Смут в семейната идилия с "Изпепелени от слънцето"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 17 мар 2019 11:42 | 17 мар 2019 10:37, Петя Славова
10
Смут в семейната идилия с "Изпепелени от слънцето"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Гледната точка на Никита Михалков за "сталинизма" идва с "Изпепелени от слънцето". Драмата от 1994 г. му носи "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

Сюжетът ни връща към 1936 година: Идиличното лято на героя на революцията полковник Котов е смутено от появата на братовчед му Дмитри от Москва. Гостенинът успява да омае жените в къщата - младата съпруга на полковника и  6-годишната им дъщеря Надя. 

Дмитри притежава чар и с интересните си игри и уменията си по пиано се сдобива със симпатиите им. Котов обаче не може да бъде заблуден толкова лесно: след репресията на Сталин, Дмитри получава тайни обаждания посред нощ и Котов знае, че зад тях се крият тайни...

Михалков проследява сложността на времето: Подлост има и от двете страни. Държавната машина е разперила силите си и се намесва върху съдбите на персонажите.

В ролите ще видим Никита Михалков, Олег Меншиков, Вячеслав Тихонов, Ингеборга Дапкунайте. Гледайте "Изпепелени от слънцето" на 17 март от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 


10
Още от Телевизия
Лицемерието в църквата с "Монахинята"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Распутин преди 5 дни
Пич, както казах предпочитам Доктор Живаго,,класическия,, Но никъде не помня да съм казал ,че е Руски непременно! Така ,че Айде да четем по внимателно а?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да охарактеризираш този филм със "Смут в семейната идилия" си е меко казано неинтелигентно...
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Баси кой гледа руско кино бе ?
7
0
 
4
 
! Отговори
до Разпутин преди 5 дни
„Доктор Живаго“ е американско-италиански романтичен исторически филм от 1965 година на режисьора Дейвид Лийн.Той се основава на едноименния роман на руския писател Борис Пастернак и е филмиран по адаптирания сценарий на Робърт Болт.... И това е класическия и не е руски.
6
0
 
4
 
! Отговори
Распутин преди 6 дни
Пропуснах и ,,др Живаго,, но класическия ,не римейка...
5
4
 
8
 
! Отговори
Распутин преди 6 дни
Аз пък предпочитам ,,Москва не вярва на сълзи,, ,,Бялото слънце на пустинята ,, сериала ,,Гости от бъдещето,, и пр от съвецко време.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
От руското кино предпочитам старите филми,по класически произведения като "Война и мир","Анна Каренина","Тихият Дон" и др.такива.
3
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На мен Филмите за Виетнамската война повече ми харесват
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Олег Меншиков играе много силна роля в Легенда N 17, има го в ютюб HD формат със английски субтитри. Персонажа му е двупластов - представя на преден плана хокейния треньор Тарасов, на исторически план Сталин. Филмът е метафора на управлението на Сталин и какво направи Сталин от Русия, както Тарасов с хокейния отбор, сюжетът е как руският хокеен отбор (СССР) победи канадците 70те години. Този филм едва ли ще се осмелят да го пуснат по българската телевизия.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никита Михалков е талантлив търговец. Накъдето задуха вятърът - такава стока продава. С тази разлика, че при СССР правеше наистина стойностни филми. След това вече започна да прави качествени филми без никаква морална и художествена стойност. Заслужава си да се гледа "Жмурки", забавен филм комедия, който напомня и мутренските времена у нас през 90те, има го в ютюб.