"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират

Рачков, Зуека и Мария Игнатова също обидени
11 апр 2012 16:20,
188
"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират
Магърдич и Джуди Халваджиян разкриха своята истина за падналите от ефира на bTV предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Снимка: БТА

"Глобъл Вижън", които стоят зад "Господари на ефира" и "Пълна лудница", ще съдят bTV.

Това заявиха на пресконференция продуцентите Магърдич и Джуди Халваджиян и Асен Чанков, след като от телевизията ги обвиниха, че не са изпълнявали задълженията си.

До миналата седмица предаванията бяха част от програмната схема на bTV, но договорните отношения между двете страни бяха прекратени скоропостижно.

"Прекратихме предсрочно взаимоотношенията си с bTV, тъй като имаше опити за цензура от страна на телевизията на репортажи на "Господари на ефира", заяви Магърдич Халваджиян.

Джуди Халваджиян посочи и примери с разследванията за болница "Св. Наум", за фалшивия мамолог, който извършвал прегледи в БНР, както и материал, от който станало ясно, че сериалът "Домашен арест" е заимствал от "Двама мъже и половина".

Той обаче отрече за политическа намеса. Тъй като продуцентите не се поддали на цензурата, се задействал финансовият лост.

Още по темата

Като друга от основните причини за раздялата Халваджиян посочи непрекъснатото местене на "Пълна лудница" в различни часови пояси. По думите на шефовете на "Глобъл Вижън" за две години и половина началният час и денят на шоуто са били променяни осем пъти, като са избирани не толкова високи рейтингови зони.

Между двете страни имало пререкания и заради връчваните награди "Златен скункс", както и участието на кандидат-президенти в рубриката "Блиц".

Своето възмущение изказаха и актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, които заявиха, че са обидени и разкриха, че с ръководството на телевизията не е имало контакт.

Ще припомним, че на 6 април bTV разпространи съобщение, в което посочи своята истина за свалянето от ефир на двете предавания.

До нея се стигнало, "след като медията официално изиска от "Глобъл Вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения".

От телевизията посочиха и факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 - март 2010 г., когато предаването стартира в медията.

Продуцентите обаче контрираха, че доводите на телевизията са смешни и съобщиха, че новините на bTV също са с осезаем спад - 15%, а "Шоуто на Слави" - с 28%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
19
 
8
 
! Отговори
еи преди 12 години
Магърдич си мисли, че сме прости и елементарни ! Всичките му предавания са гати алабалистичните и елементарни ...особено новият сезон на 7 часа ха ха хааааа
121
29
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
Браво Хубаво че ги махнаха
120
13
 
9
 
! Отговори
Ben Gan преди 12 години
Дам. И аз съм на мнение, че се исчерпаха. Пълна лудница никога не ми е харесвала. С господарите съм се смял до скъсване но преди години. Сега е доста глуповато. Наблягат на някакви разследвания а за хумор няма време. Тоз Халваджиян се е взел за много добър. И БТВ не са стока, но опредлено на тези предавания им трябва ножица
119
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"новините на bTV също са с осезаем спад - 15%, а "Шоуто на Слави" - с 28%." *** ОНИЯ ДЪЛГИЯ, ПЛЕВЕНСКИЯ ***, ГЛЕДА ЛИ ГО НЯКОЙ?!!
118
2
 
23
 
! Отговори
До 150 преди 12 години
Червените *** яко се пазят едни други------------------Ми пазят се мииии, като знаят колко са крали и ако ги подбере народната любов, следващите 200 години, няма да могат място да си намерят в България
117
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Червените *** яко се пазят едни други
116
1
 
33
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
от днес , редовно ще гледам ТВ 7 и НОВА , СКАТ също !
115
2
 
32
 
! Отговори
Фен на Първанов преди 12 години
Браво президенте!!!! НЕ стига, че помилва убийци и изнасилвачи *** еми и краде от болните деца! Горд съм с теб!!!
114
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слави *** да го махат и него, той е следващият
113
11
 
18
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 12 години
Какво толкова е станало? И двете предавания бяха станали болезнено скучни с тенденция към крайно дразнещи. Моите уважение към труда на авторите и актьорите, но в последно време ит от лудницата и от господарите лъхаше пълна художествена самодейност. Не знам, кой е излъгал българските продуценти, че добавянето на дебилен смях за фон през 0.5 секунди е достатъчно за да направиш една комедийна програма смешна...
112
7
 
15
 
! Отговори
десно мъд'о преди 12 години
на снимката виждам двама селски тарикати, изобщо по родните канали можеш да видиш само ***, тарикати с дребнаво мислене, готови да снимат майка си гола само за да си вдигнат рейтинга или обикновени политически ***.... затова не гледам тези помии
111
0
 
32
 
! Отговори
пишман телеманиак преди 12 години
сега на мястото могат да вкарат още един-два турски сериала....пък и новини що излъчват?? Да пуснат пак "перла"...и тея глупавите сутрешни блокове..какво по-хубаво човек да се събуди с "листопад" и "езел"
110
1
 
8
 
! Отговори
Али Реза преди 12 години
Листопада на тъпите предавания
109
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бареков E СEЛЕHДУP ПOДЛOГA HA TИKBATA
108
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бареков E СEЛЕHДУP
107
1
 
1
 
! Отговори
АМИ преди 12 години
А какво се стане с Гласът на България? От идната седмица трябваше да започнат живите концерти !?!
106
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изключително *** предавания са и двете, аз ги наричам "ПЪЛНА ОТВРАТ"
105
10
 
23
 
! Отговори
Buba преди 12 години
БТВ си изгониха всички свестни водещи, журналисти и т.н., като почнем с Иво Инджев, Бареков и други като тях. Те са телевизия, която работи за определени хора и интереси. От ефирните програми Нова ТВ и ТВ7 ги бият от всякъде.
104
3
 
11
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
До 119ВНИМАВАЙ, защото собствeника на bTV г-н Лаудер освен че е американец, милиардер, бивш посланик на САЩ във Виена, е и президент на Световният Еврейски Конгрес.Ще береш ядове.И то не от американските или израелски спец. служби, а от неговите български мекерета, който със сигурност ще се престараят за да му угодят, което значи че "ще ти разгонят фамилията".Има вече такива случаи.
103
18
 
2
 
! Отговори
иван преди 12 години
Аз не ги и гледах тия простотии.Но турските сериали си ги гледам.И те държат рейтинга.Познавам хора ,които бягат от работа да гледат сериалите.