Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата

Петко Савов е дал показания, не е ясно дали се е признал за виновен
Обновена: 17 мар 2014 16:08 | 17 мар 2014 16:08,
64
Стрелецът се разприказвал, остава под стража в болницата
Стрелецът Петко Савов. Снимка: Нова тв

Окръжният съд във Велико Търново наложи мярка "задържане под стража" на Петко Савов от Лясковец, който на 14 март застреля спецполицай и рани трима негови колеги.

До кървавата развръзка се стигна при опита на баретите да изземат от дома му боен арсенал, кътан от години.

Заседанието на съда се състоя този следобед в областната болница "Д-р Стефан Черкезов", където 53-годишният мъж беше опериран заради получените огнестрелни рани.

Още по темата
"Състоянието на Савов е стабилно и той даде показания", съобщи след заседанието на съда Катерина Лещакова, говорител на местната прокуратурата, цитирана от БТА.

Тя обаче отказа да отговори на въпроса дали стрелецът се е признал за виновен, но пък уточни, че той има възможността да обжалва мярката си в законовия тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Още в събота, ден след развръзката на случая, прокуратурата повдигна обвинение на Петко Савов за умишлено убийство на полицая Емил Шарков.

Следващото заседание на Окръжния съд ще се състои на 21 март. В зависимост от здравословното състояние на обвиняемия ще бъде решено допълнително къде ще бъде заседанието.

Лещакова уточни, че към момента здравословното състояние на Петко Савов не позволява да бъде транспортиран в затворническа болница.

Вестник "Труд" твърди, че оперираният мъж буйства и е изключително агресивен към лекарите и медицинските сестри, въпреки че са отстранени единият му бъбрек и част от червата.

Той непрекъснато ги ругаел и сипел закани, че ще съди България в Страсбург заради акцията по задържането му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?
61
1
 
0
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
До АнонименЩо бе драги? Аз например се накефик че ги издумкаха тъпите ченгели. Аз където съм несведощ ти казвам че така не се прави операция, така не се действа, изобщо това защо го направиха? Задай си тоя въпрос защо трябваше да сеправи тоя цирк?А иначе нещата са за съжаление, МВР освен да бие и да тормози обикновенните невъуръжени хора за друго не става. Не става дан и пази, не става да ни защитава за нищо не става. 66000 дрисльовци бачкат там над 1000000000 лв. са парите за МВР.
60
0
 
0
 
! Отговори
Вера преди 10 години
Обществото е болно! Благодарение на политическите *** и ***, правейки се на анализатори на ситуацията и хвърляйки необосновани и неверни твърдения в общественото пространство, манипулират и объркват онази немалка част, която няма необходимия умствен потенциал и ценностна система! Срамуваме се от всички, които намериха оправдание за един убиец! Срамуваме се от всички политически ***!Това е огромния проблем на България!
59
0
 
0
 
! Отговори
gjgouy преди 10 години
Щом е в търновската болница - присъдата му е ясна...
58
1
 
0
 
! Отговори
учуден преди 10 години
Абе нещо не разбрахме,какви незаконни оръжия иззеха и лмаше ли прокурорска заповед?Или старият ченгеджийски номер да ровим пък каквото излезе.
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Toва бе една популистическа акция на управляващата хуна, с оглед компрометиране на предишното правителство, уви отново неуспешна. Язък за полицая. Иначе сме полицейска държава ?
56
9
 
