Сериалът за Ванга тръгва у нас

Животът на пророчицата в 12 серии
5 мар 2014 16:20, Петя Славова
9
Сериалът за Ванга тръгва у нас
Снимка: БНТ

Един от най-дискутираните сериали - „Вангелия”, посветен на петричката пророчица Ванга, тръгва по БНТ от 19 март.

Поредицата е съвместна копродукция на Русия, Украйна, България и Беларус. Първият епизод от 12-серийния биографичен сериал зрителите могат да видят от 21.00 часа.

„Вангелия” е посветен на живота на една от най-популярните и мистични български ясновидки и лечителки – Вангелия Гущерова, която всички наричат Баба Ванга. През живота си тя прави множество предсказания, които впоследствие се сбъдват, а славата й се разнася из целия свят.

В продукцията се разказва за времето от нейното раждане през 1911 г. до смъртта й през 2002 г., както и за деня, в който тя губи зрението си, но започва да вижда в бъдещето.

В първата серия зрителите ще се запознаят с художествената интерпретация на детството на Ванга. Серията започва със сбъдване на едно нейно предсказание за тежка злополука в Русия, заради което при нея пристига телевизионен екип от страната.

Сред журналистите е включена младата стажант-репортерка Алиса Варежская, която е потресена от предсказанието за потъването на руската подводница „Курск”. Ванга пожелава да разговаря само с нея и започва да й разказва целия си живот.

Режисьор на „Вангелия” е Сергей Борчуков, а сценаристи са Владимир Сотников и Татяна Сотникова. Ролята на Ванга изпълнява руската актриса Елена Яковлева, а в актьорския екип са още Анатолий Бели, Ирина Рахманова, Карина Андоленко, Наталя Николаева, Даша Отрошко, Кристина Пакарина, Таисия Вилкова, Евгений Князев, Данаил Белих.

„Вангелия” е заснет през 2013 година в руското киностудио Фаворит-филм, Film.ua и New Wave Production по поръчка на Първи канал (Русия). “Тя е необикновена личност със сложна съдба, изпълнена с изненадващи обрати.

Родена е преди Първата световна война, преживяла е и Втората световна война, гонения и слава. За мен най-интересното е, че тази жена е била сляпа и въпреки това е помагала на хората.

Малко хора осъзнават колко трудно й е било да носи своя дар и какво натоварване е било за нея да споделя своите знания за човешката същност и за това, което ни очаква”, споделя режисьорът на филма Сергей Борчуков.
За сценария на “Вангелия (Ванга)” са използвани спомените на приятелите и близките й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 10 години
стига с тази вещица
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, Днес.бг вземете прочетете какво сте написали, а? Баба Ванга не почина 2002 г. а 1996.
6
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От плаката изглежда , че ще е някакъв хорър филм... настръхнаха ми косите от снимката - фреди крюгер пасти да яде ....
5
4
 
13
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Тя е част от богатството на България, но не я оценяваме. Може би след години хората ще разберат, какво сме имали, но ще е късно....
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман,от тази вещица!И от *** режисури!
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Вервайте ми"! На българина му дай да "верва" само в пророци. Логическото мислене за него е нещо чуждо.
2
20
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Боже, колко заблуден народ. И за магьосниците (окултисти) взеха да правят филми. Цял свят ще ни се смее, че като езичници издигаме в култ една доста добре употребена от дявола жена. До кога ще живеем в невежество?
1
19
 
7
 
! Отговори
руко преди 10 години
Що занимавате народа с тези глупости!