Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?

Те обаче не подали сигнал в МВР, че той е младежът на кадрите
Обновена: 24 фев 2017 12:54 | 24 фев 2017 12:52,
88
Съученици разпознали "самотния бегач" Йоан!?
Кадър: МВР

Съученици на Йоан Матев от частната немска гимназия "Ерих Кестнер" са го познали като "самотния бегач", чиито снимки МВР разпространи веднага след смъртта на момчето в Борисовата градина. Те обаче не са подали сигнал до полицията, обясниха за "24 часа" разследващи.

Прокоп Павлов, който е директор на "Ерих Кестнер" потвърди, че обвиняемият младеж е учил при тях.

"Но през 2013 г. се самоизключи. Той и брат му престанаха да идват и да плащат таксата, даже още дължат пари", каза той.

Още по темата

Полицаите стигнали до следата за Матев след друг сигнал, дошъл доста след убийството. Наложило се да го проверяват доста дълго време, за да могат да са абсолютно сигурни, че именно Йоан е убил Георги.

Двамата се срещнали на втори юни в Борисовата градина случайно. Матев искал да обере Игнатов и го заплашил с ножа си. Момчето пробвало да се защити и било наръгано в черния дроб. Матев се уплашил и избягал без да вземе нито парите, нито телефона на Игнатов.

Хвърлил ножа в близа шахта, която е с бетонен капак. Той бил открит от полицията преди три дни. Посочил го свидетел, който обаче не е братът на Йоан - Марсел, както първоначално се смяташе. Той не е присъствал, когато брат му е намушкал Игнатов.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви пред Bulgaria ON AIR, че обвиняемият младеж все още се възползва от правата си да не дава обяснения.

"Надяваме се да получим пълната картина, неговото обяснение, каквото и да е то", отбеляза тя.

В хода на разследването, продължило около 20 месеца, са били разпитани над 1200 лица, включително и такива от обкръжението на убития Георги Игнатов, както и близки до Йоан Матев.

Изискани са записи от цялото видеонаблюдение в Борисовата градина, от седем подлеза и метростанции, от видеонаблюденията по основните булеварди.

"Имаше информация от 102 клетки, които са обслужвали мобилни телефони на над 30 хил. човека в България, които са се намирали в района на Борисовата градина, така че усилията бяха изключително големи", посочи Арнаудова.

Тя допълни, че няма доказателства, за това дали родителите на Йоан са знаели за убийството на Георги.

Вече стана ясно, че след жестокото престъпление, младежът е променил начина си на живот, външния си вид и навиците си. Той си е пуснал брада и по-дълга коса, станал е по-затворен в себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
36
 
! Отговори
Нинджа преди 7 години
Нинджа би искала да знае ...... наистина ли са толкова некадърни, че не са проверили шахта на пет метра от убийство за улики ...или са я проверили още тогава и крият какво са намерили до момента в който е удобно всичко да се разкрие ....?
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия работи стават много бързо! Може да се скарали за футбол - ЦСКА - Левски, тия неща стават много бързо! Разменили са си обиди, тоя е извадил нож, ръгнал го е, и е избягал към гората, където няма хора! Логично! Цялата работа е станала за не повече от 2 - 3 минути!!! Никой не е застрахован, че някакъв ненормалник може да го мушне с нож!
22
2
 
48
 
! Отговори
гарвана преди 7 години
Гарван, гарвану око не вади !Всичко се знае от повече от година. Убиецът е инструктиран как да се държи, затова е променил навиците и външния си вид. Не са сметнали само смяната на властта.Айде сега за разнообразие да го видим този маминия в пандиза, как ще му се отрази на навиците и на външния вид !
21
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е мръднал ненормалник- пратете го да полежи трийсетина години,а после 20 години в лудница,при психиатрите!
20
0
 
