Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му

Възможно е информацията да е записана по-късно, смята той
24 юли 2019 11:10,
309
Компютърът на Кристиян още не е отключен, твърди адвокатът му
Снимка: Facebook

"От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно. Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет". Това заяви пред Нова телевизия един от адвокатите на обвиния за хакерската атака срещу сървъри на НАП Кристиян Бойков.

Още по темата
Вчера, няколко часа след като зам.-главният прокурор и кандидат за нов главен Иван Гешев обяви, че компанията-работодател на Кристиян се занимава с "киберрекет", вечерта стана ясно, че след проведена акция в офисите на фирмата е задържан и търговският й директор - Георги Янков.

Все още не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение.

Според адвокат Георги Стефанов цялата операция на властите има за цел да удари по имиджа на фирмата заради нейни конкуренти.

"Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците", изтъкна Стефанов.

Относно информацията, че делото е поето от Специализираната прокуратура, адвокатът обясни, че според него това е опит да се повдигне обвинение за организирана престъпна група за "незнайно какво".

На въпрос защо собственикът на фирмата Иван Тодоров е в чужбина, Стефанов коментира, че това е отдавна планирано посещение.

"Собственикът на фирмата Иван Тодоров е в Канада. Той е на годишен форум на верига ресторанти. Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива", изтъкна адвокат Георги Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
до IBM преди 4 години
Колега, може ли да ми обясниш какво имаш предвид със СМГ випуск 2018, защото аз съм го завършил това училище, просто не знам какво се случва сега там.
192
2
 
10
 
! Отговори
до калашника преди 4 години
До А.К.Отдавна ги знаем тези от следствие, прокуратура, съд и т.н.Бивши милиционери, или потомци на такива. Знаем и какво могат и какво правят.Вижда го целият български народ.Не е като преди да има един вестник, едно радио и една телевизия.Не можете да спрете информацията.
191
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До А.К.Ех каква загриженост само за народа... Някога комунистите отнеха земите на дядовците ни ,днешните комунисти от Герб ни мачкат с ниски пенсии . Едно време махахме на малкото Лили Павлова от трибуната на мавзолея ,днес охранената Лили ни маха от парламента но ние още мърдаме и дано останем още малко живи да ви видим да ни махате от затвора !
190
26
 
7
 
! Отговори
А.К. преди 4 години
Няма такъв Ганьовски народ с такова изкривено мислене.Разбиват му системата на НАП, прокуратурата за по-малко от 24 часа има обвиняем а в следващите 48 часа има арестувани лица и събира доказателства. Но *** недоволен цъка коментари.За *** момчето е невинно, фирмата му е репресирана а шефа и е светец. Виновни са тия *** от НАП. *** е експерт по отключване на пароли, познава законите из основи кое в присъствието на кого трябва да се случва. *** е експерт и по самолети. Ех *** ***
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До wАз съм пенсия ,нямам имоти с пенсия от 205 лв. съм защо съм му на батко ти Явор . Търсят се бизнеси за присвояване не пенсии като мен !
188
5
 
4
 
! Отговори
w преди 4 години
Пишете, пишете, IP-тата ви се append-ват при бате ви Явор!
187
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Отключен еТи откъде знаеш бе байно ....като те гледам каква злоба си ти от Герб си нали ? Така виете от безсилие и още по ставате за смях !
186
0
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Разрових се за собственика на фирмата и излезе, че има още 15тина други фирми, които се занимават с недвижими имоти, ресторанти, хотели и прочие.. Много ми се иска да вярвам, че е почтен бизнесмен, но имайки в предвид как се прави бизнес в България..
185
2
 
25
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Правете бизнес в България само не забравяйте че полицаите също са част от играта
184
12
 
12
 
! Отговори
Отключен е преди 4 години
И има данни за три банки с които фирмата няма договор!Мошеници са цялата фирма Затова всички при бай Ставри, който ще ги разпределя булки на по-старите затворници!
183
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма и да го отключат.Онзи леймър Явор Колев да се гръмне :)
182
12
 
13
 
! Отговори
i преди 4 години
Трагични адвокати. Смях.
181
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 192Когато го отключат , нямат право да се ровят в диска, без присъствието на адвоката и поемни лица . В тяхно присъствие започва проверката, за наличие на доказателства и те имат право да оспорват резултата ,ако нещо има съмнително.
180
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последно да питам ???Компютри ли са били или компоти?Филма шведси ли е или съветски?Балада за войника или баба дала на воника?
179
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а добре де, това декриптиране може ли да се предвиди кога точно ще бъде завършено, че да бъдат привикани собственика и защитата, за да присъстват?
178
21
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Глупости,Никъде в закона не е записано, че вещественото доказателство трябва да се гледа в присъствието на защитата. Има си процедури които ако са спазени няма проблеми в съда.Този да си сменя адвокатите...
177
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в момента истинските хакери анализират събраната информация за дадени индивиди от политиката, ще я предъвкват, и накрая ще я изплюят под форма, та и най-големия тъ.пун.гер от село да може да разбере кой, кого, как, защо.най-вероятно информацията ще бъде пусната предизборно.после без значение за какви фрапантни компромати, тиквеняк пак ще фалшифицира изборите и гроб пак ще спечели и нищо няма да се промени
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИма си начин...но си прав не знаем какво се случва в момента. :)
175
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 185 Че кой не гледа порно? Тя цялата държава си е едно порно вече... Няма се притесняваш! )
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно е как е защитен компютъра на младежа. Сещам се за поне 5 начина да се заключи перфектно, дори и срещу ЦРУ и тем подобна гмеж. Но пък познавам и българските спецове, дето един BitLocker не могат да преодолеят, така че може и да е просто комично :)Нищо нали, просто професионален интерес.ПеПе: И като не го отключат, какво? Пропада ли им обвинението?