Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери

От прокуратурата отрекоха обвиненията на адвоката й
Обновена: 29 юли 2013 16:33 | 29 юли 2013 14:40, Камелия Цветанова
106
Ася Петрова не била скалъпвала обвинения срещу Гери
Заместник-главният прокурор Ася Петрова. Снимка: Булфото, архив

От прокуратурата отхвърлиха твърденията на адвокат Гачо Груев, че обвиненията на американската прокуратура срещу българската гражданка Гергана Червенкова са „скалъпени и изфабрикувани“ при посещението на българска делегация в Съединените американски щати „със съдействието“ на заместник-главния прокурор Ася Петрова.

Съобщението на прокуратурата идва ден след като Груeв обвини бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, Ася Петрова и ексначалника на ГДБОП Станимир Флоров, че са в основата на делото срещу Червенкова.

Още по темата
„Когато се върне лентата назад, ще се види, че обвиненията на Гергана Червенкова – първо, те са скалъпени и изфабрикувани, но това е станало със съдействието на Цветан Цветанов и ръководената от него делегация, която включваше тогавашния началник на ГДБОП Станимир Флоров и заместник-главния прокурор Ася Петрова. Тази делегация освен дългия престой в САЩ – над 3 седмици, е извършила посещение при директора на дирекцията на операциите на тази служба, която се занимава с наркотиците – ДЕА.

Един български политик няма работа в дирекцията по операции на една специална служба. Това показва съпричастността на Цветан Цветанов и неговата делегация в организацията на цялата тази операция и нейното провеждане и в САЩ, и специално за България. Моят извод по този въпрос е, че политическото лице Цветан Цветанов и неговите помощници са взели участие в изфабрикуването и скалъпването на обвинения срещу една българска гражданка, която не е извършила нищо такова“, каза той по БНР в неделя.

В съобщението на Прокуратурата днес се посочва, че искането за екстрадиция на Гергана Червенкова е отправено с дипломатическа нота от 29 януари т.г. в съответствие с Договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на Съединените американски щати. На 23 юли т.г., с нова нота, САЩ оттеглят това искане „по прокурорски съображения“.

„Ръководството на прокуратурата изразява категорично становище, че твърденията на адвокат Гачо Груев не отговарят на истината. Отделен е въпросът за съответствието на направените от него коментари със същността и целите на екстрадиционното производство, както и това, че по време на въпросното посещение в САЩ, Ася Петрова е заемала длъжността окръжен прокурор на Шумен. Отправеното искане за екстрадиция е в правомощията единствено на молещата държава /в случая САЩ/ и подобни изявления и призиви за „търсене на отговорност“ са абсолютно безпочвени“, се казва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ася Петрова и ЦвЦв (който я *** като риба) не са скалъпвали нищо и Земята НЕ е кръгла.
21
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А чий к*р търсеше тази красавица три седмици в САЩ?Награда за продажността си на Цуцко или ... "завеждащ кефа на шефа"?
20
3
 
28
 
! Отговори
hitler преди 10 години
СЕГА ГОЛЕМИЯ К''Р КАТО ИМ ОПРЕ В *** ЗАПО4НАХА ДА ПИСКАТ АМА АЗ НЕ СЪМ, АМА НЕ РАЗБРАХ ,НЕ ЗНАЕХ,НЕ СЪМ 4УЛА.ИСТИНАТА Е 4Е ТОВА ИМ Е НА4ИНА НА РАБОТА.ДА ОМАСКАРАТ НЯКОЙ НЕВИНЕН СЪС СКАЛЪПЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА БЕРАТ ДИВИДЕНТИ ПОД ФОРМАТА НА ПОВИШЕНИЯ,БОНУС4ЕТА,РУШВЕТИ,ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО.А 4Е 4ОВЕКА Е НЕВИНЕН КОЙ ГО БОЛИ.ЦЯЛАТА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА Е ПРОГНИЛА ОТ КОРУМПИРАНИ ИЗ4АДИЯ.ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ РЕЖЕ НА МЕСО И БЕЗ УПОЙКА И ЦЕЛИЯ ВЪТРЕ ДОГЪРЛОТО
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ася Петрова е служебна ***!!!
18
3
 