22
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Сектретартя на МВР снощи каза ще че ще бъде съден като Непълнолетен защото е бил на 17 г когато е извършил убийството и наказанието което може да получи е от 2 до 8 години затвор което ще рече че в НАЙ-ЛОШИЯ за него случай ще излежи максимум 5 годинки!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в тази статия, пълно с ***...
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКрили са го, защото е богато връзкарско ***.Без съмнение ще отърве затвора поради "липса на достатъчно доказателства". Въоръжавай се, българино. И ако такъв ти извади ножка, един в тялото и един в главата.
17
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви хубави хора са съучениците му!!!Разпознават го, знаят какво е извършил, говорят помежду си и мълчат. Това е пълно овчедушие! Е за това и цялата ни държава е на този хал, заради пълното безразличие и безучастност и бездействие на хората, така ги и възпитават родителите им. Не се съмнявам, че са споделили с тях а те са ги окуражили да си траят! Елитна немска гимназия от овчедушни бъдещи социопати!
16
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Тошо ги разкрива убийствата за 2 часа! Просто няма как някой да не го е видял, винаги оставят следи! Няма как да се скрие това! Убеден съм, че убиецът е бил известен на полицията, но са го криели умишлено! Защо са го правили ? Помислете за това!
15
3
 
24
 
! Отговори
бг преди 7 години
Толко акъл по форумите чак се чудя полицията и следователите що не го ползват ;) ми дремът само и ако някой случайно им подаде сигнал след 2години ...я разсъждавайте малко за момчето оператор в Белград дето загина че мноо мътна историята и там...и защо по дяволите не вземат инфо от гсм операторите колко телефона са били в същия час около него и да ги разпитат техниката вече е напреднала покемони лови па немой да намерим 2-3-10 20 телефона по едно и също среме в един радиус - парк
14
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
П.С. Това за следствието написано от 10 е напълно вярно - когато ни бяха обрали, дойдоха полицаи и ни накараха да се подпишем че се отказваме от следствени действия. Защото така трябвало. Никакви отпечатъци не бяха свалени, нищо не беше направено, за да разкрият престъплението. Ама нула, разбирате ли. След няколко месеца получихме писмо, че следствието е прекратено поради липса на доказателства. И толкова. Когато никой не разследва, престъпниците си правят каквото искат.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, нали е от заможно семейство. Не допускаха мотива да е обир. Кви са тия обири, тогава това си е патология. Не ми се вярва да е това, просто това се лансира, защото искат да го да го изкарат психар в момент на умопомрачение.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като Чеци, не ме изтривайте!
11
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на мен тая история ми е супер мъглява. Самопризнания пред свидетел къде е хвърлил ножа, видиш ли. Много се съмнявам след 2 години да открият читаво ДНК, а пък това защо шахтата не е проверена, при положение че тогава се вдигна толкова шум, съвсем не е ясно. Може и това момче да е убиецът, само че с такива доказателства, кой съдия ще го осъди? (освен под натиск може би). Самопризнанието е съмнително доказателство, може някой да му е платил да го направи, за да го покрие. Калпава полиция, ей.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След три години, защото сега главния секретар го гонят.Също като нефта в Черно море преди изборите за президент.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слагайте го на въжето. Няма нужда държава да харчи пари за него.
8
0
 
55
 
! Отговори
Холмсов преди 7 години
Едно от умъртвените нарочно неща в БГ е следствието. Дознател не е СЛЕДОВАТЕЛ.Целта бе безнаказаност на престъпността,чрез слаби улики,представяни пред Прокуратурата.Следствието е двигателя на ЗАКОННОСТТА.То бе мразено и по социалистическо време,принизено в общия кюп на МВР.Сега се берат плодовете на това държавно престъпление.В този случай мърлявостта е вопиюща:Не са проверени околните "скришни" места-шахти.Не е работено с децата-те го разпознали?...Никаква криминална техника, и т.н.
7
0
 
34
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
За какво е носил този нож- да си чопли с него семки?
6
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много защитници се появиха на тази оттрепка Йоан. Ако беше Йомер дали щеше да е така?
5
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ченгетата не претърсили шахтите - мързеливи, сеш'ли се. А след 3 години да го мие вода тоя нож никакво ДНК няма да пази, ни кожни мазнини за отпечатъци. *** са ченгетата, ей!