"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират

Рачков, Зуека и Мария Игнатова също обидени
11 апр 2012 16:20,
188
"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират
Магърдич и Джуди Халваджиян разкриха своята истина за падналите от ефира на bTV предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Снимка: БТА

"Глобъл Вижън", които стоят зад "Господари на ефира" и "Пълна лудница", ще съдят bTV.

Това заявиха на пресконференция продуцентите Магърдич и Джуди Халваджиян и Асен Чанков, след като от телевизията ги обвиниха, че не са изпълнявали задълженията си.

До миналата седмица предаванията бяха част от програмната схема на bTV, но договорните отношения между двете страни бяха прекратени скоропостижно.

"Прекратихме предсрочно взаимоотношенията си с bTV, тъй като имаше опити за цензура от страна на телевизията на репортажи на "Господари на ефира", заяви Магърдич Халваджиян.

Джуди Халваджиян посочи и примери с разследванията за болница "Св. Наум", за фалшивия мамолог, който извършвал прегледи в БНР, както и материал, от който станало ясно, че сериалът "Домашен арест" е заимствал от "Двама мъже и половина".

Той обаче отрече за политическа намеса. Тъй като продуцентите не се поддали на цензурата, се задействал финансовият лост.

Още по темата

Като друга от основните причини за раздялата Халваджиян посочи непрекъснатото местене на "Пълна лудница" в различни часови пояси. По думите на шефовете на "Глобъл Вижън" за две години и половина началният час и денят на шоуто са били променяни осем пъти, като са избирани не толкова високи рейтингови зони.

Между двете страни имало пререкания и заради връчваните награди "Златен скункс", както и участието на кандидат-президенти в рубриката "Блиц".

Своето възмущение изказаха и актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, които заявиха, че са обидени и разкриха, че с ръководството на телевизията не е имало контакт.

Ще припомним, че на 6 април bTV разпространи съобщение, в което посочи своята истина за свалянето от ефир на двете предавания.

До нея се стигнало, "след като медията официално изиска от "Глобъл Вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения".

От телевизията посочиха и факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 - март 2010 г., когато предаването стартира в медията.

Продуцентите обаче контрираха, че доводите на телевизията са смешни и съобщиха, че новините на bTV също са с осезаем спад - 15%, а "Шоуто на Слави" - с 28%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Той обаче отрече за политическа намеса. Сутринат Гоце и Боко се триржариха,ч е бая ги бяха награбили и двамта комуняра.... ама явно саим взели страха... ся през някви мамологии отидохем при чичко Чарли .... явно не им стигнаха топки..
21
0
 
29
 
! Отговори
Конгрес на БСП преди 12 години
bосфор TV, чрез веУликия си репортер Манголюба да защити Гоце Триперов ВЕДНАГА!
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Придворната телевизия на Цар Киро, със звезда любовницата на Калин Георгиев - Свирколюба, се разсърди... Аууу, Босфор ТВ, потъвате злетаци, потъвате...
19
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откакто не гледам телевизия се чувствам много добре! :)
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тия на снимката не ме кефят
17
13
 
10
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Много добре,че ги махнаха
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ е заплаха за демокрацията!
15
11
 
16
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
На тва предаване да си на 14 години да му се радваш....ама иначе трябва да си доста *** и ограничен *** за да те разсмее или да ти прикове вниманието към екрана ! Няма ли стойностен хумор в България какво става...помня едно време ''Как ще ги стигнем'' с Тодор Колев ей това е скеч, това е хумор това е актьор !
14
4
 
5
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
Е, не може всички да са като теб.умни и красиви
13
4
 
34
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Еййй, верно и на ония гологлавия дънгалак ,ако му бият шута ще е супер. Има да увива тъжно с виолата. Най-големият *** е той.
12
14
 
14
 
! Отговори
Боце преди 12 години
Радвам се ,че свалиха тези уродливи скечове за ***..Каквито и да са причините-браво!!!!
11
1
 
39
 
! Отговори
Пеликана Грую преди 12 години
bTV Turk стартира инициатива "Да изчистим Стамбула" за 2 деня...
10
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой гледа БТВ ...... НИКОЙ РАЗУМЕН ЧОВЕК!
9
2
 
22
 
! Отговори
Баровец с Г55амг преди 12 години
Eдно добро момче което живее панелка в Красна поляна.Това му е хоби да спира предавания и да ходи на лов.
8
3
 
61
 
! Отговори
Журналист преди 12 години
Все някой трябваше да започне тази битка, защото Би Ти Ви се превръща в чудовище - заплаха за демокрацията. Босфор тв, заляла ефира с турски бълвочи, считаща се вече за основен политически и икономически фактор, защитаваш определени олигархични интереси, наистина е най-противната телевизия, която изполва тоталното опростачване на българите, за да ги манипулира. Браво на "Господарите" - най-позитивното и почтено предаване в ефир. Ще ни липсвате, но продължавайте битката - истината е с вас.
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А така - съд до дупка за посредствената телевизийка Босфор ТВ! Туркиета жалки!
6
24
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
5 Рачков само тва знае, само тва играе...щото е пълен головодник ! За зуека и останалата част от *** даже няма да коментирам...Мария Игнатова горката пък изобщо не я бива да води каквото и да било !
5
2
 
37
 
! Отговори
бсп мафия преди 12 години
Ако беше в белите държави, тая телевизия умира до 2 часа... Рупърт Мърдок бра ядове, ама тука червените мафиоти от бесепе си имат държава!
4
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иска трябва да не срещу БТВ , а срещу ГЕРБ По точно лично срещу мутрите Борисов и Цветанов /с прякор образования - умния/VВпрочем прякора пасва идеално и на двамата.
3
22
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Пълна лудница" е най-потресаващо дебилната тъпня, която съм срещал. Тия са кръгли нули като актьори. Най-вече Рачков, който играе всички роли по един и същ начин - като нахакан селски пич.