Потоци пари през сметките на Бисеров – 7 млн. лева

Няма обаче нито един документ за произхода им. Търсят
29 апр 2015 09:00,
88
Потоци пари през сметките на Бисеров – 7 млн. лева
Снимка: архив, Булфото

7 милиона лева са преминали през банковите сметки на екс депутата от ДПС Христо Бисеров и на неговия доведен син Ивайло Главинков.

"За тези пари няма документи за произход", обяви пред Нова телевизия Пламен Георгиев, шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

Той допълни, че става дума за период от около 10 години, в които Бисеров е подавал декларации като депутат.

"Изискваме справки от НОИ, данъчните органи, КАТ, Гранична полиция – абсолютно всичко се проверява. Изисквали сме справки и за движението по сметките му в чужбина", поясни Георгиев.

Още по темата

Шефът на КОНПИ даде пример за къща, за която е декларирано, че мястото, което е купено за построяването й, струва 145 000 лева. След това с 300 000 лева е извършено самото строителство.

"Откъде обаче идват тези пари? Взел е кредит, но той е предсрочно погасен само една година след взимането му", зачуди се Георгиев. Съмненията на Комисията за отнемане на имуществото са за пране на пари, чрез фирми, в които участва Главинков.

Само преди два дни съдът запорира сметки и имоти на Бисеров и Главинков за общо 1,5 млн. лв.  Двамата обаче имат срок от 3 месеца, в който могат да докажат произхода на средствата си. Ако не го направят, срещу тях ще бъде внесен иск в съда.

Днес Пламен Георгиев сравни практиката на Христо Бисеров с тази на Братя Галеви, където също са засечени преводи от България към чужди фирми и обратно.

Според него, само подадени от прокуратурата данни могат да задействат проверка на КОНПИ и само за лица с повдигнато обвинение.

"Конституционният съд ни забрани да правим проверки по сигнали на граждани с мотива че трябва да има филтър на тези проверки", уточни Георгиев.

"Получаваме информация, че има лице, което притежава скъп диамант, но не можем да започнем проверка", каза още шефът на комисията, като причината отново е решението на КС.

Според него, въведения праг за разследване на лица с недоказани доходи от 200 000 лева е доста висок и автоматично прекратява разследванията за хора с доходи до тази сума.

Въпреки това за 2014 година комисията е отнела имущество за 13 милиона лева, въпреки умишленото връзване на ръцете им със закона и решението на Коституционния съд.

"Предлагаме да се редуцира броят на престъпленията, по които работим, защото в момента проверяваме много маловажни случаи. Например, за притежание на минимално количество наркотично вещество – за една цигара марихуана", коментира той.

Пламен Георгиев обясни още, че не са започнали проверка на имотите на пазарджишкия кмет Тодор Попов, които очевадно се разминават с доходите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Ицеееее, боли ли като ти вадят зъбките, боли ли? :)))
50
2
 
4
 
! Отговори
Доган преди 8 години
нема да закачате моето счетоводителче !
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този нагъл човек има сериозна подкрепа от "някой" ЗАЩОТО ДО СЕГА НИКОЙ НЕ ГО БЕЗПОКОЕШЕ И ВЕРОЯТНО СЕ ГОТВЯТ ДА ГО ПОСТАВЯТ В "ИЗОЛАЦИЯ" ,като братята Галеви уж търсени от международни институции.Ще го пуснът като топлйка в пясъка и кой ще успее да го хване.......
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От ДПС, приятел и ортак на Доган,нали?И на кого още,че нещо ми се губи,доста е едричък?
47
1
 
6
 
! Отговори
бълха го ухапала преди 8 години
7 милиона без 1,5 милиона =5,5 милиона . Не е лошо
46
0
 
8
 
! Отговори
Долината на смъртта! преди 8 години
Двама са великите от долината на дълбоките ***!Непобедимия финансист Ице Бисераки и непобедимия тенисист Дришу насираки!Аскою е легендарно населено място бре!Там беше извършен първия обир на банка при комунизма-1978 година!Също там един състезател през 1982 година помете и уби 8 пресичащи деца едновременно-до руската гимназия!Първия обир на СПОРТ тото също беше там!Аскю е нещо като българския Туийн Пийкс !Медицински необяснимо,но е труднооборим факт че всеки минал от там за кратко има главобол!
45
1
 
