сравнение с колежките си заради чисто нашенския принцип, че слушаме с очите си.

От друга страна, Игор не е тийнейджър и със сигурност няма да гледа в очите Слави Трифонов с някакъв "телешки възторг". А Слави вече има горчивия опит с победител от друго риалити – Светлозар Христов.

Роксана нямаше как да стане победител, тя самата би отбой през седмицата. Не знае английски и пее попфолк. Това е достатъчен повод да остане извън борда. Ако бе стъпила на върха, обвиненията към Трифонов и компания, че са чалгаджии, щяха да го залеят като японско цунами.

Стигаме до Тодор, който остана незаслужено на четвъртото място. Бъдещето е пред него и както каза Миро, той може да се утвърди на музикалната сцена. Още отсега може да прогнозираме, че неговият треньор няма да го изостави и ще го подпомогне в пътя му.

И за финал – честито на Стелияна. Дано след няколко месеца е поне толкова актуална, колкото в момента, и да не последва мимолетната слава на голяма част от победителите в подобни формати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стелияна е провинциален талант,да си седи там в онзи град и да пее по механите.
247
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да каже Стелияна какво стана с онзи нейн "любовник"Рафаел Пашамов, ли беше от Горна Оряховица???Много интересни неща за жълтите медии се разразяваха между тях.Защо не разкаже за любовните си авантюри,неприсъщи на 17-годишно момиче?
246
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до НиколайТи не си Господ, за да казваш кой има бъдеще. По твойта логика, щом е на 17 има бъдеще, като стане на 18 да умира ли? Не само децата всички имаме бъдеще и никой не може да каже колко е това бъдеще. Затова призовавам всички да не си отстъпват бъдещето на някой по-млад. Нека всеки си живее своето бъдеще, това което си е заслужил.
245
0
 
1
 
! Отговори
anonimennnnnnnnnn преди 12 години
kolko gi qde za da stignew do tyk ma debelo
244
0
 
2
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Затова не следя подобни предавания, всичко мирише на развалено още от самото начало, и накрая печели винаги най- лигавия и сладникав претендент, а не този който се е раздал с професионализъм и ПОСТОЯНСТВО. И баба знае, че всичко се манипулира. Факт е, че ако това бяха любимците на народа, в момента щяха да се къпят в слава. Безсмислено е да пълните джобовете на разни бизнесмени, мислейки си че гласовете ви имат някаква тежест за крайния резултат.
243
0
 
3
 
! Отговори
Перо преди 12 години
Няма страшно. И тя ще потъне в забвение, като всички преди нея, в предишни "музикални формати". Съчувствам на всички онези, които са се подвели да изпращат SMS-и.
242
3
 
5
 
! Отговори
djody pearl преди 12 години
Истината е, че Тодор заслужаваше званието "Глас на България". Но го изтикаха. Каква е причината, само може да гадаем. Иначе е божествено талантлив. Жалко !
241
6
 
5
 
! Отговори
Николай преди 12 години
Това са пълни , Стелияна е спасаяване три пъти с голям процент,Първия път с изпълнението на Селин ДионВтория път с изпълнението на Утни ХюстънТретия път на полуфинала с изпълнението и с Донии за закючение, Стелияна има невероятен глас, да и на 17 и има бъдеще, а Игор има жена, дете, фотограф е, едва ли му е до обиколки из светаСТЕЛИЯНА ЗАСЛУЖАВАШЕ НАЙ - МНОГО
240
2
 
7
 
! Отговори
м преди 12 години
Игор...от него и Стелияна беше по-добре да е той победител. Поне има сценично поведение и пее доста добре. Стелияна...полага и се 4-тото място. Ама напълно обективно. Пееше само баладични песни и като са на английски, какво? Това не е Англия а България. Да не говорим че няма ама грам опит. Твърде малка е за да разбере какво и се случи и какво се очаква от нея. Избраха я именно защото е най-малка и могат да я обработват.
239
4
 
