Почина Дим Дуков

Той претърпя поредица от операции заради преплитане на червата
Обновена: 28 фев 2012 15:00 | 28 фев 2012 10:47,
463
Почина Дим Дуков
Снимка: архив, Булфото

Дим Дуков е починал в 7.15 часа тази сутрин, съобщиха от болница "Доверие". Причината за смъртта е полиорганна недостатъчност. Лекарите не са спирали повече от месец да се борят за живота на Дуков, но вчера бъбреците му са спрели да функционират. 

Тв водещият и бивш монах беше в критично състояние в частната клиника след поредица от коремни операции след преплитане и срастване на тънките черва.

Проблемите му започнали преди повече от 10 г. Тогава претърпял операция на корема заради спукан далак.

През март 2000 г. Дуков се подлага на т.нар. пластика на предната коремна стена. Хирургичната интервенция минава успешно, но след известно време пациентът вече не може да се храни пълноценно.

Състоянието му се влошава в началото на тази година. С диагноза срастване на тънките черва той е приет в болница  "Доверие", където на 9 януари му е направена първата операция. Лекарите установяват остра чревна непроходимост - преплитане на червата.

Още по темата

Правят му втора операция, която потвърждава диагнозата. По време на операцията лекарите внимателно разплитат червата, но дни по-късно състоянието на Дуков отново се влошава. Последват още две операции, като се налага да му бъдат отстранени над 1 метър от червата.

Заради тежкото му състояние Дуков бе на изкуствено дишане.

Дим Дуков е роден на 3 юли 1964 година. Син е на известния художник и аниматор Стоян Дуков. Живял е в Сидни до 1989, където е работил в джентълменски клуб.

От 1994 работи в манастир, а от 1999 става монах. Работил е в Рилския манастир, но след това напуска този си пост.

През 2006 влиза в къщата на Биг Брадър за сезона Вип Брадър 1, където стига до шесто място.

В края на същата година става водещ на първото от двете издания на Голямата уста, а през 2007 е водещ и на второто му издание. Той не криеше хомосексуалната си ориентация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: Дим Дуков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
303
9
 
13
 
! Отговори
ЛЮБО-знателен преди 12 години
Някой може ли да отговори, защо през демокрацията *** станаха гейове, проститутките станаха плеймейтки а *** станаха роми?...
302
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да го прости! Нека да имаме милост към починалите. Няма човек без грях. Рано или късно и ние ще вкусим смъртта и дано да има кой да се помоли и да запали една свещ за душата ни.
301
21
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ИСТИНА Е...- СПИНА НЕ ПРОЩАВА НИКОМУ..., ДОРИ НА НАЙ-ГОЛЯМОТО ПЕДИ... - САМО, ЧЕ КОЛКО ЛИ БЕЗПАРИЧНИ НЕЩАСТНИЦИ Е ЗАРАЗИЛ...???
300
2
 
27
 
! Отговори
ерик преди 12 години
беше ми сьученик,страхотен човек за разлика от *** по долу които плюят хора които не познават.да почива в мир!!!
299
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еи марк ни сам та убидил на селу толкус са изучих ми ко да праим и ти лаина сиреш жалтици ни сиреш/кокут сум *** селу и аз сам чувек
298
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интелигентен и добронамерен човек! Мир на душата му!
297
17
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ НАЗОВАВАТ С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА!А ИМЕННО ТОЯ Е *** А ОНЯ НЕ Е!ОСВЕН ТОВА КАКВИ СА ТИЯ ГЛУПОСТИ КАТО "ОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ","ПОЛИОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ" И ПРОЧЕЕ ГЛУПОСТИ!А ИСТИНАТА Е ЕДНА-СПИН!!!ПРЕДИ ПОЧТИ 2 ГОДИНИ КОГАТО ЕДИН ДРУГ *** С РУСКО ИМЕ ДЕТО СЕ ПРАВЕШЕ НА АРТИСТ УМРЯ И ГО ПИСАХА ПАК ТАКА-НЯКАКВА ИЗМИСЛЕНА ОРГАННА НЕДОСТАТЪЧНОСТ!АМИ ОНЯ ДРУГИЯТ *** ДЕТО СЕ ПРАВЕШЕ НА АСТРОЛОГ ПО NOVA TVКОЙТО *** УМРЕ И ХАЙДЕ-НАСТИНКА,ХРЕМА,НЕДОСТАТЪЧНОСТ,ГРИП,ПНЕВМОНИЯ И ПРОЧЕЕ ВРЕЛИ-НЕКИПЕЛИ!АМИ ИМАЙТЕ ДОБЛЕСТТА И СМЕЛОСТТА ДА НАПИШЕТЕ ИСТИНАТА-ЕДИ КОЙ СИ УМРЯ ОТ СПИН!ПРЕДИ 20 ГОДИНИ БОЛНИЯТ ОТ СПИН ФРЕДИ МЕРКЮРИ МАКАР И ТОЙ *** ИМАШЕ СМЕЛОСТТА И ДОБЛЕСТТА ДА СИ ПРИЗНАЕ,ЧЕ Е БОЛЕН ОТ СПИН 1-2 ДЕНА ПРЕДИ ДА УМРЕ!ПРЕДИ 20 ГОДИНИ,КОГАТО БОЛЕСТТА СПИН НЕ БЕШЕ ТАКА ПОЗНАТА И САМАТА ДУМА СПИН ПРЕДИЗВИКВАШЕ ШОК И УЖАС!
296
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2 miliona krediti lqlqlq .........
295
0
 
