"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират

Рачков, Зуека и Мария Игнатова също обидени
11 апр 2012 16:20,
188
"Господарите": Ще съдим bTV, опитаха да ни цензурират
Магърдич и Джуди Халваджиян разкриха своята истина за падналите от ефира на bTV предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Снимка: БТА

"Глобъл Вижън", които стоят зад "Господари на ефира" и "Пълна лудница", ще съдят bTV.

Това заявиха на пресконференция продуцентите Магърдич и Джуди Халваджиян и Асен Чанков, след като от телевизията ги обвиниха, че не са изпълнявали задълженията си.

До миналата седмица предаванията бяха част от програмната схема на bTV, но договорните отношения между двете страни бяха прекратени скоропостижно.

"Прекратихме предсрочно взаимоотношенията си с bTV, тъй като имаше опити за цензура от страна на телевизията на репортажи на "Господари на ефира", заяви Магърдич Халваджиян.

Джуди Халваджиян посочи и примери с разследванията за болница "Св. Наум", за фалшивия мамолог, който извършвал прегледи в БНР, както и материал, от който станало ясно, че сериалът "Домашен арест" е заимствал от "Двама мъже и половина".

Той обаче отрече за политическа намеса. Тъй като продуцентите не се поддали на цензурата, се задействал финансовият лост.

Още по темата

Като друга от основните причини за раздялата Халваджиян посочи непрекъснатото местене на "Пълна лудница" в различни часови пояси. По думите на шефовете на "Глобъл Вижън" за две години и половина началният час и денят на шоуто са били променяни осем пъти, като са избирани не толкова високи рейтингови зони.

Между двете страни имало пререкания и заради връчваните награди "Златен скункс", както и участието на кандидат-президенти в рубриката "Блиц".

Своето възмущение изказаха и актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова, които заявиха, че са обидени и разкриха, че с ръководството на телевизията не е имало контакт.

Ще припомним, че на 6 април bTV разпространи съобщение, в което посочи своята истина за свалянето от ефир на двете предавания.

До нея се стигнало, "след като медията официално изиска от "Глобъл Вижън" дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения".

От телевизията посочиха и факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 - март 2010 г., когато предаването стартира в медията.

Продуцентите обаче контрираха, че доводите на телевизията са смешни и съобщиха, че новините на bTV също са с осезаем спад - 15%, а "Шоуто на Слави" - с 28%. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
36
 
! Отговори
h преди 12 години
Къде е сега гхосподин Трифонов да каже, че БТВ е единствената телевизия, която не цензурира ??! Не цензурира, защото ближете ***, Славчо !
41
1
 
20
 
! Отговори
Сахаров преди 12 години
Нека всички бойкотираме тази продажна телевизия... БосфорТВ... за всичките си платени репортажи, за непрестанното промиване на мозъци с турски сериали и чалга предавания
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пълна лудница - е не знам това как може да хареса на някой. Само лигльовци там, обаче за сметка на това и сценарият е лош. :)
39
0
 
25
 
! Отговори
БТВ - турци преди 12 години
На тяхно място още няколко часа турски сериали, че 11 часа от 24-часовата им програма турски сериали НЕ СТИГАААТ
38
0
 
17
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 12 години
отдавна беше ясно, че бтв обслужват чужди интереси
37
3
 
12
 
! Отговори
Човек преди 12 години
Да оставят "Господарите" и да махат тази глупост "Пълна Лудница". Най-глупавото предаване за всички времена. Професор Вучнов е едновременно по-забавен , по-интелигентен и разбира се по-интересен за гледане , а тази бозе ми се драйфа. Чесно ви казвам до сега цяло предаване не съм изгледал , само няколко скеча като имитират Каробвски. ДОЛО ОТ ЕФИРА!!!!
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чудо голямо. Животът продължава. Чудя се кога ли ще свалят и Славчо Трифонов, става ми жал като го гледам, остаря милия. А най-добре да "затрият" и цялата бТВ. Една голяма пародия на тв.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шоуто на Слави остава в ефир, Господарите ги свалят. Знае се кой кого пле най-много. Гадна турско-комунистическа цензура. Както и тук впрочем де. Ако не сте забелязали...
34
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че то има лоще *** дето го гледат шоуто на лудия Слави???!!!
33
1
 
13
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
Ами какво ще кажеш тогава и за другото ти любимо предаване Шоуто на Слави? Аз не знам по-антигерб телевизия от БТВ между впрочем.
32
10
 
6
 
! Отговори
господари-ПОМИЯРИ преди 12 години
"Господари на ефира" е мега помиярско, поръчково, измекяско ла*но! Ще ми пускат смях на запис и ще манипулират зрителя? *** - вън от ефира!!!!!!
31
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как си личи кой дърпа конците на Dnes.bg. А защо не написахте: "Една от тях е "Българската Коледа". След репортаж на "господарите", в който се показва как не е закупена обещаната апаратура за болница, за която са събрани средства от "Българската Коледа", от Btv направили забележка на екипа, че не е добре да намесват тази благотворителна кампания, тъй като тя по някакъв начин е свързана с президента."Гадно комунистическо сайтче. news.ibox.bg/news/id_1316182246
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако БТВ махнат и Слави и турските сериали, може ад започна да ги гледам.
29
8
 
25
 
! Отговори
До 27 преди 12 години
Господари на ефира останаха единственото предаване, което не лижеше *** на Бойко както ти и номер 33, 31, 29 и прочее *** дето си верват на глупостите на Бойко БТВ отдавна не и гледам новините, че направо се напдпреварват да излижат Бойко и врещат от кеф той като резне некоя лента!
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повръща ми се от бесепе и битивиту ... упс босфор тивиту
27
1
 
26
 
! Отговори
с преди 12 години
Славчо лизача на БСП и ДС няма как да го свалят....докато *** мръвката на Гоце и Петков няма начин...все пак те му дават заплатата...
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Телевизията е най лесния начин за манипулация ,защото там няма конкуренция както в Интернет! Абе и Днес.бг почнаха нещо да ме съмняват ,спряха да отразяват нещата както преди ...но дано се оправят
25
8
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
27...Няма рейтинг пич....малко са *** като тебе дето я гледат тая боза !
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бесепе-Гоце-Гергов-бТВ ---------------------Крадлив омагьосан кръг....
23
5
 
19
 
! Отговори
ДО 6 преди 12 години
*** свалят ги заради Гоце и Станишев,само ти ли не разбра .......