Съдът върна на работа бившия директор на полицията в Пловдив

Той обаче е в отпуск по бащинство
14 юли 2021 17:52,
32
Съдът върна на работа бившия директор на полицията в Пловдив
Снимка: Pixabay

Административният съд в Пазарджик възстанови на работа бившия директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението на магистратите е да се спре заповедта за временното му отстраняване, съобщава БНТ.

От него става ясно, че комисар Петър Тодоров към момента е заместник-директор, но оглавява ОД на МВР – Пловдив до връщането на Рогачев, който в момента е в отпуск по бащинство.
Решението на съда е от 29 юни след подадена жалба.

В нея се твърди, че има непропорционалност между целта на наложеното ограничение и конституционно гарантираното право на държавния служител на труд и социално осигуряване.

Още по темата
В мотивите си за решението магистратите посочват, че незабавното изпълнение на заповедта за отстраняване ще има като пряка последица освен психологическия стрес за членовете на семейството му, но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи, включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца, както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.

Припомняме, че заповедта за временното отстраняване на Йордан Рогачев беше издадена от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, тъй като срещу него е образувано дисциплинарно производство.

Името му бе споменато в разследване, в което се говори, че той като началник на пловдивската полиция извън работно време е посещавал с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев.

 



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
състрадателния адвок преди 1 година
Този адвокат много състрадателен бре. Да бе толкова състрадателен и към семейството на брат си или към брат си.
26
0
 
0
 
! Отговори
писал е адвоката му преди 1 година
До бай ганюпсихологическия стрес за членовете на семейството му , но и един дълъг период от време, през който те ще бъдат лишени от доходи ,включително и от такива за поддържане на базовите потребности на двете малолетни деца , както и за осигуряване на елементарен минимум за нормални жизнени условия.Така го е писал адвоката му. случайно познавам и Рогачев и неговия адвокат. Търкулнало се гърнето, намерило си похлупака. Играта със състраданието е печеливш бизнес.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е толкова неграмотен,че даже Кодекса на труда не е прочел Рашков, Рашкоов, зле си.Не си за този пост.Да клеветиш си цар, като адаша си цар Киро, ама със законите си скаран. Чегърт- чегърт
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почнаха да пукат кьорфишеците на Рашков.Пияндето си мислило, че Червената армия е на Дунава и си издавал немативирани заповеди за уволнение.
23
1
 
4
 
! Отговори
someone преди 2 години
значи стреса на семейството му и доходите му били по-важни и от закона и престъпленията , да ти пикам на смешния съд български, затова и никога няма да се оправим , тук закона е смехотворен , а съда още повече засилва цирка.
22
2
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
По добре да се закрива дьржавата - обикновен човек ще влезне в затвора за подобно престъпление , тоя дори го вьзтановяват на работа
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я Ицката да реди и съдиите.. какво си позволяват те :))) и -'сичко с един *** лозунг дпс (дет го лепят на всички , даже и не се напъват вече това дб)
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено - съдът е на ГЕРБ-ДПС
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И що скачате срещу съда?Щото не съди както ви харесва!А съдебната система е независима. Тя е формирана на принципа на професионално общество. Да се разсъждава, че политически пристрастия, ще принудят член на това общество да действа против системата е наивно Т.е. съдебната система е педи всичко кланяща се на себе си, и после идват политическите пристрастия. И всеки, част от системата, ако наруши грубо правовия код, рискува да бъде отлъчен.По вероятно основанията за отстраняване не са законни
18
4
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
ееее нема такава държава ама има такъв съд.по тази логика всеки със невръстни деца не може да бъде уволняван съкращаван и отстраняван независимо колко е некадърен и какви нарушения или криминални деяния извършва.А за да обжалва със такава наглост пред съда за възтановяване на работа този демонстративно показва липса на морал
17
3
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Ето сега разбрах защо съдийката се е хвърлила от 6_я етаж на Пазарджик. Не е искала да възстанови на работа един истински мафиот. Боже пази ни от тези мафиоти, боже!!
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще върнеш това корумпе на работа бе, тия у ред ли са ???? Само като му видиш бандитската мутра ти става ясно...
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз имам 4 деца но никой не ме пита как ги изхранвам. По цял ден бачкам с мотиката за да отгледам зеленчуци в градината. Копая плевя поливам и бера. Животните които отглеждам искат да ядат по три пъти на ден. Трябва да ги нахраня напоя почистя за да са здрави и да дават мляко. Този освен шеф на полицията от нещо друго разбирали. Той освен да краде за друго едвали го бива. Знаели как се държи мотка и бел. Болял ли го е кръста и ръцете. А съдиите от кое село са. Що не одат да копат.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност той не е бил на работа, така че заглавието не е точно. От момента на назначаване на служебното правителство, той престана да ходи на робота, първо се направи на болен и си взе медицинско за 1 месец, а като свърши този срок излезе в отпуск "по бащинство"...
13
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
Какъв ти пазарджик?.Тези разбойници с тогите навсякъде са едни и същи.Рушветчии,които от закон и справедливост изобщо не се интересуват.В България съда е поставен високо в небесата и никой няма право дори едно въпросче да им зададе.А там където няма контрол, няма морал,няма право,няма справедливост.Интересното е че всички политици обвиняват прокуратурата,а в граждански и трудово-правни дела прокуратурата не участва...Но за съдиите като за умрелите-или добро или нищо
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съд в Пазарджик, а
11
3
 
10
 
! Отговори
Разбиране преди 2 години
Ми какво да прави човека една заплата не стига пьк било и голяма - решил е да вземе някое друго кило канабис да има за - обувки и чанти на дечицата
10
4
 
14
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 2 години
ГЕРБ държат прокуратурата. В този казус прокуратурата не е замесена.Замесен е административен съд, а тези съдилища се държат от лозан панов.Ха сега си спомнете чие другарче е този лозан-майче на пинокио и гнома.И така пасианса става сложен и тъй като не виждамп да става въпрос за жени,явно става въпрос за пари.А пинокио нека плюе гешев и да се прави на честната марийка
9
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възстановяват го на работа защото имал право на труд и трябвало да изхранва деца?Това съд ли е или социални грижи, каква е тази пародия на мотив?
8
14
 
8
 
! Отговори
payak преди 2 години
Много злобни коментари. Аз ще попитам психичния шеф на МВР кога ще плаща? Ще дойде и неговото време-не с парите на данъкоплатците!!!!