"Господарите": Показваме договорите, но публично

Халваджиян няма да оттегли "България търси талант" и "7 часа разлика"
Обновена: 12 апр 2012 17:28 | 12 апр 2012 17:27,
93
"Господарите": Показваме договорите, но публично
Магърдич Халваджиян продължава войната с bTV. Снимка: БТА

Престрелките с декларации между продуцентите на свалените предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница" и bTV продължават.

Днес от медията пуснаха декларация, с която призоваха продуцента "да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в позицията на медията. Също така от телевизията поискаха от "Глобъл вижън" да дадат съгласие за публично разкриване на договорите и цялата кореспонденция по тях.

Не закъсня и отговорът на продуцентите, които излязоха пак с официална позиция след дадената вчера скандална пресконференция. Според тях bTV иска да измести фокуса на проблема за пореден път.

Още по темата
Ето поредната част от разразилата се война между двете страни:

"Говорейки за „десетките милиони“ в рамките на 3-годишните договори на двете продукции „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, зад които стои труда на стотици хора и стотици часове качествена телевизионна продукция, питаме за стотиците милиони, спечелени от bTV под формата на реклами, благодарение на продажбата на рекламно време в предаванията създадени от нас и нашите колеги.

Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите.

От наша страна ще участват тримата продуценти и собственици на „Глобал вижън“ Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков. Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си.

Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху „Господари на ефира“.

В тази битка bTV ще използва целия си корпоративен арсенал, докато ние имаме само имената си и истината. За това държим разкриването на договорите да се случи при пълна публичност."

По повод призива към Магърдич Халваджиян и „Глобал филмс“ да прекратят своите взаимоотношения с медията (прекратяване на реализацията на „България търси талант“ и „Седем часа разлика“) „Глобал филмс“ възнамерява да продължи да спазва договора си и да произвежда професионално и прецизно както и до сега двете продукции.

Компанията се гордее с факта, че „България търси талант“ е безспорният лидер на ТВ пазара в момента. От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на „България търси талант“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
5
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Ей руска Путинска мастио чети и МРИ :Би Ти Ви се отчита в руското посолствоafera.bg/mishena/16968.htmlАко изтрият линка напишете в Гугъл : Би Ти Ви се отчита в руското посолствоВсички руски обекти върху окупирана Българска територия на Дунав, Волга, Киев и Кавказ трябва да бъдат и ще бъдат предмет на ДИВЕРСИЯВън Руските Терористи и Окупатори от Българските земи на Дунав, Волга и Кавказ за да не стане Камчия Българския Беслан.КАЗАХ !!!
36
5
 
21
 
! Отговори
чарли преди 12 години
И пълна лудница ако беше нещо здраве му кажи.
35
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато в Бтв има журналисти като Манголюба и 60% от предаванията са турски,не знам кой нормален човек би я гледал. Само Господарите бяха интересни като предаване.
34
1
 
3
 
! Отговори
Малина преди 12 години
няма как цяла телевизия да подчинят на глупостите, пардон продуктите си . Да седнат пред екрана като нас и да плюят всичко, което не им харесва , но да гледат с очи не на създатели , а като потребители, търсейки онези елементи, които правят продуктите полезни
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво номер 34, най после някой да каже истината!!!!!!!!!От години ни се насажда американската пропаганда и за съжаление много българи се хващат!
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
е какво се чудите? Иво Инджев едно време нали и той излетя, понеже попита първанов за едни апартаменти. Цензурата в БТВ винаги е била ясна. Ако се загледате малко по-внимателно обаче, ще видите, че не е само цензура, но има и поръчкови репортажи
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dovechera Trifonof ste hrachi i plue
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичко е на политическа основа...нали Маги и Дилов са към новата политическа формация ГОРД на Слави Бинев,и ся почват ударите под кръста...е тва е...
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Докато хората слушат теливизията нищо добро не ни чака! Бог да пази България !
28
1
 
30
 
! Отговори
zeddd преди 12 години
bTV е най-поръчковата ефирна телевизия!Не се учудвам, ако са се опитвали и цензура да налагат. Всъщност то цензура при тях отдавна има - да не се говори за неудобни за управляващите, или някои други, теми, както и да не се задават някои въпроси....
27
3
 
20
 
! Отговори
До Атила идиота преди 12 години
Каква руска телевизия бе *** такъв? БТВ нонстоп плюе по Русия и защитава американските интереси,а за турските да не говорим.Тази телевизия представя войните водени от американците в Ирак,Либия,а сега и Сирия само от една гледна точка - американската.Това са ***,навсякъде виждат "лошите руснаци".БТВ е американо-турска телевизия и всеки интелигентен човек се е убедил с очите си за това.
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ми пука за бизнес-взаимоотношетнията на БТВ и Халваджиян, но ако е имало опит за цензура върху предаванията от страна на БТВ, това е много опасен прецедент и ще запали чергата на БТВ.
25
5
 
11
 
! Отговори
правителствена ТВ 7 преди 12 години
Малийй тая правителствена ТВ 7 събра есенцията на нацията: Бюрекофф, Курездич, Клатиуклиева, Гащанджиева, проф. Бучкофф .....все радетели за независима и обективна журналистика не са *** и *** на задниците на управляващите..... за капак идват и господарите... в обективната и нецензурна телевизия.....Всички знаем коя ще е телевизията, която ще вземе тези юнаци и добре ще ги нахрани! Та нали те подкрепяха ГЕРБ по предизборните им концерти. Така, че да здравствует ТВ7 и правителството на ББ!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В държавата има толкова много проблеми, че ми е само до Господари на ефира и прочее...
23
6
 
17
 
! Отговори
АТИЛА преди 12 години
Истината за Руския Милиционерски бардак БИ ТИ ВИ -- Телевизията на Държавна сигурностКАЗАХ
22
11
 
4
 
! Отговори
До РадостинчоРадуков преди 12 години
Не защитавам Гоце, ама ми писна от *** като тебе.Я пак го гледай и слушай внимателно.Лекарят казва:"-Апаратите не са качествено нови."а не както си написал, че не са нито нови, нито качествени.Разликата е огромна и само *** или решил нарочно да заблуждава може да твърди обратното.
21
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...мисля си ,че пръст в това има Гоцю и неговите лакеи!
20
0
 
11
 
! Отговори
ШОУ БЕ преди 12 години
Господари на ефира ще отидат в тв7 , съвсем скоро и предаването на проф.Вучков също се мести в тв7! Като знам колко голяма е взаимната "любов" между професора и господарите,ще става голямо зрелище - как ще работят в една медия !
19
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ ВИ МАНИПУЛИРА чРЕЗ НОВИНИ АНАЛИЗИ И СОЦИОЛОГИчЕСКИ АГЕНЦИИ,ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ,АЗ КАТО ОБИКНОВЕН чОВЕК ИСКАМ ДА ЗНАМ КОИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВА МЕДИЯТА .ЗАщОТО ТЕЗИ ИНТЕРЕСИ СА ПРОТИВ МЕН.ТОчКА
18
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И нас европейците какво ни интересуват проблемите на турските телевизии и арменските продуценти, да отиват в Анадола и там да си ги мерат