Uncle Ben's ще сменя логото си заради наличието на чернокож

Някои от най-старите марки в САЩ са под засилена критика
18 юни 2020 18:50, Бойчо Попов
51
Uncle Ben's ще сменя логото си заради наличието на чернокож
Bloomberg L.P.

На фона на продължаващите протести срещу расизма в Съединените щати, известната оризова марка Uncle Ben's възнамерява да промени логото си, на което е изобразен чернокож.

Компанията искала да помогне за прекратяване на „расистките предразсъдъци и несправедливостта“, заяви концернът от хранително-вкусовата индустрия Mars, към когото принадлежи Uncle Ben's. Ето защо сега бил дошъл моментът за „по-нататъшно развитие“ на логото на марката.

„Все още не знаем как точно ще изглеждат промените и все още нямаме график, но разглеждаме всички опции", се казва в съобщението на компанията, цитирано от Bloomberg.

Една стъпка по-далече е марката за закуски Aunt Jemima, чието лого показва смееща се афроамериканка. В очите на критиците това е клишираното представяне на чернокожа жена като символ на приятелски настроен прислужник. Логото на марката, което съществува повече от 130 години, ще бъде премахнато в края на годината, както обяви компанията майка Quaker Foods North America, която от своя страна принадлежи към групата PepsiCo.

Марката, която произвежда също така кленов сироп и смеси за палачинки, ще бъде и преименувана.

„Ние признаваме, че произходът на Aunt Jemima се основава на расов стереотип“, заявиха от компанията. Логото е променено през годините, за да бъде „подходящо и уважително", но такива леки промени вече не били достатъчни.

Продължението на материала вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: оризрасизъмUncle Ben s
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък бойкотирам верига ЛИДЛ заради рекламните им дипляни където навсякъде има черен мъж и бяла жена,черно момченце и черно момиченце.Дразнещо е също както преди в гръцка седмица в дипляната бяха сложили снимки на християнски храмове от Санторини със заличени кръстове.Германската верига да си рекламира така в Германия,не в България.
44
1
 
1
 
! Отговори
xD преди 3 години
Ако сложат некоя *** наша ония портрети които циркулират из нета ще е екстра.
43
0
 
3
 
! Отговори
Дзъ преди 3 години
Ами да се кръстят Ънкъл Ото и да сложат един октопод ... много върви с ориз
42
0
 
16
 
! Отговори
Курт Щудент преди 3 години
Как ли ще прекръстят "черния петък" ?
41
0
 
18
 
! Отговори
Shreck преди 3 години
Има ли по големи расисти от нагрите?
40
0
 
13
 
! Отговори
Расов кон преди 3 години
Много е расистко да гледам филми с чеерни .... или да ми пеят чееерни ... а най се гневя на Ънкъл Бенския бял ориз . Чеерен ориз нямате ли ? А чичо Том защо не му давате общинско жилище а още седи в тая продънена колиба ? Расистииииии.....
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много по-лесно е да го играеш вечната жертва, отколкото да се захванеш за работа и да направиш нещо смислено.
38
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се преименува и филма Белите не могат да скачат - много е расистки. Даже направо да се забрани, а създателите му в затвора.
37
0
 
20
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тия защо не искат образование,работа,здравеопазване,ами скочили на ориза и книгите,които се съмнявам ,че някога са прочели.Писна ми от *** сериали в които все бе,лите са лоши,а чер,ните спасяват света.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белите все още ли почват първи ?!?
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както беше написал един "афроамериканец"Тези простотии, които правят просто ще накарат неутралните хора да станат расисти.Пък дали това не и цел? Да има после за какво да викат и да го играят жертви.Само дето не схващат, че хората ще продължават да ги гледат накриво не заради цвета на кожата им, а заради това което правят. Някой преди дни беше написал нещо..."Те не искат да са равни на белите в правата, а в успехите"(няма закон, който да третира хората с друг цвят на кожата по различно)
34
0
 
17
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
Почва да ми писва вече от простотии.... Ако сложат бял - защо не черен, ако бял взема Оскар - защо няма и за чернокожи няма угодия. Скочиха на Чичо Томовата колиба, скочиха на Пипи(баща и не можел да бъде негърски крал) Скоро някакви искаха да взимат приходи защото хората използвали племенните прически (култура крадели някак си) Не разбирам това ли са им проблемите... не им е проблем, безработицата, не им е проблем, училището, кариерите, престъпността и тн - проблем им са марките и книгите....
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мистър СенкоНай-добре на Сатурн да ги пратим.
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черен зрял фасул ще продават ли в САЩ?
31
0
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА СЛОЖАТ ЕДНА МАМУНА И ГОТОВО
30
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От утре вече няма " Бяло саламурено сирене" ,че звучи мнооого расистко! Вече ще е " Саламурено сирене в цвят по избор на клиента"!
29
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво искате от държава на няма и 300 години?
28
1
 
46
 
! Отговори
Мистър Сенко преди 3 години
Най-добре ще е чернокожите да живеят в отделна държава. Всъщност така никой никога няма да ги дискриминита. Чакай малко, такива държави има вече, всички те са в Африка.
27
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия счупиха тъ по мера.
26
0
 
23
 
! Отговори
Столипиново преди 3 години
На официалната страница на електрическата компания и местните ВИК-та да се сложат мъж и жена от ромски произход.