2
 
! Отговори
м преди 12 години
М така...сега щ екажа моето мнение. Чисто обективно ще ви кажа...моята фаворитка беше Мелинда. След като отпадна, останалите четирима ми са на едно и също ниво от гледна точка на обективност. Наистина Роксана нямаше как да победи. Не е само езика, че не знае. Просто няма как да претърпи промяна. Има да учи още много и не е удобна за продуцентите. Тодор..прекрасен глас, визия, харизма, талант. Не заслужаваше четвъртото място по никакъв начин.
238
3
 
0
 
! Отговори
500 преди 12 години
"Куриум" ти си сериозно болен бе човек!
237
4
 
12
 
! Отговори
Галя преди 12 години
ЗА МЕН ,А МОЖЕ БИ И ЗА МНОГО ДРУГИ ИГОР Е ГЛАСЪТ НА БГ.ТОВА МОМИЧЕ ПЕЕ САМО БАВНИ И ПРОВЛАЧЕНИ ПЕСНИ,КОЙТО СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ТЪЖНИ ОБРЕДИ!!! ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ ДРУГО! НЕ Е ЧЕСТНО! ИГОР Е СУПЕР ТАЛАНТЛИВ И МУЗИКАЛЕН! ВСИЧКО ЯВНО Е НАГЛАСЕНО! ГОЛЯМАТА ПЕВИЦА МАРИЯНА ПОПОВА-СЛАБО ИЗВЕСТНА В БГ.А КИРИЛ
236
4
 
11
 
! Отговори
александра преди 12 години
ВСИЧКО БЕШЕ НАГЛАСЕН В ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ МОМЧЕТА ПЯХА МНОГО ПО ХУБАВО ОТ ТАЗИ ДЕВОЙКИ, НО КАРАМЕ КТО В ТОТАЛИТАРНОТО ВРЕМЕ !!!
235
6
 
3
 
! Отговори
By the way преди 12 години
Статията е доста тенденциозна и процентите подкрепа за Стелияна са сгрешени 58% са, а не цитираните 53... През цялото предаване се чудех за какво му е на вокала на Сафо да се състезава в такъв формат наред с "аматьори". Следващият път може и Графа да се пробва. А Стелияна браво, пееш страхотно!
234
1
 
6
 
! Отговори
White Rabbit преди 12 години
Момичето е красиво и има глас, но е вярно, че дискриминираха по-възрастни. Огледайте се - в цял свят взимат все по-млади и по-млади момчета и момичета за да могат повече години да правят пари за хората зад завесата. Лошото е, че в света на шоубизнеса има неща, за които младите таланти не са готови психически да се сблъскат и това понякога е с фатален край за известната личност. Все пак - честито на победителката, пожелавам й огромни успехи, но никога да не забравя откъде е тръгнала !
233
15
 
2
 
! Отговори
Слушател преди 12 години
Тази статия Игор ли си я е писал?
232
8
 
9
 
! Отговори
Atanas преди 12 години
Г-н Попов ,явно сте глух и сляп.Искрено Ви съжалявам. Браво на Стелияна!Тя е положила страшно много труд и с право спечели конкурса,който се казва ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ,а не нещо друго!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ясно ли ви е бе ЗЛОБАРИ!!!!!!!!!!!!!
231
8
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Стелияна заслужено победи!Има страхотен глас!На финала се представи най-добре, докато ,,любимецът на публиката,, Игор не беше толкова убедителен.Всички, които злобеят и завиждат на момичето би трябвало да замълчат и да не бъдат черногледи!Стелияна пее с лекота и увереност и внушава спокойствие и удоволствие, докато Игор излъчва напрежение, сякаш използва пределите на физическата си сила в болшинството от изпълненията.
230
5
 
10
 
! Отговори
даскала преди 12 години
Честито на Стелиана!! Само дано ,оня *** Слави , не осакати момичето!!!!!
229
7
 
9
 
! Отговори
jana преди 12 години
Igor e za men pobeditel. Niamame takuv pevez.No tova e moeto mnenie, dokolkoto razbiram ot peene. Mislia,che ima neshto naglaseno,dano da burkam.