"Господарите": Показваме договорите, но публично

Халваджиян няма да оттегли "България търси талант" и "7 часа разлика"
Обновена: 12 апр 2012 17:28 | 12 апр 2012 17:27,
93
"Господарите": Показваме договорите, но публично
Магърдич Халваджиян продължава войната с bTV. Снимка: БТА

Престрелките с декларации между продуцентите на свалените предавания "Господари на ефира" и "Пълна лудница" и bTV продължават.

Днес от медията пуснаха декларация, с която призоваха продуцента "да прекрати всички свои взаимоотношения с медията, като се откаже от възложените му проекти "България търси талант" и "Седем часа разлика" и да възстанови предплатените му милиони".

"bTV вярва, че за Магърдич Халваджиян работата му за телевизията оттук нататък би следвало да бъде неуместна", се казва в позицията на медията. Също така от телевизията поискаха от "Глобъл вижън" да дадат съгласие за публично разкриване на договорите и цялата кореспонденция по тях.

Не закъсня и отговорът на продуцентите, които излязоха пак с официална позиция след дадената вчера скандална пресконференция. Според тях bTV иска да измести фокуса на проблема за пореден път.

Още по темата
Ето поредната част от разразилата се война между двете страни:

"Говорейки за „десетките милиони“ в рамките на 3-годишните договори на двете продукции „Господари на ефира“ и „Пълна лудница“, зад които стои труда на стотици хора и стотици часове качествена телевизионна продукция, питаме за стотиците милиони, спечелени от bTV под формата на реклами, благодарение на продажбата на рекламно време в предаванията създадени от нас и нашите колеги.

Приветстваме желанието на bTV обществеността да бъде запозната с цялото съдържание на договорните ни отношения и кореспонденцията ни. Единственият начин да бъде постигната пълната прозрачност и публичност, с цел да се избегнат манипулативните практики на bTV e това да се случи на пресконференция, в присъствието на медиите.

От наша страна ще участват тримата продуценти и собственици на „Глобал вижън“ Магърдич Халваджиян, Джуди Халваджиян и Асен Чанков. Призоваваме ръководството на bTV да излезе от анонимност и да има доблестта да застане срещу нас с лицата си.

Очакваме Вики Политова, Боян Калчев и Апостол Пенчев да застанат на масата срещу нас и заедно да разкрием и коментираме договорите в тяхната цялост, както и разменената помежду ни кореспонденция, включително и писмата съдържащи опити за цензура върху „Господари на ефира“.

В тази битка bTV ще използва целия си корпоративен арсенал, докато ние имаме само имената си и истината. За това държим разкриването на договорите да се случи при пълна публичност."

По повод призива към Магърдич Халваджиян и „Глобал филмс“ да прекратят своите взаимоотношения с медията (прекратяване на реализацията на „България търси талант“ и „Седем часа разлика“) „Глобал филмс“ възнамерява да продължи да спазва договора си и да произвежда професионално и прецизно както и до сега двете продукции.

Компанията се гордее с факта, че „България търси талант“ е безспорният лидер на ТВ пазара в момента. От своя страна bTV има възможността по всяко време да свали Маги Халваджиян от екран като жури на „България търси талант“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
24
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако, трябва да се свали някакво предаване на БТV, то това трябва да е на Учиндолският главок- на хората им се повръща вече от него!
16
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да свалят от ефир учиндолския ***,те свалят най-доброто им предаване.Кажи им турска телевизия и не ги обиждай повече..
15
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая американо-турска телевизия БосфорТВ я гледат само турците и бабите.
14
24
 
18
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
И кво ся , остана само плешивият Пайнер патриот след 22 , така ли ? Ех , че тежко. Пуснете още нещо турско по-случая . Предаване на турски примерно ?
13
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-това ми звучи все едно да имаш успешен бизнес и да се откажеш от него в полза на някой си....ами те тези права не са ги намерили на улицата,те са платили такса,за да притежават лиценза,рискували са пари,защото ако не потръгне този формат в БГ /както се е случвало с други предавания/ рискуват собствените си пари..пък като толкова искат да показват договори,нали и БТВ имат копие от същия договор,да го покажат или хвърлят само пепел в очите на хората....пропаднала ,чалгаджийска телевизия .....
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американо-турската телевизия БосфорТВ чисто ще западне без единственото интересно предаване,което имаха.
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арменец демек човек на руснаците ( мафията ) в Бг : цирк , цирк , большое цирк , ***.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Босфор е пълна скръб, цензурират неудобни за тях мнения, не се вслушват в потребителите си, неграмотни са/обявите им за стажантските позиции са пълни с правописни грешки/.Фалит за такива селски мениджърчета!
9
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БТВ става все по-скучна...
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Конфликт между милионери - едните по-големи, другите по-малки. Милионите си ги имат настрана и сега може спокойно да се разправят помежду си - най-много леко да им намалеят богатствата...
7
5
 
36
 
! Отговори
ПълноЛуд преди 12 години
Пълна лудница е по-скоро пълна простотия.Господарите имаха попадения, но бяха по-гут веднъж седмично. При ежедневно излъчване, макар и да имат попадения, стават доста скучновати.
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДнесБГ, вие нещо като съдии по делото "БосфорТВ-Халваджиян" ли се явявате?Омръзна ми да ви чета л*йната.
5
3
 
7
 
! Отговори
dreme mi преди 12 години
Da se karat. Hvani ediniq - udari drugiq!
4
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откак гледах Киролюба Минетова пред *** къщи по тая телевизия реших и затрих програмата от паметта на телевизора.
3
1
 
22
 
! Отговори
123 преди 12 години
Хайде от кога чакам. Покажете ги!
2
20
 
5
 
! Отговори
niki преди 12 години
Grozen armenec
1
2
 
11
 
! Отговори
Nekoi si преди 12 години
Voinata e mezdu ermenski tarikati i po4ti TV dinozavri ta6aka ste e super.