12
 
! Отговори
За псето преди 10 години
Един куршум в главата и на сметището! Така много хора ще си спестят мъките, а държавата разходи.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От времето на убиеца на Джон Ленън се разбра,че медиите не трябва да правят реклама на убийцитеИмената им трябва да остават скрити,за да не стават пример за подражание на друти психопатиУ нас сме 100 години назад и 50 години встрани от тия работи
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 43Като даваш пример със Швейцария защо не отидеш там да се барикадираш с оръжие , само да пробваш какво ще ти се случи, Или в която държава си избереш в Европа, а може и Сащ.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аз съм българчеИзглежда тоя убиец си има съмишленици готови да вършат същото. Така, че докато още не е късно, МВР ТРЯБВА ДА СЕ ЗАИНТЕРСОВА КОИ СА ТЕЗИ СУБЕКТИ ХВАЛЕЩИ ЕДИН ЖЕСТОК УБИЕЦ, ДА СЕ ПРЕТЪРСЯТ ДОМОВЕТЕ ИМ ЗА ОРЪЖИЕ И ДА БЪДАТ ВЗЕТИ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ. ДОКАТО Е ВРЕМЕ! Повече нямаме право на грешки. И няма защо да чакаме едни бъдещи Петковци от интернета да извадят я калашник, я картечница и да гърмят наред. Тези хора трябва да бъдат озаптени навреме и оръжието да се конфискува.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Аз съм българчеНе е достатъчно да ги пращаме "на майната си". Трябва от компютърния отдел на Явор колев към МВР да се самосезират и заинтерсоват кои са тези тъмни субекти величаещи един убиец и потенциален убиец на деца. Трябва да се види защо го хвалят и кои са всъщност, имена, адреси. да се организират акции за претърсване на домовете им за законно и незаконно оръжие. Това не са обикновени похвали за един престъпник, тук явно има нещо. Изглежда тоя убиец си има съмишленици готови да вършат
51
2
 
0
 
! Отговори
i kvo sia преди 10 години
edin bg iznenadan voinik u doma si e po-dobar ot pet bg policai s podgotovka za ataka na jilisten adres?znachi ostavame 12000 voinici da pazyat bg narod ot kradlivi banditi vatre v Bg. to vse edno sme v voina ot vatreshen banditizam.60 000 policai reformirame v granichari, psyholozi, anesteziolozi, zabolekari?
50
6
 
12
 
! Отговори
Аз съм българче преди 10 години
До *** и простНе,приятелю,не си ***,нито си ***!*** и прости,но и откровени *** са онези,които оправдават онзи ***!Боже,направо съм омерзен колко ненормалници има в тази държава.Да вземаш страната на ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ НА ДЕЦА-вие не сте сте личности,вие сте с робски душици-величаете ***,който е тръгнал на война срещу ценностите на общество и срещу нашите деца!На всички,които са написали онези пасквили долу,мога да кажа следното-вие сте с престъпно мислене-ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ!!
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 50Дори не са и бандити, ами пикльовци, дето цъкането на CS им е отровило и без това дефицитната социална интелигентност. Чалгаризация, американизация гарнирани с безграмотност.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До *** и простАми щото и те са бандити! Затова го издигат в култ. Радват му се и го защитават по бандитски. Бандитска солидарност! На наш гръб.
47
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какъв човек е бил Eмо, но е застрашил живота на човек и си е изтърпял последствията. Още повече че това са били служебни задължения, и всеки който ги изпълнява е запознат с рисковете. Всеки има право да пази живота си със всички възможни средства
46
8
 
15
 
! Отговори
Браво за какво??? преди 10 години
До Анонимен 43Вярно, че не е луд.Медиите да не се опитват да го измъкнат от правосъдието!Между психопат и луд има голяма разлика. Тоя човек е психопат и ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ ИМАШЕ ГАРАНТИРАНА СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ДЕЯНИЕТО СИ. Не се опитвайте да измъкнете един психопат от наказание. Лудите не ги съдят, но психопатите лежат в затвора на общо основание. Браво на тоя човек??? За какво браво? За това, че замерял учениците със стъклени буркани и заплашвал да ги избие с оръжието си?Говорим за малки дец
45
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре че има хора като Петко, да покажат че в нашата държава не всички са "матриал" а има и доблестни хора. 100% Страсбург ще отсъди в негова полза, полицията ни е под всякаква критика
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До *** и *** Емо затова е получавал хартия да е готов да го убият всеки момент,но емо е бил пич знаел е че това е върховна глупост да атакуваш човек в дома му Виновни са говедата който ви мъниполират.А Емо е бил човек бог да го прости иначе би започнал с гранатомети
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 42 А На Майдана може