25
 
! Отговори
1 преди 10 години
Щом Ася е права да заведе дело за клевета, в противен случай да изчезва веднага от прокуратурата.
17
4
 
13
 
! Отговори
Язе преди 10 години
До bariera_61 коментар 9Ше речеш, че некой адвокат би отказал пари от дявола, щото не е морално? Че какъв адвокат ше е тоя.
16
5
 
29
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Много почна да мирише покрай Цеци Апартамента и Асето. В една нормална държава тия щяха да търкат нара докато са живи, а в Китай/Северна Корея щеха да отнесат по един оловен в главата по бързата процедура. За жалост в Абсурдистан нито нара ще търкат, нито олово ще вземат. Че даже съществува и реалната опасност да се върнат на власт.
15
17
 
10
 
! Отговори
6 преди 10 години
До ДoбрякС Орешарски и Петков никой в САЩ не иска да се среща. И няма и да поиска.
14
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей *** от този сайт са най-активни. Потурнаци сте всичките, подложихте се на турците само и само заедно да можете да крадете ведно с най-големия потурнак Волен Сидеров.
13
11
 
28
 
! Отговори
Герб нa съд преди 10 години
Продaжнaтa пaртия-Герб. Борисов и Цветaнов сa продaвaли интересите нa бългaрите a и буквaлно физически бългaри зa едно потупвaне от Aмерикa.И сегa пaк клaтят държaвaтa тези ***.
12
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много скандали около това моме!В нормалните държави само да се чуе нещо, вярно, невярно - вън! !Хайде съдебната система да се отърве от нея, дано не е от незаменимите!
11
20
 
9
 
! Отговори
Васил преди 10 години
Стига сте ни занимавали с тази Гергана !!!!!Че е продавала дрога продавала е .Сега обаче е готова на всичко за да отърве панделата.Като беше толкова сигурна че е невинна да беше отишла в САЩ да докаже невинноста си
10
12
 
9
 
! Отговори
Anon преди 10 години
Адвоката- "моят извод е"...Вашият "извод" не е далновиден а е достоен за жълтата преса където е мястото на другите конспирации. Какво са правили родните бавно- развиващи се политици в Америка и в частност при *** - не знаете. А като не знаете- нямате факти. А във вашия бизнес се борави с факти. Нали сте адвокат? Това са заучени положения. Не взимам страна - само споделям наблюдения.
9
6
 
4
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
До bariera_61Ами той май е на работа и това му е работата Ти ходиш ли на работа?
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само не ми стана ясно как от милионите емигранти тъпите американци са уцелили точно нашата българка да бъде несправедливо обвинена и забъркана в нарко далаверата. Да не стане като онзи олимпийски шампион дето му откриха дрога в куфара, ама куфара бил нов и не знаел какво имало в него.
7
10
 
26
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Сега само гледайте как герберската *** ще защитават цветан цветанов цвинокио и неговата любовница на снимката.Щото са същите като тях.Мястото на крадливата герберска пасмина е в затвора
6
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бой в джуките !Сууууууух ............
5
6
 
21
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
Ръководството на прокуратурата изразява категорично становище, че твърденията на адвокат Гачо Груев не отговарят на истината"Да го судят ако са прави не да се оправдават в медиите
4
7
 
28
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
Според социалистите партизаните не са терористи, а борци за свобода, правда и равенство.Предлагам да направим десетки партизански отряди. Ще нападаме олигарси, депутати, мандри, митничари, прокурори и съдии. Ще се борим с монополите, ще си върнем правдата и правилното разпределение на доходи. Капиталите ще останат в България.
3
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Bernd Kretzel Каквото и да е дирила,намерила си го е!Горката Гергана,съсипаха я жената!