Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!

8 дни ПТП-то на кръгово в Харманли не влезе в МВР сводките
Обновена: 7 сеп 2018 13:36 | 27 авг 2018 07:10,
323
Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!
Кадър: YouTube

Стефан Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги.

В събота, от разпространен клип в социалната мрежа, стана ясно, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което цели осем дни не влиза в сводките на МВР.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство на пътя удря триколката с инвалида, навлязла в кръговото кръстовище.

Още по темата

Въпреки това, а и в явно нарушение на Закона за пътищата, акт за ПТП-то получава блъснатият мъж, обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От видеото се вижда, че триколката е навлязла в кръговото движение и пред нея има знак, че е на главна улица, а "Мерцедес"-ът на Радев идва от странична улица, на която има знак: "Внимание, излизане на главна улица".

Колата на президентския баща обаче не намалява, продължава напред и директно блъска триколката с мъжа.

Президентският баща  не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на "Пътна полиция".

Идва линейката, слагат на носилка блъснатия мъж и го откарват към най-близката болница.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от колата, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Защо полицаите са решили, че Стефан Тодоров е виновен, тепърва ще изяснява проверка на прокуратурата, която беше поръчана от главния прокурор Сотир Цацаров.

В медиите се заговори, че е оказван натиск от страна на местни партийни кадри, а и от Президентството – случая да бъде потулен.

От "Дондуков" 2 първо отказаха коментар, но впоследствие категорично обявиха, че натиск не е оказван.

За пътния инцидент не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, затова главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково да направи проверка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ще се следят две основни направления – дали е налице престъпление по транспорта и дали служителите на МВР са извършили престъпление по служба.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", коментира пред Нова тв Георги Радев.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", каза съпругата му.

Пострадалият Стефан Тодоров обяви, че няма претенции към семейство Радеви.

Кой крив, кой прав? Ще научим ли?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедните и слабите, не трябва за се движат много.Права имат богатите и силните,но това ще свърши все някота,комунизмът си ,,отиде,,.
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация = хаос = анархия!!!
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! В Харманли инвалиди камикадзета "връхлитат" мерцедесите на горките комунисти изневиделица с акумулаторните си триколки! ДАНС веднага да излови всички инвалиди, особено онези със самоходните инвалидни колички! Да им напишат актове превантивно, да си знаят мястото!
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев имаше шанса да покаже, че е различен от другите политици. Ама накрая пак си я подкара на принципа "Ало, Ваньо..."Този е "наш човек" и трябва да се прикрие, действайте там. Свършен е вече, ама човек от главата си пати.
26
10
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
1. Не съм комунист и никога не съм бил, но според мен демократите са много по-голямо зло от т.нар.комунисти.2.В държавата има много по-важни проблеми (БЕДНОСТ,КОРУПЦИЯ,КРАЖБИ,ПРЕСТЪПНОСТ)от тоя дребен инцидент! 3.Комунизъм не е имало никога.............той си остана една утопия.............заради предатели като Горбачов!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете на президента бащата ---- винаги съм казвал ,че най-кофти е да участваш в ПТП с полицай не зависимо какъв е винаги е прав и акта е за теб ,ако няма начин да те натопят пишат протокол така всички са чисти....навънка на всички места който са ,,конфликтна точка ,,са задължително обезопасени с хубави камери с правилната резолюция.
24
3
 
8
 
! Отговори
китаец преди 5 години
Когато в Китай блъснеш велосипедист или пешеходец, даваш задна и го газиш докато не си сигурен, че си го умъртвил. При убит пешеходец плащаш еднократно, иначе му поемаш медицинското обслужване до живот. И тук трябва да възприемем тази хуманна практика.
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** гадните ***, за тях от едно време няма ни закони, ни знаци. Винаги невинни. Е така милеят за бедния народ. Тъпчат го навсякъде.
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17:"Ей , направихте от мухата слон..............платените журналисти!!Нямате срам нито от Бога, нито от хората!!!"1. От кога комунистите повярвахте в бога.2. Голяма работа е, защото това е въпиющ случай на корупция и репресия от най-високо място към един обикновен човечец, при това инвалид.3. Иначе се бием в гърдите, че защитаваме слабите, целуваме чумави козички, но опре ли до някой сгафил от червената пасмина, активираме цялата репресивна машина да смачкаме един инвалид.
21
13
 
20
 
! Отговори
захариев преди 5 години
Скоро бях в Амстердам - града на велосипедите. Ако велосипед кара по пътното платно моментално го глобяват. Велосипеди се карат само по велоалеи на тротоарите, които пресичат шосето успоредно на пешеходните пътеки. Там, където няма тротоар, има тънка велоалея край бордюра. Тук дадохме милиони за велоалеи, а велосипедите, триколки, а напоследък и тротинетки се движат по средата на улиците, бутат се между колите и са ...с предимство едва ли не?! Пълна анархия!
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не се и съмнявам, че бащата ще го изкарат невинен! То за някои закона не важи! И човек да убият пак ще са невинни, вие тук очаквате за такава дреболия да го накажат. Ха! Оптимисти! Това да не ви е бяла държава където глобиха кмет за неправилно паркиране и той си плати без възражения и даже се извини.
19
6
 
34
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Докъде стигна разследването на смъртта на сина на Ивайло Московски? Министърът уби детето си, докато го возеше на моторна шейна. При тованв работно време. Много лицемерие и двойни стандарти има в медиите, както и много зависимости!
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Триколката е много по дребен обект от кола понякога зрението така е настроено ,че колело или по дребен обект не се виждат и виновен си е изцяло на президента бащата защото не се е огледал по- внимателно, а е действал ,,на един поглед ,, точно тогава се изпуска по-дребния обект особено ,ако идва бързо и от страни и този път ще го отнесат катаджиите. И те са се чудили как да замажат , а сега престъпление по служба...
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елена Йончева не се ли е намесила още по казуса, да направи проверка на наглия инвалид, дали не е в някаква роднинско-приятелска връзка с Делян Добрев? Току виж се е оказал прачичо на негов съученик от детската градина!
16
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 70 годишна възраст трябва да е забренено да се управлява МПС!!!
15
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей , направихте от мухата слон..............платените журналисти!!Нямате срам нито от Бога, нито от хората!!!
14
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това е нормално за *** рософилец.... А дъртака се вижда кой е направил шапкаря толкова нагъл! Стоя и не слезе да помогне на човека! Това не са хора това са гадни комонделчета!!!!
13
2
 
30
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
На господин Радев да му вземат книжката и сина чу да му назначи шофьор. На 81 години често се случва да не видиш нещо около тебе или просто да объркаш газта със спирачката...
12
1
 
19
 
! Отговори
Бааа го преди 5 години
Може ли изображение на знак "Внимание,излизане на главна улица",ама точно по описания начин!?
11
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пуснете една статия за най-проваления президент Росен Плевнелиев и за русата му жена-синоптичка!!!