Продуцентите на "Улица Сезам": Бърт и Ърни не са гей!

Куклите били приятели, нямали сексуална ориентация
19 сеп 2018 18:30, Петя Славова
5
Продуцентите на "Улица Сезам": Бърт и Ърни не са гей!
Снимка: Reuters

Бърт и Ърни - героите от сериала "Улица Сезам", които живеят заедно, са "най-добри приятели", казаха продуцентите на шоуто и така отрекоха твърдението на един от сценаристите, че те са гей двойка, предаде ДПА.

Сценаристът Марк Солцман, който се присъедини към сериала през 1984 г., каза пред ЛГБТК сайта "Куиърти", че отношенията между двамата герои се основават на връзката му с монтажиста Арнолд Гласман.

Още по темата

"Винаги се чувствах така, когато пишех за Бърт и Ърни, те бяха двойка, без да ми е казано изрично. Нямаше как иначе да ги поставя в контекста. Мисля, че нямаше как да пиша за тях, освен за обичаща се двойка".

Компанията, която продуцира сериала, обаче отрече твърдението на Солцман, предаде БТА.

"Както винаги сме казвали, Бърт и Ърни са най-добри приятели - завиха от "Сесами уъркшоп" в Туитър. - Макар и да ги определят като мъже и да притежават много човешки черти, те си остават кукли и нямат сексуална ориентация".

"Сериалът "Улица Сезам" винаги е отстоявал приемането и включването на малцинствата - добави компанията във второ изявление. - Това е място, където са добре дошли всички култури и среди".

Двете кукли спят в една спалня, но на отделни легла. Затова отдавна почитателите на сериала се чудят какви точно са отношенията им.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А на Б1 и Б2 какви са отношенията им? Б1 и Б2 са банани в пижами.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Според мен Бърт и Ърни са гей двойка наистина. Бърт с едната вежда е активния, а Ърни е пасивния в двойката. А Елмо е безполово същество.

Аз лично много харесвах да гледам зеленото чудовище Оскар живеещо в кофа за смет.
2
0
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 месеца
Петя, заглавието е написано неграмотно. Пише се или "гейове" или "гей двойка".
1
0
 
13
 
! Отговори
Grom преди 5 месеца
OMFG Каква новина! Това нещо, дето даже и детско не е, още по-малко пък сериал... След 100 години почнаха да мислят кой какъв е.