2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге

Съдът се смили над Григор Григоров заради подписките в него защита
Обновена: 4 сеп 2018 13:04 | 4 сеп 2018 12:45,
92
2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд реши да отмени домашния арест на Григор Григоров – шофьорът на автобуса-убиец, който взе 17 жертви край Своге.

Магистратите прецениха, че мярката за неотклонение трябва да е парична гаранция в размер на 2000 лв., пишат от "24 часа".

В края на август Софийският окръжен съд наложи мярката домашен арест на Григоров. Според обвинението шофьорът навлязъл в насрещното движение на пътя София – Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно, като минал през мантинелата и се преобърнал в пропастта.

Още по темата

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент като магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието, както и на свидетелски показания.

Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното.

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът.

Апелативните съдии обявиха, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домашен арест липсват мотиви и прецениха, че шофьорът не е опасен, както прие първата инстанция.

Апелативният съд се позова на подписка в подкрепа на Григоров, в която са се включили 6300 души. Освен това, са постъпили и много препоръки и мотивационни писма на директори на училища и детски градини, които ползвали фирмата на шофьора за екскурзии. Григоров има и рана на главата, за която лекар от ИСУЛ е препоръчал домашно лечение.

Шофьорът трябва да внесе паричната гаранция до 7 дни, за да може да излиза от дома си. Той е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
9
 
! Отговори
а виражът! преди 5 години
айде по-такане от неположен или некачествен асвалт може да стане такава катастрофа. същия този рейсе може с успех да се движи по селски пътищя тип тръмбован чакъл. така че по-полека с асвалтите и онези 13 км над предписаните 40.ч по добре сравнете на какъв участък е сложено ограничение 40км/ч и намерет подобен завой, наклон, ленти на друг участък. ако там ограничението е 80км/ч то това значи че виражът на фаталния участък липсва или е обратен.много лесно се говори за асвалт и кофти драйвер
38
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я стига, такива завои в Германия се взимат с 60 км/ч, ама асфалта не е така гладък и сцеплението на гумите е по-голямо, не се хлъзга така. Вложените материали в пътя са за детска площадка, не за път. Такива са и боите ни тук за маркировките, като водни боички, изтрити при пърния дъжд. Аман от крадци на държавни средства. И шофьорът също има вина розбира се, щом е с такъв стаж, би трябвало да знае какви некачествени са пътищата у нас и че като вози хора отговаря за живота им и трябва да е концетр
37
0
 
18
 
! Отговори
Аз дъ рийл уан преди 5 години
Абе нали има останали живи хора в катастрофата, някой тях пита ли ги какво е станало или само *** и пульо дават мнение?
36
2
 
8
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Поне от снимките се вижда че пътя е идеален. Даже боядисан в червеничко .
35
1
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До СИК е жив 33 *** тая крадлива шайка вече 10 г. ви бие, като маче у дирек. Ха ,ха...! Сполай ти комунделе.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50% вина има шофьора и 50% вина има фирмата ремонтирала пътя и спестила от средствата за качествен ремонт, а след това отказала да си оправи щетите по пътя. Защо така скорострелно след инцидента започна там ремонт и защо е имало преди това и други произшествия, макар и не така фагални?!
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AзТи карал ли си нещо по различно от колело та си такъв "експерт".
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работниците детo са строили тоя път са продали асфалта да си купят бира и са турили варовик вътре за де не си личи липсата на асфалт.
31
9
 
27
 
! Отговори
преди 5 години
Не мога да разбера какво сте се лепнали за тези цифри дали са 43, 53 или 41 км/час? С колкото и да е карал скоростта не е била съобразена с обстановката.Като е опасен завой, лош път и дъжд, еми няма да караш с 40 км/час, още повече возиш хора, за които си отговорен. Шофьорите карали преди и след него при същите условия защо не са в дерето? Как така на тях асфалта не им пречи? Освен на ''невинният шофьор'' да вземем и на тях да връчем орден за извинземно шофиране...- заслужават!
30
7
 
18
 
! Отговори
СИК е жив преди 5 години
До Я па ти...Тиквата е виновен, защото е умствено импотентен и води държавата към гибел
29
4
 
27
 
! Отговори
реалист преди 5 години
С такива новини много вероятно е да се готвят да запазят постовете на тримата кадърни министри. Оставка на цялата крадлива Шайка.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьорите на колите къде са, що не са арестувани някоя *** вътре е карала и гледала във фейсбука и се е набучила в автобуса.
27
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледаш настрани, говориш с пътниците, стара машина, не минал преглед, караш бързо, сложен път, вероятно китайски пързалящи се гуми, такива съм имал. Всички предпоставки са налице за ПТП и руските социалистически *** тръгнали да го защитават.
26
15
 
7
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 9 Що па тиквата. Той ли екарал автобуса ? ***.
25
2
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът."Ко речи???
24
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С 40 тая гробница нямаше да поднесе, на въжето шофьорът и протестиралите, пуснали подписката в негова защита!
23
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То шофьора че има вина,има!Ама онези,който са сътворили този път защо не понасят наказание?В случая вината е 70 на 30% в полза шофьора.
22
1
 
32
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Как първоначално според тахочетъра бяха писали, че е карал с 43 , а после се оказа друго?
21
4
 
16
 
! Отговори
Здравейте преди 5 години
И най добрите могат да направят 1 грешка, вие специалистите как отсъдихте че е невинен
20
15
 
19
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе как само тоя падна в туй дере бе? То ако асфалта е крив и калпав, дерето щеше да е пълно с коли и камиони...ама няма други бе-само тоя е паднал, та си и признал, че е зяпал на страни и подминал завоя.То от туй повече какво да се приказва ама на тия дето търсят под вола-теле, им не стига, та ровят ли ровят *л*айното дорде всички са омиришат-ама нека са омиришат бе, то по туй ще ги познайте