За убийството на Георги – не един, а двама в ареста, били братя

Единият бил арестуван в дома му, другият след работа
Обновена: 23 фев 2017 09:50 | 23 фев 2017 09:45, Веселина Йорданова
46
За убийството на Георги – не един, а двама в ареста, били братя
Кадър: МВР

Двама братя са арестувани като заподозрени за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Единият е задържан в дома му, а другият след нощна смяна на работното му място. Бащата на двамата е полицай, твърди Нова телевизия.

По-рано пък бе съобщено, че има един задържан - 19-годишен студент по право.

Той често променял външността си, за да не бъде задържан. По време на извършване на убийството все още бил ученик, а с днешна дата студент в Благоевград.

Главен комисар Георги Костов, когото вчера президентът освободи като главен секретар на МВР по предложение на служебния кабинет, посочи, че случаят е един от значимите за 2015 и 2016 г.

"Вчера колегите от Столичната дирекция на вътрешните работи и Софийската градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране на участие в престъпление на извършител на територията на столицата", каза той.

Дълго време полицията се опитваше да открие извършителя. Георги бе наръган по обяд на 2 юни в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Успява да се обади на майка си и на приятелката си, но в разговорите не казва нищо за извършителя.

Разследването бе затруднено от неясния образ на бягащ човек, запечатан от камери, заради което кадрите бяха изпратени и в чужбина. Основната версия бе, че Георги и убиецът му не са се познавали, а случайно са влезли в конфликт.

По-късно днес полицията и прокуратурата ще дадат официален брифинг по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Валентина Петрова преди 7 години
Защо никой не пише в коментарите си за недоблестната постъпка на съучениците на Йоан, които са го разпознали и не са съобщили в полицията ? Това е довело до забавянето на разследването, през който период този (небеден-крадец) е можел да убие пак.
33
2
 
1
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Този не изглежда редовен гражданин на страната ни- да не е някое малцинство? Ако е,сетете се кой го е закрилял- червените съюзници ДПС и ДОСТ!
32
3
 
12
 
! Отговори
Стразбург преди 7 години
Бащата на арестуваните братя е полицай.Полицията дълго време се опитвала да открие извършителя и едва сега след като е освободен от длъжност главен.секретар на МВР откриха извършителите.Е дали полицията до сега не е могла да открие извършителите или ги е прикривала сами си направете изводи.
31
2
 
14
 
! Отговори
Пепи преди 7 години
Две години търсиха ножа. Целият парк претърсиха с металотърсачи и сега...хоп намериха го под дървото на метри от убийството. Тези за какви на вземат?
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е ефективност в МВР. Търсиха ги почти две години, но за сметка на това заловиха не един, а двама. Хвала на таквизи полицаи!
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с нашия съд и полиция тоя случай ще си остане значим и през 2030-та
28
2
 
3
 
! Отговори
Няма проблем преди 7 години
До Гошо Ами това че не са се познавали е достатъчно убийците да бъдат освободени. Значи няма мотив.Нали така ?
27
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си колко усилен полицейски труд е кипял и колко ли алкохол се е излял докато малкият нехранимайко се е похвалил пред някого какъв голям батка и бандит е и как му се разминават убийства. След като още е в БГ означава, че или татко му не е знаел или е имал сериозен чадър или е бил ...милиционер. Но да не спекулираме предварително и да видим какво ще стане
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има си хас да не е замесен милю, или роднините му. Всички беди идват от тях.
25
14
 
18
 
! Отговори
???? преди 7 години
Много интересно две години не могат да разрешат случая , а точно преди изборите получиха дежаву и хоп решиха отма.100% някои невинен ще го отнесе.
24
3
 
28
 
! Отговори
д-р Дрее преди 7 години
Много много интересно. Защо точно сега всичко , което се случва с Гл. Секретар Георги Костов изплува и това много важно за обществото неразкрито убийство. Интересно е сега да разберем на какви позиции в МВР е бащата и дали е имал " чадър". Ама ние простолюдието сценария го знаем ТОЙ ПАК ЩЕ ИЗБЯГА В ЧУЖБИНА.
23
16
 
46
 
! Отговори
Полицаи отличници преди 7 години
2 години не могат да хванат некакъв тийнейджър,който даже и клипче им беше оставил на полицаите и то в малка страна като нашата...правете си сметка за каква криминална полиция става въпрос....професионалист до професионалист!
22
2
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Както и да се развие случаят ,нищо няма да върне момчето ,няма и да помогне на родителите .Но виновници има ,ако наистина са открити убиеца или убийците ,ще минат дълги месеци на разследване,показания,досъдебни производства,присъди,обжалвания и какво ли не.Знаем си я съдебната система ,ще се намерят хиляди смекчаващи вината обстоятелства .Дано си получат заслуженото и по законен път ,защото рано или късно животът ще им го върне.
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всички проблеми виновна е административната система. България трябва да реформира административната система. Една модерна административната система е основата на всяко демократично общество. Административната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме административната система. Трябва да се започне първо с реформата на административната система - това ще бъде едно добро начало.
20
4
 
53
 
! Отговори
БРАВО ! преди 7 години
Ако е истина - свалям шапка. След толкова време да има резултат, това означава, че се е работило здраво по случая. А за да има задържане, вероятно е имало улики, които не са вадени пред обществеността, напр. ДНК - материал.
19
4
 
33
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Основната спънка сега е съдебната система, остновният проблем сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
18
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Оставка!
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От всичко разбира българинът, дай му престъпление и за три дни го разплита...Много гледате CSI, ако смятате, че подобно престъпление (особено пък ако няма ясен мотив) се разкрива за две седмици.
16
1
 
14
 
! Отговори
дано да си прав преди 7 години
До vladoАко си прав, и това е убиеца и бъде вкаран в затвора, ще се покая публично. Но в България не вярвам да се случват такива неща, напротив - всичко е манипулации, лъжи и замазване на истината.
15
2
 
34
 
! Отговори
ДА преди 7 години
До АнонименПо-добре името на бащата полицай!Затова досега не ги откриха!!