Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери

От прокуратурата отрекоха обвиненията на адвоката й
Обновена: 29 юли 2013 16:33 | 29 юли 2013 14:40, Камелия Цветанова
106
Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери
Заместник-главният прокурор Ася Петрова. Снимка: Булфото, архив

От прокуратурата отхвърлиха твърденията на адвокат Гачо Груев, че обвиненията на американската прокуратура срещу българската гражданка Гергана Червенкова са „скалъпени и изфабрикувани“ при посещението на българска делегация в Съединените американски щати „със съдействието“ на заместник-главния прокурор Ася Петрова.

Съобщението на прокуратурата идва ден след като Груeв обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, Ася Петрова и ексначалника на ГДБОП Станимир Флоров, че са в основата на делото срещу Червенкова.

Още по темата
„Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо, те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник-главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на дирекцията на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА.

Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той по БНР в неделя.

В съобщението на Прокуратурата днес се посочва, че искането за екстрадиция на Гергана Червенкова е отправено с дипломатическа нота от 29 януари т.г. в съответствие с Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати. На 23 юли т.г., с нова нота, САЩ оттеглят това искане „по прокурорски съображения“.

„Ръководството на прокуратурата изразява категорично становище, че твърденията на адвокат Гачо Груев не отговарят на истината. Отделен е въпросът за съответствието на направените от него коментари със същността и целите на екстрадиционното производство, както и това, че по време на въпросното посещение в САЩ, Ася Петрова е заемала длъжността окръжен прокурор на Шумен. Отправеното искане за екстрадиция е в правомощията единствено на молещата държава /в случая САЩ/ и подобни изявления и призиви за „търсене на отговорност“ са абсолютно безпочвени“, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
20
 
! Отговори
минаващ преди 10 години
До 48, а имаш ли идея колко невинни лежат по щатските и федералните затвори? А колко такива екзекутирани има? Американците сега я дават доста по-яваш...
41
0
 
6
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До bariera_61Ама нека де, само да кажат отрано. Мене и едни 500 000 кредит ме устройват. Само работата да е сигурна.
40
2
 
23
 
! Отговори
Само двама души... преди 10 години
...са обявявали българските лекари за "убийци на деца" - Цветан Цветанов и... Муамар Кадафи!
39
4
 
27
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Тримата веднага в Затвора , нема какво да се коментира , ГЕРБ мафиотският октопод
38
3
 
15
 
! Отговори
За да си вдигне... преди 10 години
...умрелия рейтинг Цветан Цветанов е готов за прегази всеки и всичко пред себе си!1. ЦвЦв чете секретни сересета от парламентарната трибуна и обяви горнооряховските лекари за "убийци на деца"! Лъжата му лъсна почти веднага!2. След гафа си ЦвЦв поведе тотална лична война срещу лекарите. Десетки измислени лекарски гафове бяха преекспонирано отразявани в медиите и българските лекари бяха обявявани за сатани в бели престилки!3. Резултатът е тотално сриване на доверието между лекари и пациенти!
37
2
 
15
 
! Отговори
chach преди 10 години
asia e profesionaliska samo che v druga oblast.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гаца сега може да стане лице на контра протестите ,нали комунистите я отърваха от гадните империалисти и Цецо.
35
3
 
10
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
Да си признае, че е Цецо и точка !
34
1
 
7
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До bariera_6Не разбирам.Пада борда, почват да печатат уеове и вдигат заплати, вдигат цени, вдигат заплати... инфлация демек, ама ЗАЩО все цените изпреварват заплатите? И ако така ще се случва, казвайте да теглиме кредити и да инвестираме! знаете ли колко добре би ни дошло?
33
4
 
14
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Бариера. Бъди обективен и чети каквото пиша. При Карбовски края на миналата година Цветанов се обърна към Гери като "организатор на международна престъпна група" сложи и присъда пред цялата държава без да е имало дело. Явно не можеш да разбереш какво имам предвид а аз по-ясно не мога да се изразя. По този начин предопредели в голяма степен решението на Софийски Градски съд, който се знаеше, че са про-ГЕРБ. Цветанов се извини по-късно от тук нататък никой н е политизирал, бившия адвокат играе..
32
31
 
9
 
! Отговори
38399 преди 10 години
МИСЛЯ ЧЕ ГЕРГАНА НАИСТИНА Е ВИНОВНА,А ПО-ГОЛЯМА СМЕШКА ОТ ТОВА,ЧЕ СА ИЗФАБРИКУВАНИ ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ НЕЯ НЕЕ БЯХ ЧУВАЛА!ВСЕ ПАК ГОВОРИМ ЗА САЩ-СЕРИОЗНА ДЪРЖАВА,КОЯТО НЯМА БАЛКАНСКИЯ МАНТАЛИТЕТ ДА ФАБРИКУВА,ЛЪЖЕ И ПРОЧИЕ!ЧЕ КОЯ Е ГЕРГАНА ТОЛКОВА,ЧЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИМ ДОРИ ЧЕ ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО!ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКЪВ ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЪЛГАРИ- ЕМИГРАНТИ СИ ДАВАТА ЗАДНИЦИТЕ ЗА ПОВЕЧЕ ПАРИ В ЧУЖБИНА!ТАКА ЧЕ СТИГА С ТЕЗИ ТЪПОТИИ ОТНОВО!СМЕШНИ СТЕ!!!ПЛАТЕНИ ОТ БСП!
31
5
 
9
 
! Отговори
Прелезопазач преди 10 години
До bariera_61"Да се връща ББ...", Бариера, през теб да е минал товарен влак?
30
2
 
12
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
До 43. Има и за какво. Цветанов има вина за това, че за да си направи собствен PR обяви в национален ефир български гражданин за организатор на престъпна група без да е минал съд или просъда. Абсолютно недопустимо, всеки е невинен до доказване на противното. Политик излиза и съди в ефир. Той се извини в сутрешния блок на Нова за това, което каза. От тогава 1 дума Гери или съпругът и не са казали за Цветанов. Кой знае бившия и адвокат какво играе.
29
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,чии го търси тази Ася в САЩ на държавни разноски,след като е била прокурор в Шумен.
28
3
 
8
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
https://facebook/AboutGery Тук има повече информация.Това СА ГЛУПОСТИ. Този човек си прави PR. Той не е адвокат на Гергана от 19ти Юли и тя напълно се разграничава от изказванията му.
27
10
 
21
 
! Отговори
и не съм ком./соц... преди 10 години
ГЕРБерастията е мутирала форма на проказа.
26
4
 
17
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Ако отворите страницата на Гери, тя се разграничава от твърденията на бившия си адвокат. Той няма никакви правомощия от 2 седмици. Гери моли следващия път като прави исказвания да бъдат от негово им а не нейно.
25
4
 
7
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До gogoСъщото важи и за президенто
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ръководството на прокуратурата изразява категорично становище, че твърденията на адвокат Гачо Груев не отговарят на истината. Отделен е въпросът за съответствието на направените от него коментари със същността и целите на екстрадиционното производство, както и това, че по време на въпросното посещение в САЩ, Ася Петрова е заемала длъжността окръжен прокурор на Шумен."А каква работа има прокурор на Шумен в държавна делегация в чужбина?????
23
5
 
6
 
! Отговори
gogo преди 10 години
M.I.L.F.