83 минути доказан бой! Акушерката: Не съм била Никол!

Роднините й пожелаха на журналистите да паднат по стълбите на съда
17 мар 2016 14:00,
92
83 минути доказан бой! Акушерката: Не съм била Никол!
Емилия Ковачева в съда. Снимка: архив, Булфото

За пореден път акушерката биячка Емилия Ковачева отрече да е пребила новородената Никол, въпреки доказателствения материал на прокуратурата – видеозапис, от който е видно как тя, в продължение на 83 минути, налага бебето с ръце и стъклено шише за хранене.

Още по темата

Акушерката от Самоков, чиято необяснима постъпка шокира цялата страна през пролетта на миналата година, е обвинена в опит за убийство на дете в безпомощно състояние.

Според прокуратурата деянието ѝ е довършено, но пеленачето не е умряло само заради бързата намеса на лекарите от "Токуда".

На поредното заседание по делото тя днес отговори с "Не" на въпроса дали чувства вина. Ковачева не пожела да коментира дали наистина е била 4-дневното бебе, но роднините й категорично заявиха, че това не е така.

"Записите, които показват насилието над детето, са манипулирани", отсякоха близките й.

Процесът срещу нея и днес не тръгна, а бе отложен за втори път, за да има време тя да се запознае с материалите по делото и да прегледа записите, съобщи "24 часа".

Адвокат Владислав Янев поиска от съда да променят мярката й за неотклонение и да я пуснат на свобода заради изключително тежката депресия, в която изпаднала. В момента Емилия Ковачева е под домашен арест.

Съдът обаче отказа да промени мярката и насрочи следващото заседание за 17 април - точно година след побоя на 4-дневната Никол.

На излизане от съда пък роднини на Емилия Ковачева пожелаха на журналистите да паднат по стълбите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Доказателства много , но не е "тая". Да лежи в затвор най- малко 5 години .Докога безнаказано ще ни увреждат мед. работници и никаква отговорност?
59
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Бременна съм в момента, ако някой направи това с моето бебе никаква правосъдна система няма да чакам. Затвор й е малко на тази побъркана жена. Нека родителите на битите бебета определят наказанието й!
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMI DA TIA E NEVINNA SAMO E BILA DETENZETO,NO NE GO E UBILA.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си само бедната душица, току що излязла на белия свят и отгоре и се сипят удари...Бебенцето ако имаше акъл сигурно би си казало: Боже къде попаднах!
56
4
 
2
 
! Отговори
nina преди 8 години
do 69Ти новородено на живо виждал/а ли си?Защо задаваш такива *** въпроси?
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕЛОТО СЕ ДВИЖИ МНОГО БАВНО А ТОВА Е ДЕЛО САМО СЪС ЕДНА АКУШЕРКА ЕДНО БЕБЕ И ВИДЕОМАТЕРИАЛ!!!АЗ АКО СЪМ СЪДИЯ ПРАВЯ ЕДНА ЕКСПЕРТИЗА НА ВИДЕОТО ГЛЕДАМ ГО И ВЕДНАГА ИЗДАВАМ ПРИСЪДА!!!!!СРАМ И ПОЗОР Е СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА!!!!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИЗДРЪЖЛИВИ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩОМ МОЖЕ ОЩЕ ОТ БЕБEТА ДА НИ БИЯТ ПО 83 МИНУТИ :D
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МимиЗащо родителите на другите пребити бебета, за които са казали по новините, нищо не са забелязали?
52
2
 
13
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Дайте я за малко на родителите на битото дете,после и те ще отричат.Звяр!
51
1
 
26
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Защо я защитавате? По новините казаха, че имат видеоматериал, че е малтретирала и 4 други бебета! Била уморена, била не знам какво си...Ами защо не отиде да пребие някой друг, а не беззащитни новородени! Половин България работи на по две места , е и? Агресивен социопат! А за роднините й: от кратуна - кратунки!
50
4
 
1
 
! Отговори
4arka преди 8 години
Да ето го и доказателството, че с пръст не го е пипнала! https://youtube/watch?v=f8HwvuCoXro
49
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интересува какво казва акушерката. Тя ще лъже , разбира се. Интересува ме как след една година, при документирано престъпление, при лекарска животоспасяваща интервенция, все още делото се ТООООЧИ. Магистратите са истинските престъпници. Вервайте ми. Казах!
48
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
очевидно тази жена е изтрещяла. просто е била докарана до такова състояние. сега нея ще я осъдят, то е ясно, но къде остана отговорността на болницата, която я е назначила и би трябвало да следи за състоянието на кадрите си и да носи отговорност за техните действия. Вместо това те са я оставяли да кара по няколко смени една след друга. Постоянно гледам на първа страница на вестници реклама на Софиямед, но вижте как се покриха и оставят тази да го отнесе,като че ли е гледала бебетата в къщи си
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Кога и в кой случай съдът е предоставил материалите по течащото дело на широката публика,посредством медиите,за да може да се намерят отговори на всичките твои въпроси тук ?
46
26
 
4
 
! Отговори
Дръжте крадеца преди 8 години
Спрете да се гаврите с тази женица!!!Тя е просто жертва на т.нар. здравна система.
45
0
 
8
 
! Отговори
nina преди 8 години
#55,гледай записа и после коментирай.На камерата е точно тази жена.Но ти ако искаш,мисли си че е дявола.
44
1
 
9
 
! Отговори
До не си прав преди 8 години
И според тази теория на конспирацията някой нарочно е пребил бебето, направил е фалшиво видео с определена акушерка, след това тя си е измислила, че то е развило жълтеница, след това си е признала всичко и след намесата на адвоката вече твърди друго? Хайде, стига глупости! Ако са имали нещо против клиниката, какво са виновни бебето, родителите му и акушерката Ако ще измисляте, нека да е по-умно!
43
21
 
2
 
! Отговори
Не си прав преди 8 години
Просто не съдете, без да сте били там и да сте видели. Не вярвам тази жена да е направила това. Единственото сигурно е, че е адски подозрително, че записът изтече първо в интернет, преди да са започнали каквито и да е било разследвания! Дали е случайно?! Не приемам, че има акушерки, които пребиват бебета ! Истината ще излезе, но сигурно след 5-10 години, когато жената ще е развалина... Как щяха да осъдят медиците ни в Либия?! Всички в Либия са си мислили същото и за нашите медици, нали?
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшно,мъчително, жестоко престъпление.В него прозира садистичното лице на българското здравеопазване.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на мен ми прави впечатление изтъкването на Токуда. Че акушерката е виновна няма спор, но по чиста случайност е попаднала в едната болница, а не в другата и сега се възползват, за да си правят ПР.