Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!

Лекарите: С физическите травми на Виктория ще се справим, но с психическите...
27 юли 2018 11:05,
161
Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!
Снимка: Pixabay

Мирослав Дяков, 32-годишният мъж, който държа в плен и изтезава 18-годишно момиче почти месец, не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува.

Той е наркопласьор, има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.

Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици.

Вчера районният съд в Добрич го остави в ареста. Жертвата му, 18-годишната Виктория, продължава да е в реанимация в болница.

Още по темата

Момичето е адекватно и стабилизирано, в съзнание е, но още е в шок от преживяното. По тялото й има множество рани от насилие.

Виктория е загубила много кръв. На разследващите тя разказала, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. "Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката", каза окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "24 часа".

Виктория била закарана в болницата в Добрич стресирана и видимо малтретирана.

"21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал", каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

"Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно", добави д-р Ботев.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.

Всичко започнало на 3 юли, когато Виктория отишла в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

"Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица", каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич.

В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли полицаите претърсили жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
тук някои смятат, че момичето само си е виновно - не вярвам на очите си, че съществуват подобни умствено ограничени хора - и какво, за да няма престъпления, ние, нормалните да се завираме като лалугери по къщите си с 20 катинара, защото тези може и с взлом да влязат, а разни извратеняци или откровени престъпници на свобода, вината на момичето е о.оо2 пр., защото не винаги е лесно да се прецени престъпник ли е насреща......
135
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майката подала сигнал на 10-ти, полицията претърсила на 24-ти......това полиция ли е изобщо??!!!!!!!!! Заплатаджии!
134
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-накрая конкретика.Благодаря за което!Мирославе,Надявамсе и вярвам,че написаното от мен ще стигне до теб.Ето какво ще се случи:Бг.инстанции ще те помотаят помежду си известно време и като утихне 3-ри дневното чудо и ти вече ще си на свобода.....където ще те чакам АЗ ! ! !Имам ти именцата сладки и откъде си.Повече нищо не ми трябва.P.S.Мъжете от рода на малтретираното момиче:НЕ СТЕ МЪЖЕ !
133
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, тоя разсъждава като типичен комунист - държавата му била виновна за извращенията, които е сътворил!
132
1
 
12
 
! Отговори
бившо ченге преди 5 години
На времето с такива приключвахме за по-малко от 5 минути!
131
0
 
20
 
! Отговори
Американ преди 5 години
В Америка третата присъда води доживотен затвор, а в Бyлrapиcтaн и след трийсетата roвeдoтo все още е на свобода..
130
1
 
9
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Полицаите привлечени ли са като съучастници в престъплението с бездействието си? Тук има явен случай на небрежност от тяхна страна. И прокурорът сигурно може да идентифицира кой точно е отговорен - началникът им, разбира се.
129
0
 
5
 
! Отговори
Гост - продължениие преди 5 години
Всъщност, щом така е тръгнал да обвинява държавата, в пълно съзнание за своето състояние и престъпление и без грам психическо заболяване, дали пък държавата, на майтап, поне, да не му лепне някое "престъпление срещу държавата", защото той си го проси в наглостта си? (отгоре на извергските му изяви, както и на рецидивите му). Само не зная, дали, след видяното от жертвата, ще се намери някой съдия или прокурор, които да имат достатъчно чусвство за хумор, както се казва, но би трявало.
128
1
 
6
 
! Отговори
222 преди 5 години
Като те хванат за такова зверство и ти обещаят елитарно членство СИК е много лесно да тръгнеш по стъпките на Агент БудаТози Мирослав след време и Премиер ще Ви бъдеЗаради това "държавата е виновна" а в днешната статия не пише абсолютно нищо че този е имал съучастник-мъж а също така че е писал редовно съобщения от фейсбука на отвлечената на нещастната и майка за да не я търсиПравителството на ГЕРБ и Патриотичния фронт още е на власт само заради подкрепата на сатаната покрай гръцкия ужас
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, няма думи да се опише абсурдната ситуация. Най-много е виновна спокойната майка - дъщеря и изчезва на 3-ти юли, но госпожата уведомява полицията чак на 10-ти юли. Голяма грижа, голямо безпокойство - цяла седмица! Това, със съчувствие към пребитото "момиче", но явно не и е било за първи път. Тя е била и на "самостоятелно обучение", т.е. не е ходела на традиционно училище. Пак с извинение, но изпусната работа.
126
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много изверги станаха в бг. То няма място вече в затворите от изверги. Започвайте да строите нови по строги да не са в града а в гръцки остров заграден с бодлива тел и снайперисти навсякъде и полицаите да носят броний каски палки електрошок бой , бой , бой на земята.
125
0
 
13
 
! Отговори
На 3-ти момичето.. преди 5 години
..изчезва, на 10-и майката се сеща, че я няма и уведомява полицията, като посочва и името на "приятеля", на 24-и полицията обискира дома на "приятеля" и открива полуживото момиче....Какви скорости на действие, а - и от майката, и от полицаите / как въобще се сетиха да обискират дома на насилника за по-малко от 100 дни, просто не разбирам!/ ? Добре, че младата дама се е оказала държелива, че иначе за тези 20+ дни спокойно можеше да е приключила със земните дела...
124
0
 
13
 
! Отговори
КАКВА Е ИСТИНАТА преди 5 години
Защо новините за това престъпление вчера бяха едни а днеска са доста по-различи?Във същия този сайт вчера пишеше че този Мирослав Дяков е имал помагач-мъж съучастник в това престъплениеСъщо така вчера пишеше че нещастната майка на това момиче редовно е получавала съобщения от фейсбука на дъщеря си през цялото това време и може би зарад туй е потърсила полиция чак на 7-ия денТова че този престъпник намесва държавата ме кара да мисля че е под давление на самите ченгета дето са го заловили
123
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един от шайката на БСП.Това си е криминален случай и трябва да бъде лишен от свобода, а там може и да го лекуват.
122
0
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува"И от какво е болен?Наркоманията не е болест , престъпление.Защо държавата да го лекува ,да не би тя да му е сипвала кокаин в носа-сам си го вземал.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е! Държавата е виновно, но не защото не го лекува. Виновна е, че няма "стол" като в Тексас. Да го слагат на стола, да го изпържат и да се приключва!
120
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този "държавник" Мирослав Дяков направо си го избирайте да замени провалилия се вече сикаджия Бойко Методиев БорисовМоже пък да успее да пребори престъпносттаТой Бойко е почнал с нещо подобно:кражба на автомобили,монопол над пр-ост-итуцията в няколко столични квартала и прочиеНе Истанбулска конвенция а Ердоган трябва да тръгне направо с танковете към София за да има някакъв ред и порядък у насТолкоз гаври на българи към заобикалящите ги жени като напоследък никога не е билоновините???
119
1
 
8
 
! Отговори
Ъххх преди 5 години
Отровете го с новичок ако оцелее му свалям шапка.
118
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай Ошот 121Какъв по-добър лагер би могло да съществува от този наречен България!
117
1
 
15
 
! Отговори
бай Ошот преди 5 години
Работа в лагер до смърт,само това е начина. Всичко друго е Еврогещина джендърска толерастия!