Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина

Не искам България да е държава на бедните хора, защити се Енимехмедов
Обновена: 26 фев 2014 20:47 | 26 фев 2014 16:15, Камелия Цветанова
162
Съдът прати нападателя на Доган в затвора за 3 години и половина
Октай Енимехмедов. Снимка: Булфото

Софийският градски съд постанови 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за Октай Енимехмедов заради нападението над Ахмед Доган на 19 януари 2013 година пред очите на стотици членове на ДПС по време на конгрес на движението в НДК.

Съдът го признава за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът обаче го оправдава по обвинението, че има извършен опит за убийство.

Енимехмедов също така трябва да заплати и сумата от 7487,77 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана. Пред съда Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология. Той останал с впечатлението, че обществото днес е изгубило вярата си, че сред нас има герои, излагащи живота си на риск, за да защитят морални ценности.

Младежът каза още, че на сътрудници на бившата ДС не им е мястото да са "представители на турците в България".

Бих искал страната, в която живея, да е страната на младите хора, красивите жени, в която се пие най-хубавото вино, а не държава на бездомните кучета и бедните стари хора, заключи Енимехмедов.

По-рано прокуратурата поиска за него 17 години затвор. Според обвинението той е направил опит за убийство. Защитата на младежа твърди, че целта е била Доган само да бъде сплашен.

Още по темата
Адвокат Боряна Аврамова призова съдът да оправдае младежа, защото извършеното от него е акт на възмущение. Енимехмедов "с цялото си достойнство е демонстрирал несъгласието си", заяви тя, като напомни, че от началото делото е било изпратено на районната прокуратура, а Енимехмедов е бил обвинен за по-леки престъпления.

Разследването се е преобърнало, след като трима свидетели са посочили, че видели Енимехмедов да опира дулото на пистолета до главата на Доган.

Според защитата обаче достоверността на показанията на тези свидетели е силно уязвима, защото са членове на ДПС.

Според нея има и неясноти по отношение на изземването и предаването на оръжието. Наблюдава се липса на конкретика за патроните – не само като калибър и марка, но и по отношение на цвета на капачките, отбеляза Аврамова.

Има противоречия между показанията на повечето свидетели, смята още тя. По думите й лидерът на ДПС Лютви Местан и депутатът от движението Мустафа Карадайъ дават лични предположения за случилото се.

Липсва конкретика и има наличие на лично убеждение, че се касае за политическо убийство, заяви още тя по време на заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
и тези години му са много,за доблестта и смелоста която намери това момче,абстрахирам се от това,че е от турски произход.
144
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Октай Енимехмедов заяви, че е невинен. Той поясни, че е проявил доблест, съпоставима на героите от древногръцката митология.."" Откачена история. Тоя първо като пълен *** отиде с някакво газово пистолетче да плаши Доган, но пластмасовата му играчка се счупи. Аз все още вярвам, че това бе режисиран театър с цел, да героизират лидера на ДПС Ахмед Доган, как с голи ръце се справя с млада мутра боксьор/в Бургас Енимехмедов е познат на полицията като крадец и скандалджия участвал често в побои
143
0
 
4
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Я-аааа3,5 години! Аз бих го пуснал на свобода и бих му дал МАГНУМ 357
142
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига сте го възхвалявали ,това е сценарий за да печелят повече гласове при изборите на етническата незаконна ДПС -не го сравнявайте поне с ЛЕВСКИ
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евала на Октай! По - мъж излезе от нас - всичките българи! Да му даде бог здраве, радост успехи и дълги години живот. И да е все така куражлия! Един ден ако направи партия и турска да е, с него ще съм!
140
2
 
4
 
! Отговори
bravo преди 10 години
vmesto dogan i mestan da sa v zatvora,bravo na tova momce,gord pogledled
139
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако за неуспял опит за орезиляване дават 3 години и половина, то на Доган за реалното убийство на хора и 10 века да му дадат е маллко! Този с кражбите си лиши от лекарства и живот толкова Българи, включително и Българомохамедани, че не трябва да го разстрелват, а да го разчекнат! И това ако е правова държава... Комунистите родината ИЗРАЖДАТ, комсомолците след тях КРАДЪТ, пенсионери, пенсионери, труден път ви чака, труден път... Избирайте си ги вашта мама ***! Те ще ва довършат по - бързо!
138
0
 
2
 
! Отговори
Kaushev преди 10 години
Ako niakoi tribva da e zatvora,to tova sa *** koito pokazaha svojata sashnost i divashka priroda kam tozi dostoen za uvazenie mladez.Takiva smeli i stoinostni mladi hora ne se sreshtat nad pat i pod pat i triabva da sme gordi ,che vse oshte gi ima,makar i edinici
137
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен140 А Германия виждал ли си е
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До TonyНаучи се да пишеш
135
3
 
1
 
! Отговори
Tony преди 10 години
Trebvase da go vkarat za 30godini v pandiza tozi predatel.....
134
2
 
2
 
! Отговори
Egeja преди 10 години
Vazhishtavam se na smelosta na tova momche.Takiva kato nego triabva da sa gordosta na Bulgaria.Plaimpachi mnogo,no se iska dupe da se protivopostavish otkrito na korumpiranata vlast i korumpiran lider na DPS.Toi e protiv kuklovodite na vlasta,a ne sreshtu DPS.Iska mi se da ima mnogo poveche budni hora kato nego.S miziturki nikoga Bulgaria niama da varvi napred i nagore.Neka se vdignem v negova zashtita i zajavim podkrepata si za nego
133
2
 
0
 
! Отговори
до 140 преди 10 години
А тиии... на кои преличаш..!! Да не си топ "модел"..?
132
0
 
1
 
! Отговори
do 141 преди 10 години
I kvo ot tova che ne si vijdal ,trqbva da vidish li? Q se stegni I pochni da obikalqsh malko,che *** sa ti vzeli akula...
131
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз в Германия не съм виждал такъв турчин, рус със сини очи. Тук турците приличат на нашите ***.
130
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко ще дадат на тези гамени които ритаха Октай. Те също трябва да бъдат съдени.
129
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Октай по физиономия прилича на австриец или германец. Доган си прилича на ***.
128
1
 
4
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
До бг турчинАферим,ашколсун левент!
127
6
 
8
 
! Отговори
оьж преди 10 години
Не съм турчин, но харесвам такива хора като този младеж. Радвам се, че има и такива в страната ни. Колко българи- *** и гнусари има, а този е достоен да се нарече Човек!
126
4
 
4
 
! Отговори
бг турчин преди 10 години
И аз съм висок, 1, 85, русоляв съм и със сини очи.. по бял съм от много българи и турци..целият ни род е такъв.