Агата Кристи по стъпките на убиеца в "И тогава не остана никой"

Екранизация по най-продавания й роман по Bulgaria ON AIR
2 яну 2021 11:25, Петя Славова
19
Агата Кристи по стъпките на убиеца в "И тогава не остана никой"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Седем души, нямащи нищо общо помежду си стават съквартиранти в огромно имение на пуст остров. Тайнственият им домакин е поставил десет статуетки на масата, колкото са общо обитателите с прислугата. Всеки ден фигурките са с една по-малко, както и живите в изолираното пространство.

Зад историята стои името на Агата Кристи, а режисьорът Крейг Вивейрос прави екранизация по най-продавания й роман "Десет малки негърчета".

Напрегнатият драматизъм е добре уловен в минисериала "И тогава не остана никой", получил отличието за най-добър филм на престижния Международен филмов фестивал в Локарно.

В ролите ще видим известни актьори, познати добре в киното като Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Никой не познава господин и госпожа Оуен - домакините в зловещия имот, но всеки от персонажите се е отзовал на любезната им покана. Постепенно покрай разговорите става ясно, че всеки от намиращите се там крие ужасна тайна в миналото си, която явно го застига.

Някои от персонажите съжаляват за случилото се, други смело отричат вината си, но динамиката се покачва с предусещането за смърт на фона на жизнерадостна детска песен, както и в непрестанното подозрение у всеки, че този до него може да е убиецът.

Гледайте  "И тогава не остана никой" на 2-и и 3-и януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Роза преди 10 месеца
Колкото и да изкилифинчват заглавието на романа,за да угодят на политическата конюнктура,талантът си остава талант-като самородно злато,което не подлежи на фалшификация.Агата Кристи ще си остане винаги една от най-обичаните и четени писателки в света!
11
0
 
7
 
! Отговори
Вчера препрочетох преди 10 месеца
" Смърт край Нил". Поне 30 пъти е спомената думата, която сега не трябва да се споменава. Нещо като Волдемор в ЧЕРНО. А ХА ХА ХА!!! КУ КУВЦИ!! Не можеш да казваш на черното - бяло, нито - обратното!!! Това няма нищо общо със защита от дискриминация!!!!НЕ МОЖЕ С ЛЪЖА ДА ЗАЩИТАВАШ ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯ!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Хе хе преди 10 месеца
Ами то ще има филм за кралете и кралиците в Англия с Чер.н.и актьори!!! Децата ще знаят, че кралските семейства НЕ са бели, а ч.е.р.ни!!! Това е нищо друго, а ИСТОРИЧЕСКА ИЗМАМА !!! СКОРО И У НАС!!! ЧЕСТИТО!
9
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 10 месеца
,, Гледайте "И тогава не остана никой""Без коментар!
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повръща му се на човек от новия еврейски световен ред, в който белите хора са обект на геноцид, а всяка низша раса е величана и мотивирана да убива белите. Я се огледайте да видите какво е останало от историята на европейците в учебниците. Много скоро кривоносите ще прочистят и архивите и ще се окаже, че в Европа винаги са живели афеиканци, а вашите прадеди не са съществували и вие си въобразявате, че изобщо е имало бели хора. Когато сте добри към враговете си и ги толерирате - загивате.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1Обърни се къч специалист да те диагностицират от рано
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Десет малки работничета в американска плантация за памук
5
0
 
13
 
! Отговори
Korean soup преди 10 месеца
По-лошото е, че променят не само заглавието, но и текстовете на книгите, за да е по-политкоректно и не е далеч времето, когато някои от тези класики на литературата ще бъдат дори забранени, за да не вземат се обидят хора, на които дори през акъла не би им минало да си направят труда да прочетат какво е написано в съответната книга.
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи ще дават "Десетте малки негърчета" с уж политкоректно заглавие. Питали ли са Ахата Кристи дали може да й променят езика?
3
0
 
19
 
! Отговори
Bond преди 10 месеца
Защо е сменено оригиналното заглавие? През април е преиздадена във Франция като "Те бяха десет", думата н..е--г..ъp , която в оригинала се среща на 74 места е заменена. А Н..е--г..ъpският остров е преименуван на Войнишки. Що за либбepacтия е това?
2
0
 
20
 
! Отговори
Това всъщност е преди 10 месеца
"Десет малки негърчета"
1
0
 
12
 
! Отговори
М да а преди 10 месеца
Имам десетина нейни книги и въпреки че съм ги чел , всеки път като взема де чета някоя си давам сметка че не помня кой е убиецът.