Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тея бивши царски депутати, като са толкова доволни от бай симо, защо не съберат пари, вместо подписи и да му купят едно островче в гърция, примерно, и да му построят там едно замъче! откъде на къде държавата да му дадяла! има си партии, които го поканиха и правиха далавери заедно! сега те да го обезщетят, както са му обещали!
94
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крьдливият дьдо още не е разбрал че скоро ще му подарят подземен апартамент 2х2х1 метра в който ще живее следващите 800 млн. години.
93
3
 
18
 
! Отговори
интедндантА преди 5 години
"Клуб Корона" е сбирка на онези бивши овластени, които незаконно и без основание са предали дъжавно имущество на лицето Симеон.Те са яко заинтересовани от тази несправедливост, щото като скоро стане окончателен факта че имотите не са на лицето Симеон, следва логичният въпрос: "Кой подяволите му хариза държавни имоти, та стана нужда в последствие да има съдебни спорове?" И тогаз "клуб корона" ще види кон боб яде ли и със сламка или без сламка
92
4
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Идииотите в България се преброиха. Точно 140 са.
91
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
*** в България се преброиха. Точно 140 са.
90
4
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
било частна собсвеност ... а документи има ли за това?
89
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеше да вземе незаконно Врана след подаряването му от Софимафиянски. Никой нямаше да проверява и да води дела. Но те поискаха всички държавни резиденции и земи. Техните областни управители им ги самовърнаха незаконно, докато управляваха Тогава се намеси съда и разгледа документите. Конституцинният съд се произнесе за интендантството. Врана е държавна и винаги е била. Точка. Необразованите власти след 9-ти септември е нямало нужда да приемат закон за одържавяване.
88
3
 
10
 
! Отговори
ЦАР-КОМУНИСТ преди 5 години
До "ЧУДОТО НА ВЕКАДЕ СЕ ЧУЛО И ВИДЯЛО??? - в Булг аристан
87
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Царя щеше да ни оправи за 800 дни и ни оправи в другия смисъл.Но сега ясно не му стига че и врана си иска.Последно беше отвратен от България, но май изобщо не е отвратен от нотариалния акт за врана в България.
86
2
 
13
 
! Отговори
Цачо преди 5 години
Да мислим кой има интерес да отклони вниманието ни от тежките проблеми - идва зима с непосилни увеличения на газ, ток,парно , вода , а оттук на всички храни. И тези, които защитават Симеон не са запознати с документите по делото, т. е. не давайте мнения. И не забравяйте, че дядо му ни лиши от Беломорска Тракия и дадохме хиляди жертви във войните заради мерака на Фердинанд да влезе с каляска в Истанбул
85
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този,който нарече българите народ със сбъркан чип в мозъка,този,който съди родината си за имоти,които не са негови,този,който дойде беден като църковна мишка,а сега е милионер,има нахалството и алчността да заграби още и още,нищо,че с единия крак вече е под земята.Да не му го позволим!!!А на неговите глашатаи ще кажа само едно:ПРЕДАТЕЛИ!
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВескоВеско, ти да не би да искаш да кажеш, че понеже имало много безобразия в Родината ни, още едно безобразие (подаряването на държавни имоти на лицето Симеон) няма да промени общият баланс?Фактически признаваш че това е безобразие
83
4
 
19
 
! Отговори
интедндантА преди 5 години
Имотите никога не са били лична собственост на Кобургготите. Симеон е реституирал вече наследствените си имоти, а именно парцел в жк Изток, където е построен затворен жилищен комплекс, също една малка къщица, за която е имало нотариален акт на именто на баща му Борис. За Врана, Евксиноград, Двореца в София и за Рила той няма документи за собственост.Елементарно е!
82
1
 
12
 
! Отговори
"ЧУДОТО НА ВЕКА преди 5 години
ЦАР-КОМУНИСТ ОТ КГБ-ДС
81
3
 
8
 
! Отговори
Агент на КГБ преди 5 години
Ясно какво е направил за депутатите си и сигурно и Борисов трябва да го подкрепи. Но той си остава агент на КГБ и не е направил нищо добро за България. Дойде в България, за да осече Рила, да окраде държавните имоти, които баща му е използвал, но не са им собственост. Продажни партийци много, стига кражби. Хайде да се омита в Мадрид, където е слухтял за СССР.
80
15
 
8
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Стотина човека разпарчедосаха родината, половината села са като феодални имения, ама на коментиралите двете къщи на царя са им проблем. Тъжно :(
79
0
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
dedo Simo,nali vsichko be v imeto na Balgaria ?!...Kakva stana tia ?....Ti diode da spasiavash Balgaria be ?!!....a izleze ,che I ti iskash da ia grabish !!!
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До80 И ти вън. Държавата я оцапаха кучетата от ДС. В тоталитаризма се правеха на опозиция след това на социялисти , но винаги се държат за кокала.
77
5
 
23
 
! Отговори
Вън! преди 5 години
Вън от моята държава, господине! Не давам държавната собственост, не давам да се цапа името на републиката ми.
76
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ли сме без монархия или с. Което си е наследство му се полага. А тия настанили се б о клуци наготово да освободят собственоста му. Те не са ро важни от закона.