"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират

Рачков, Зуека и Мария Игнатова също обидени
11 апр 2012 16:20,
188
"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират
Магърдич и Джуди Халваджиян разкриха своята истина за падналите от ефира на bTV предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Снимка: БТА

"Глобъл Вижън", които стоят зад "Господари на ефира" и "Пълна лудница", ще съдят bTV.

Това заявиха на пресконференция продуцентите Магърдич и Джуди Халваджиян и Асен Чанков, след като от телевизията ги обвиниха, че не са изпълнявали задълженията си.

До миналата седмица предаванията бяха част от програмната схема на bTV, но договорните отношения между двете страни бяха прекратени скоропостижно.

"Прекратихме предсрочно взаимоотношенията си с bTV, тъй като имаше опити за цензура от страна на телевизията на репортажи на "Господари на ефира", заяви Магърдич Халваджиян.

Джуди Халваджиян посочи и примери с разследванията за болница "Св. Наум", за фалшивия мамолог, който извършвал прегледи в БНР, както и материал, от който станало ясно, че сериалът "Домашен арест" е заимствал от "Двама мъже и половина".

Той обаче отрече за политическа намеса. Тъй като продуцентите не се поддали на цензурата, се задействал финансовият лост.

Още по темата

Като друга от основните причини за раздялата Халваджиян посочи непрекъснатото местене на "Пълна лудница" в различни часови пояси. По думите на шефовете на "Глобъл Вижън" за две години и половина началният час и денят на шоуто са били променяни осем пъти, като са избирани не толкова високи рейтингови зони.

Между двете страни имало пререкания и заради връчваните награди "Златен скункс", както и участието на кандидат-президенти в рубриката "Блиц".

Своето възмущение изказаха и актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, които заявиха, че са обидени и разкриха, че с ръководството на телевизията не е имало контакт.

Ще припомним, че на 6 април bTV разпространи съобщение, в което посочи своята истина за свалянето от ефир на двете предавания.

До нея се стигнало, "след като медията официално изиска от "Глобъл Вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения".

От телевизията посочиха и факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 - март 2010 г., когато предаването стартира в медията.

Продуцентите обаче контрираха, че доводите на телевизията са смешни и съобщиха, че новините на bTV също са с осезаем спад - 15%, а "Шоуто на Слави" - с 28%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 12 години
Ти ли ще правиш шоу на тяхното място бе ***
81
1
 
3
 
! Отговори
andrei преди 12 години
Анинимен, гнилото си ти, защото се радваш че някакви политици може да нареждат какво да се появява по телевизията, и по този начин да промива и без това болни мозъци като твоя.
80
1
 
1
 
! Отговори
а преди 12 години
Досега си им беше арна-докато не ги изгониха...
79
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Армено турският garbage ВЪН от националният ефир Малоумно слабоумни предавания долу в клоаката този арменски цървулян не знае явно нит какво говори нитокого ще съди и за какво добре че знае поне че е на улицата
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо тук го няма мнението на бТВ?
77
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво БТВ. Изчистете гнилото. Да се готви кучиндолския. После турските бози. ПС. Имаше и един *** Робин Кафелиев дето копираше скечове от американците и си мислеше че е голема работа . Ако не е свален първо му бийте шута на него.
76
3
 
6
 
! Отговори
Ме преди 12 години
Най сетне.. Сега вече ще мога да си гледам само Слави и турски сериали..Ама какви бяха тия разни други предавания.. гоподари на ефира.. мосподари на мефира..Ай сиктир.. сега настана щастие... само любимте ми две предавания останаха най сетне :)
75
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арменците не обичат турско червената мафия! Браво! Макар да не са българи, доказаха, че са демократи, а българите сме мижатурки, работим пред клавиатурите, вместо да пратим червено-турската мафия в историята!
74
2
 
6
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
То нестига ,че си сложил грозна снимка, ами само бълва обиди
73
2
 
1
 
! Отговори
dew преди 12 години
е те кво искат,не виждат ли че никои не ги гледаот ясно по ясно.ако щат и в си ен ен да отидат сащите царвули ще са.кво се перчат.седи си на *** и това е.а до това че зуека и компания били расардени.....нека се сардят,ако бяха нещо немаше да ги изгонят.телевизията си знае наи добре
72
0
 
9
 
! Отговори
Как може преди 12 години
Абе как може да си пишеш ника Чикатило бе ***, да не би да подражаваш на тоя масов сериен убиец и канибал - луд си!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Живота е миг, трябва ли да бъде пропиляван с телевизия, още повече пък с бТВ и още повече пък с бозите на Халваджиян и още повече пък с най-голямата им тъпня - "Пълна лудница". Един път като бях на гости бях принуден да го гледам и едвам не получих нервни гърчове от съпротива срещу гъстия и миризлив поток пошлост, лееща се от екрана. :D:D:D
70
0
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
не приятно съм изненадан , единствено гледах"Господари на ефира"- местя се в друга телевизия , където ще се появят - за чалгарите оставям слафи тривандулес да се "цивилизоват"
69
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все някой трябваше да започне тази битка, защото Би Ти Ви се превръща в чудовище - заплаха за демокрацията. Босфор тв, заляла ефира с турски бълвочи, считаща се вече за основен политически и икономически фактор, защитаваш определени олигархични интереси, наистина е най-противната телевизия, която изполва тоталното опростачване на българите, за да ги манипулира.
68
1
 
9
 
! Отговори
до Чикатилото преди 12 години
Ако ми беше мъж,щях да те убия докато спиш
67
8
 
22
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Аз по БТВ гледам само тях!!! ..и повече нищо...друго само Geographic, Discovery...
66
15
 
19
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Всичките са банда бездарници ....евала, че са ги махнали...съдят не съдят мина им времето и го знаят ! Довиждане ! Довиждане !
65
5
 
20
 
! Отговори
рири преди 12 години
йййййййййййййййй ...... най-после Марчето да си почине ,че от викане жилите щяха да и се скъсат , то това е голямо бездарие ама нали е с връзки навряно , то къде ли не го навираха - в спортния тотализатор , та певица става , сега артистка ..............е айде малко почивка
64
5
 
40
 
! Отговори
Eва преди 12 години
Много се радвам, че "Пълна лудница" вече няма да дават. Изключително тъпо и безмислено предаване. Ако ще и в 20.00 часа да го пуснат, 1000% съм сигурна, че никой няма да го гледа.
63
20
 
2
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Зуека колко е грозен милия за тва и не успя цял живот....