Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"

Промяната идва след антирасистките протести в САЩ
28 юни 2020 17:35, Красимир Ангелов
209
Лудост: Бели актьори няма да озвучават цветнокожи герои в "Семейство Симпсън"
Снимка: БГНЕС

Бели актьори повече няма да озвучават цветнокожи герои в анимационния сериал „Семейство Симпсън“, който се върти още от 1989 г. Това заяви официалният представител на телевизионния канал Fox Лес Айснър, цитиран от БТА.

„Движим се напред. В „Семейство Симпсън“ повече няма да има бели актьори, озвучаващи небели персонажи“, заяви той, без да навлиза в повече подробности за решението.

Още по темата
Най-разпознаваемите гласове на героите от анимационния сериал принадлежат на Дан Кастеланета, Нанси Картрайт, Хари Шиърър, Джули Кавнер, Ярдли Смит, Ханк Азария, Памела Хейдън, Трес Макнил, Карл Уидъргот и Маги Розуел. Всички те обаче са бели, което се оказва проблем.

Шиърър, например, озвучава четирима герои в анимационния сериал, включително черния лекар Джулиъс Хибърт.

Последният, според сценария на сериала, е най-компетентният лекар в град Спрингфийлд и намира причина да се смее в почти всяка ситуация.

Ханк Азария пък, благодарение на способността си да имитира акцента на индианците на английски, озвучава Апу.

Актьорът през януари обяви, че се отказва от тази роля след почти 30 години заснемане.

Решения, подобни на това на Fox, са свързани с масовите протести и безредици, които преминаха през САЩ след смъртта на задържания от полицията в Минеаполис афроамериканец Джордж Флойд.

От БТА припомнят, че „Семейство Симпсън“ е най-продължителният анимационен сериал в историята на американската телевизия - заснети са 31 сезона (684 серии).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
50
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тези съвсем изперкаха,заради един престъпник с 9 присъди.На който не му харесва ,как се отнасят с него ,самолета и...имат си цял континент със себеподобни,нали в Гана ги поканиха да се завърнат и да работят за развитието на страната,обаче май не са от работливите.
8
2
 
36
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Хайде сега намерете ярко жълти актьори да озвучават семейство Симпсън.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е да прекаляваме и да разбираме от всичко , но да се съобразяваме с официалната линия
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекаляваме в толерантността и в расизма, в тоталитаризма и капитализма
5
3
 
31
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами щели и черни щъркели да боядисват бе, та да им носели дяцата, инак как тъй бял щъркел черно дяте ша носи...Ама черните инак си ядяли бял хляб, бяло мясо, обичали бели дрехи да носят и нямали нищо против бели келнерки да им слугуват...Инак, одеве гледам на мойто куче отзаде един голям балон му излезнал и кат пръди, все по-голям става, ама накрая са спука бе-пак е клътнало некоя дъвка, дето е дъвкана, дъвкана и накрая изплюта...*** му работа бе
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Животът на белите няма значение,всички либерални демократии гейдвойките,шестнайсетполовите ,зоофилите,педофилите и всякаква друга гнус е в транс.Може да им изглежда на мнозина пресилено,но аз очаквам емиграция към източната половина на Европа от западната на всеки с нормален мозък.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както винаги прекалявам във всичко. Важното е да има култ към нещо или някого.
2
11
 
6
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 3 години
Ние Сме Толерантни - затова Коментари под тази новина няма има! Дано Всяка Европейка роди от Африканец и най-сетне АфРопа да са Роди!
1
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина вече става някаква лудост и се прекрачват границите... Вчера четох по други медии, че L'Oreal щели да премахнат думата избелващ от наименованията на кремовете си и търсели как да заместят понятието "черни точки"!