В Македония заместват турските сериали с македонска продукция

Ще се изисква процент от програмата да е местно производство
Обновена: 12 ное 2012 18:59 | 12 ное 2012 18:58, Елка Василева
72
В Македония заместват турските сериали с македонска продукция
В Македония ще заменят турските сериали с македонска продукция. Снимка: архив, Reuters

Турските сериали по телевизиите в Македония ще бъдат заменени от македонска продукция. Това пише македонският вестник „Вечер“, като цитира министъра на информационното общество Иво Ивановски.

Мониторингът през последната година е показал, че в праймтайма се излъчват само турски сериали. Зрителите всеки ден гледат сценарии със сходно съдържание и слушат гласовете на едни и същи двайсетина души, които дублират всички филми. Така, имайки предвид и всекидневните повторения, турските сериали заемат много голяма част от времето в програмните схеми на македонските телевизии.

Точно обратното е положението с македонската продукция. Тя се излъчва в неатрактивно време и то най-често след полунощ.

В новия проект, за който съобщи министър Ивановски, ще се изисква 30% от продукцията, която се излъчва в ключовите часове от 8 сутринта до 20 вечерта, да е македонска. През 2014 г. тези проценти трябва да станат 40, а през 2015 г. - 50%.

„Скоро ще започнем обществен дебат за новия закон за медиите, който предвижда нови регулации. С тях за съжаление на нежния пол част от сериалите като „Листопад“, „Хиляда и една нощ“, „Великолепният век“ ще бъдат намалени“, каза Ивановски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а в България, кога?
10
2
 
27
 
! Отговори
Ханко преди 11 години
Смърт за турските сериали.
9
2
 
26
 
! Отговори
Само Ганя преди 11 години
Само *** сладко,сладко си чопли носа и люпи слънчогледа пред телевизора, като гледа поредния турски сериал и слуша новините на турски език.
8
0
 
22
 
! Отговори
един там преди 11 години
Да! Най-гледаният филм ще е за борбата на македонския цар Самуил Македонски срещу бугарските окупатори Давид, Мойсей, Арон и гръцкият им ятак Василий II Македоноубиец!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на македонците. Ние пък заменихме всичко българско за маанета...
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не ,че ми влиза в РАБОТАТА но може би точно заради това комунизма колкото и да беше лош , беше по напреде от всякъкъв друг строй по простата причина ,че не оставаше да се *** с него някви ислямисти и турци .
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само шиптърите ги оправят макетата, ще си спомнят с умиление един ден за турските сериали
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
може там управляващите да са всякъкви , ама евала за това решение, а ние нека ги усмиваме и да им се подиграваме на македонците и да гледаме навсякаде турски сериали, ама след 20 години , жените ни ще носят фереджета а децата ни ще им обрязват пи*ките, щото си мълчим и само знаем да се подиграваме. Ще ревете и косите си ще скубите като приемат турция в ЕС ама тогава вече ще е късно, то вече има места в южна българия де българска реч не се чува .... замислете се ....
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО ? ГОТОВО,ДА ГЛЕДАТ К1
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От Вардарот до Индиjaта""Богот Македон е веке тука""Кога го достигнавме Пиринот""Луна македонска""Млечниот македонски ***""Охридска вална""Охридски пирати""Бандата на Скопje""Саше, нашиот хетеро jунак"са само част от топ продукциите, които ще залеят македонския ефир.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно във сериялите им ще се разказва за великите македоноиди :)