9
 
! Отговори
налиии преди 8 години
Ставало дума за декларации подавани през последните 10г когато бил депутат.А къде бяха разследващите през тези 10г.Затваряха си очите.Законите са за всички господа управляващи.Поучете се от румънците.
44
0
 
1
 
! Отговори
Misirkov преди 8 години
Shtom toz kaval e kral milioni,kakvo ostava za po golemite ribi.Glasuvaj narode za kradcite.Vsichki nachelo na DPS i ne samo ne sa krali po malko.
43
0
 
9
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
42
1
 
7
 
! Отговори
DUBLIN преди 8 години
И какво от това какво са установили за Бисеров-всичко това го знаят милиони българи от повече от 50 години-въпросът е " На кой му пука в Корумпестан,как и колко се краде-важното е да излезеш сух"-това е принципа на ВЕЛИКАТА ВИ И НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА.Търпете си я тази система и и се радвайте и ще разберете още колко чудеса ще видите и още до къде ще стигнете.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарван гарвану око не вади!!! Ще се пошуми малко из медиите, после ще се покрият нещата...
40
1
 
6
 
! Отговори
citizen преди 8 години
Сиднито колко е забавен - пише си мненията на ноутпада, и като му ги изтрият ги пейства едно след друго като робот.Типичен ***, или бсп или дпс надушвам тук. Най-вероятно му плащат в австралийски марки, затова и е развил душевно заболяване.
39
2
 
14
 
! Отговори
социолог преди 8 години
ДПС беше създадена от БСП и на тях трябва да благодарим за мафиотската партия . Иначе каквито са БСП такива са и ДПС , мислят само за кражби и далавери .
38
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ДПС, Бисеров, мафия - "eлементи от пъзела" оформящ картинката ограбвана България, вече повече от 25 год.
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярвате ли, че този ще бъде осъден?? Аз лично НЕ!! Ще напълни няколко куфарчета, ще плати на Бацето а той обича много паричките и да му се целува шлифера. Ще плати на пракурора и съдията които също имат деца искащи да учат в чужбина и съпруги да ходят на почивка в Гърция и карат скъпи коли. Ще се бави и мотае, ще се забрави а този изедник тихо и кротко ще се смуши нейде в странство.
36
1
 
13
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Оставете на мира добрия човек.Това са честно изкарани пари.Той беше един добър и честен слуга на народа.
35
1
 
15
 
! Отговори
Емпорио преди 8 години
до Синди АборигенаАбе абориген, какво го защитаваш тоя резания бе? Тоя човек е избран там уж от народа, а е крал от тия хора бе. Не го ли осъзнава празната ти аборигенска глава? Ама как няма да го защитаваш, като Доганчо и Местанчо са ти шефчета. Хващай се за палците, че чернюгата зад тебе е готов да влезе и спри да дразниш тука. axaxaxax
34
2
 
12
 
! Отговори
до Синдьо преди 8 години
Айде Синдьо обедната почивка свърши бягай да завиваш бургери, че *** в закусвалнята чакат да ги обслужиш.
33
8
 
0
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
данък се плаща на регионален принцип по регистриране на юридическото лице. Което е регионален признак. Демек ако е ригистрирал фирма в Тутракан ще плати данък в Тутракан а не в София. И ако е регистрирал фирма в Монако ще плати в Монако. Ако иска и в Швейцария може да ги е регистрирал. Или ако ще в Доминикана. Има спогодби за избягване на двойно данъчно облагане съвсем легално и т.н.
32
20
 
4
 
! Отговори
oт Сидни Ав$тралия преди 8 години
има си парички ще си ги прехвърля колкото иска. Какъв е проблема?А какво предлагате да ги няма ли? Длъжен е да е *** кат вас или що?Ако има нещо нередно да покажат доказателство, това че не е обявил нещо не е престъпление и не прави по малко правото да си ги има.Щом ги има значи само по себе си е факт че е протекла мисловна дейност в главата му, за разлика от вашите кухи глави. Ами измислете така че и вие да имате никой не ви спира.Зависливо племе балканскоДа си ги харчи с здраве