15
 
! Отговори
........... преди 12 години
Бог да го прости !
294
0
 
11
 
! Отговори
57 преди 12 години
Бог да го прости.
293
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да го прости! Той се оттърва, ама ние останахме в "герберският рай", за който и той работи усърдно...а накрая избяга от него?!
292
3
 
36
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
Боже мили какви психари пишат тук.Какво лошо ви е направил човека,бе нащастници,че скверните паметта му?Нека почива в мир,и дано е на по-хубаво място.
291
0
 
17
 
! Отговори
Spacer преди 12 години
Знае се, че в обществото не може да няма гейове...ама дай Боже само такива гейове да се раждат, а не всеки ден да ме занимават с ***, гадни мазньоци и жени, които се мислят за мъже, та даже и татковци....Жалко за човека, беше си интелигентен тип, никому пречещ или дразнещ в обшественото пространство.
290
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Семейството му сега трябва на ВИСОК ГЛАС да кажат кой е бил този, който го е пребил преди повече от 10 години, след който побой започват проблемите му със здравето! Далак не се спуква сам! Дим е един интелигентен човек, който почина в този зверилник наречен България, където комплексарите са едни от най-големите комплексари в света! Затова и само интелигентни хора съобщават, че умират! Как не умря нито една фолк певица, как не умря някоя грозна и *** *** манекенка, а умират само свестните? Кураж на семейството! Наречете виновникът с името му!
289
2
 
39
 
! Отговори
Емо преди 12 години
Абе хора засрамете се бе!! Какво значение има каква му е била ориентацията. Отишъл си е човека и то рано. Не го познавам но е жалко като си отиват млади хора. Съболезнования на близките. Лека му пръст и да почива в мир
288
1
 
7
 
! Отговори
До 334 преди 12 години
Имаш ли завършен 2 клас в училище?
287
1
 
41
 
! Отговори
ввв преди 12 години
Първо да кажа,че се пише *** и второ да взема и да попитам защо пича да е ***!?Бил ***!И какво от това!?Според мен има далеч по-големи *** от ***!*** са наркопласьори,кредитните милионери и изобщо цялата ***,която се напапка на гърба на хората и сега дерибейства!Разни събирачи на дългове,съдия-изпълнители и подобни,които направиха гуши като пеликани!Дим Дуков си беше колоритна личност и бохем!Не е прецакал никой!А сексуалната му ориентация си е негова работа!Жалко за нег
286
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако беше тренирал борба самбо бокс или вдигане на тежести можеше да прескочи трапа както багата
285
4
 
24
 
! Отговори
с. преди 12 години
Първо да кажа,че се пише *** и второ да взема и да попитам защо пича да е ***!?Бил ***!И какво от това!?Според мен има далеч по-големи *** от ***!*** са наркопласьори,кредитните милионери и изобщо цялата ***,която се напапка на гърба на хората и сега дерибейства!Разни събирачи на дългове,съдия-изпълнители и подобни,които направиха гуши като пеликани!Дим Дуков си беше колоритна личност и бохем!Не е прецакал никой!А сексуалната му ориентация си е негова работа!Жалко за него
284
8
 
2
 
! Отговори
vena преди 12 години
псувайтe гейовете, докато ви опрaвят истинските мъже и Бог