Емигранти и родолюбци се захапаха във "Фермата", имало ли е турско робство?

Вижте всички участници в шоуто и една тъжна история
240

Александър Масларов е на 38 години от Шумен, но живее в София, където развива собствен бизнес с офис консумативи. Завършва с отличие Природо-математическата гимназия в родния си град и се определя като интелигентен интроверт. За себе си казва, че е от "старата пръст", възпитаван в уважение и почит към близките. Кавалер по природа, Александър трудно приема излишната показност и прекалена импулсивност на днешните млади. Загубата на баща му през миналата година е болка, която все още не може да преодолее. Иска да даде пример на всички желаещи да се борят срещу агресивната посредственост, която е в обществото. Снимка: Фермата

Четвъртият сезон на "Фермата" стартира с много силен каст под мотото "Съединение". Два отбора - на емигранти и българи, живеещи у нас, се събраха под покривите на две порутени къщи, които от години тънат в забрава заради драматична семейна история.

Навремето в тях е кипял живот, благодарение на главата на фамилията бай Петко. Фермерът имал двама сина, на които построил по една къща, за да има къде да живеят, а самият той прекарвал дните си по средата на стопанството. Всички заедно се грижели за голямата си градина и за селскостопанските си животни.

Безпаричието обаче станало причина семейната идилия да приключи, а синовете да напуснат родния дом. Единият заминал за града, а другият – в чужбина. На плещите на бай Петко останала грижата за фермата, а той до последно не изгубил надежда, че един ден наследниците му ще се завърнат у дома и всички отново ще заживеят заедно. Това обаче така и не се случило, а със смъртта на бай Петко умряла и фермата му.

Екипът на шоуто и участниците ще върнат живота в двете къщи и в следващите три месеца те отново ще изградят запустялото стопанство, което днес тъне в самота и разруха.

Някои от участниците разбуниха духовете още със старта на фермерския живот.

Нури Семерджиев от Сърница, който от 4 години живее на Острова, се определя като българин по националност, помак по етнос и мюсюлманин по вероизповедание. И смята, че в България турско робство не е имало, а само присъствие. И допълни, че ако Турция е искала да смени вероизповеданието ни е щяла да го направи. Тепърва ще стане ясно доколко тази негова позция ще се превърне в разгорещен дебат.

Впечатление направи и Росица Йончева, която е категорична, че за нищо на света не би се върнала да живее у нас. По думите й, двамата със съпруга й имат строителна фирма, като сред проектите, които са изпълнявали, са конната база на кралица Елизабет, няколко обекта на Лондонския мост и дори част от Уестминстър. Тя не скри, че живее в лукс, а прякорът, който си е спечелила е Хитлер.

Георги Янков, от отбора на живеещите у нас, пък вече е познат покрай предложението за брак, което направи на приятелката си. 30-годишният търговец на IT услуги поиска ръката на голямата си любов Петя от балкона на апартамент пред любимия и на двамата Народен театър "Иван Вазов".

Той ще се изправи и в първата битка срещу Симеон, като залогът е наистина голям. Загубилият и неговият отбор ще трябва да се нанесат в полуразрушена къща, с много боклуци вътре. Победителите също няма да се радват на лукс, но поне имат като екстри хол с миндерчета, стаите са чисти, имат и работеща печка.

И двата отбора тепърва ще трябва сами да си измайсторят легла и удобства в двете къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
14
 
11
 
! Отговори
знае ли някой??? преди 5 години
Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея.
53
1
 
2
 
! Отговори
до 58 преди 5 години
В България има търчеещи се и българеещи се , не може да спорим по тази Тема защото за еди говорим свободно без да се притесняваме а за другите си мълчим
52
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Клаха народа както турчин не го е клал" - това е написано за демократите които организираха кланетата след 1923 г, а не за комунистите.
51
7
 
9
 
! Отговори
Писателят Динков преди 5 години
Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език.
50
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са наследниците на избесените и изкланите от комунистите да искат обезщетения, да напишат книга, да правят възпоменателни шествия? За имотите драпаха и опищяха всичко да гепат парите, а за избитите и изкалните от комунистите близки си мълчат, много скромни станаха изведнъж?
49
9
 
5
 
! Отговори
гяур преди 5 години
До АнонименрОБСТВОТО НА бОЛШЕВИШКАТА иМПЕРИЯ И ДО ДНЕС СЪЩЕСТВУВА!!!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В мазето още стоят робските нашийници на прадедите ми. Защо ви е срам да се наречете роби и не извадите и вашите робски нашийници?
47
15
 
8
 
! Отговори
СЪВРЕМЕННИК преди 5 години
До СлучайникИ за неверика е имало закони гарантиращи неговите права, които, не е превишавал!Чорбаджиите-верноподаници на властта роби ли са били? Те са управлявали раята.Комунистите малко ли колеха и бесеха така както и турчин не би го првил!Значи на комуниста е позволено а на турската власт не е? сТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ НАРОДА!
46
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Робството в Османската Империя продължава до края на XIX век"Интересното е, че най-демократичната страна в Света - Съединените американски щати, които са изградили своята мощ на робството тогава дори не е съществувала.
45
10
 
15
 
! Отговори
не е робство преди 5 години
Робство не е било, но българите са били втора категория хора, както сега в ЕС, но тогава са живяли много по-добре отколкото днес в ЕС и американското партньорство, правата им са били много повече защитени, защото султана имал интерес от богати селяни които да плащат десятък а сега ЕС има интерес от бедна България която нищо не произвежда за да внасят техните стоки второ качество а българите да бъдат депо за евтини черноработници.
44
26
 
10
 
! Отговори
Колония на Румъния преди 5 години
Османската Империя е спасила Българския Народ , ако не са били Османците сега България гарантирано без някакви ХОПОТЕЗИ щеше да е Колония на Румъния или на Сърбия , пише в книгите стига някой да има желания да чете а не да философства като дървен Филосов както се прави у нас
43
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам откъде мъга дъ си купа дивидита с минълиа сизон на шоуто
42
5
 
11
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
До Анонимен 50"Робството в Османската Империя продължава до края на XIX век"Проф. Акад. Григор Велев
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До weПисателите винаги драматизират нещата за да продават повече книги.
40
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало е турска дискриминация спрямо българите.Робство е нямало понеже е нямало робски пазари и българите не са били продавани.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До akudВ България се залага само на скандала. След края на сезона шоуто се забравя.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предполагам че епизода на шоуто е излъчен вчера в петък, което показва че шоуто е голям провал. В Сащ в петък излъчват най-негледаемите шоута понеже в петък хората негледат а излизат на бар и тн.
37
0
 
35
 
! Отговори
akud преди 5 години
преставете си колко е паднал рейтинга на тези селски предавания, за да вкарат подобен мотив за скандал само и само още някой да си пусне предаването и да гледа имало ли е турско робство или не. естествено това е режисьорски реторичен въпрос
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червен картон за рома!
35
0
 
11
 
! Отговори
we преди 5 години
Точно така"слъчайния"...има доказани документи ,а не литературни творби в защита на историята