bTV призна: Сгрешихме!

Телевизията излезе с позиция за отразяването на протестите
27 юни 2012 20:00,
441
bTV призна: Сгрешихме!
Телевизията призна, че е допуснала грешки при отразяването на протестите. Снимка: Булфото

Допуснахме грешки в отразяването на протестите, се казва в официално изявление на bTV, публикувано на сайта на медията.

От Съюза за електронни медии поискаха телевизията да излезе с позиция относно отразяването на протестите против Закона за горите. В последните седмици се разгоря масово обществено недоволство заради начина на отразяване на демонстрациите на еколозите.

Още по темата

От телевизията подчертават, че не е имало умисъл в действията им, но разбират недоволството у обществото.

”Извиняваме се на зрителите, които са се почувствали подведени и засегнати”, се казва в изявлението.
Екипът на медията обясняват, че грешките са анализирани и има наложени санкции. ”Телевизията ще вземе всички необходими мерки те да не се повторят”, пишат от bTV.

В изявлението се казва още, че грешките при отразяването са били употребени от определени икономически, политически и медийни кръгове.

”Категорично възразяваме на спекулациите за преднамерена и умишлена тенденциозност от страна на bTV”, казват от телевизията.

Медията отхвърля и твърденията, че генералният й директор Вики Политова е в конфликт на интереси, защото притежава акции в Първа инвестиционна банка. ПИБ има бизнес интереси в ски курортите.

”bTV е част от публична компания, чиито акции се търгуват на Нюйоркската фондова борса, в тази връзка, целият ръководен екип е обект на периодични тримесечни одити.”

Един от аспектите на тези проверки е потенциален конфликт на интереси и нито веднъж в историята на bTV не е установено нарушение, се казва още в съобщението.

”Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред милионите си зрители. Поемаме предизвикателството, че ако много грешки са простени на други, то и най-малката неточност не може да бъде простена на bTV заради огромното й влияние в обществото”, заявяват от телевизията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


441
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
0
 
2
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Късно братя, късно.... освен това признанието нищо не променя.БТВ са си все същите а при мен вече са на 43-ти канал...
362
0
 
1
 
! Отговори
NoName преди 11 години
А какво ще кажат от "националната" телевизия за това, че защитаваха не националните интереси, а частните интереси на Цар Киро?Нека да не се извиняват за нищо, (защото и да го направят, ще е пак заради някакъв техен интерес, най-вече финансов) а да си призначт, че са една фирма, която има за цел единствено и само да трупа материални блага, независимо дали ще бъдат използвани морални или не методи. Би заслужило повече уважение, отколкото това има "извинение".
361
0
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Искаме да гледаме за Ферхунде! От сутрин до вечерБез дублажа даже, в оригинал!:D :D :D :D :D
360
1
 
11
 
! Отговори
Чочко преди 11 години
Признали, че сгрешило, но аз не прощавам!Битиви вече заема 12-ти канал на моят телевизор(преди 2-ри канал беше запазен за тях).
359
0
 
13
 
! Отговори
от БТВ преди 11 години
Признаваме сгрешихме , и след дълго съвещание ( на БАКЛАВА и ВАЗЕЛИН ) .... - РЕШИХМЕ ! --- затваряме кепенците .
358
0
 
33
 
! Отговори
до бтв преди 11 години
Късно е либе, за китка
357
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ьTV - образецът за ниско професионално ниво!
356
0
 
36
 
! Отговори
umen преди 11 години
Такаааа, я сега да проверим акционерите на ***, начело с Цеко който съсипа Банско. Опаааа Вики Валериева Политова 192342 акции. Е, това ако не е конфликт на интереси. Пълен бойкот - не гледайте боклукТВ, не купувайте продукти които се ркламират там, пишете на рекламодателите им че бойкотирате продуктите им заради боклукТВ. Процесът е необратим!
355
0
 
50
 
! Отговори
Можело значи... преди 11 години
Спрях да гледам телевизия напоследък, след бТВ и простотиите им...Някак си ми стана по-леко, няма кървища, омраза, Бойко Борисов, Парламент и т.н.Усилихме секса и общуването...
354
3
 
41
 
! Отговори
не ми пука преди 11 години
Вижте, нека не си хабим енергията в словоизлияния относно БосфорТВ! Просто и ясно - БОЙКОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА И ТО С ПЪЛНА СИЛА! ДА ГИ ИЗХВЪРЛИМ ОТ ЕФИРА И ТОЛКОЗ!!!!
353
1
 
26
 
! Отговори
SSSWWW преди 11 години
От Б - осфор ТВ какво да очакваш. Преди години за подобно нещо тия *** от СЕМ врътнаха кранчето на телевизия Ден , която не бе никак лоша ТВ, а сега да ги видим семкарите кви ше ги мъдрят
352
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откровено - анти българска! Като се почне от суетрешната им рубрика "Бай *** - европеец", мине се през простащината"пълна лудница" и други подобни простотии, които те се опитват да представят за "сатира", но си е чиста проба кич и простащина. Турските сериали и шоуто на гологлавия, задръстването от чужди, зле копирани"формати" и изключително калпавите - на махленско ниво"новини", отдавна овратиха нормалния зрител.КИРОлюба, Д.Найденова и Росен Петров - да не говорим!"Глазурата" на л*йното бтв
351
0
 
50
 
! Отговори
Трънки преди 11 години
Някак си, не почуствах извинението да е искренно. Просто се опитват да отворят вратата да се отмирише, но е невъзможно, когато вътре има л...о
350
3
 
51
 
! Отговори
Българка преди 11 години
Тая телевизия не я понасям от както стана трибуна на Слави Трифонов! От както започна да проповядва чалгаризация на българското общество с *** пайнер-концерти и още по-*** турски сериали. С една дума, телевизия създадена да обслужва не български интереси, и понеже съм българка - отказвам да гледам тази телевизия! ЗА БОГА БРАТЯ И СЕСТРИ СМЕНЯЙТЕ КАНАЛА ВИНАГИ КОГАТО ВИДИТЕ БТВ!
349
0
 
5
 
! Отговори
до 406 преди 11 години
да има доста решния като много от тях са opensource което е супер и всеки с реално IP може съвсем спокойно да пусне такова нещо в тях стига да има читава връзка, аз лично имам по задълбочени познания по flash и съм тествал само RED 5 който си върши супер работа но съм сигурен че с малко търсене могат да се намерят доста други решения а и важното е да има хора с желание и дух да показват без цензура истина за това какво се случва в българия а не изкривено под натиска на заинтересованите от това
348
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жена ми не гледа БТВ в мое присъствия. Ще я спукам от бъзик. Тая телевизия я гледат само ***.
347
1
 
45
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ми като сте тръгнали да се извинявате за онази гъска Бенатова няма ли да кажете нещо?
346
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая телевизия не я гледам от години. Не могат да ми влияят.
345
0
 
52
 
! Отговори
ивайла преди 11 години
Мхм, значи не съм единствената, която е отвратена от тъпата медия, честно да ви кажа бтв прекаляват в мнооооого отношения, гадни ароганти....абе кво да говоря. Поне се успокоих от масовото недоволство ...:D
344
2
 
35
 
! Отговори
факт преди 11 години
"Съзнаваме отговорността, която bTV носи пред МИЛИОНИТЕ СИ ??? си зрители. "Да бе , ще им се , трябва да са благодарни на всички , които докараха пенсионерите да получават по 70-100 евро пенсия , и на хората не им остана нищо друго , освен да си гледат турски сериали . Също и на дечицата , за които чалгата и простащината е символ на подражание ( Шоуто на Слави ). Да им имаш аудиторията