Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР

Той е бил сключен преди година
271
Прокуратурата проверява Лена Бориславова за договор с ББР
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата проверява договора на Българската банка за развитие с кантората, в която работеше началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова. Той е бил сключен преди година, когато Кирил Петков беше министър на икономиката в служебния кабинет.

За проверката съобщи самата Бориславова с пост във Facebook.

„Прокуратурата се е „самосезирала“, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката”, пише тя.
„Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение“, пише Бориславова. Тя беше част от това адвокатско дружество.

Ето целия пост на Бориславова:

Май 2021 - Кирил Петков като служебен министър започва битката за държавната Банка за развитие (ББР), която под ръководството на ГЕРБ раздава 2 млрд. лв. на 8 съмнителни компании с неясни бизнес цели и при невнятно добри непазарни условия, вместо да подпомага малки и средни предприятия, както е длъжна по закон;
Юли 2021 - вписан е новият надзорен съвет на ББР (въпреки протакването на БНБ, въпреки неоснователното оспорване в съда от страна на бившето ръководство на банката, въпреки заканите).
Януари 2022 - след извървяване на всички съдебни фази от Търговски регистър успешно са отписани старите членове на надзора на ББР. Да, чак тогава …
Първо тримесечие 2022 - ББР излиза на печалба; отпуснати са 81 нови кредита и лизингови сделки на малки и средни предприятия.
12 месеца … Точно толкова време отнема битката от край до край за една единствена институция в милата ни завладяна и дълги години крадена България.
А сега си представете битката за цялата държава … 6 месеца?! Дали?
Едва ли …
Междувременно… по казуса с 8те придворни компании и ББР:
Старите големи кредити на въпросните 8 компании … е, без изненада - изпадат в неизпълнение, т.е. няма #КОЙ да върне онези 2 млрд. лв.
Наказани няма…
Прокуратурата се е “самосезирала”, само че не за просрочените кредити или увреждането на държавния ресурс, а заради договор, сключен с кантората, подпомогнала новото ръководство в първите дни на битката.
Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение.
Нищо, човек се учи, докато е жив, хеле ако си жена!
И така … почти година по-късно битката не е само за ББР, а за цялата държава. Битката е за това дали в четвъртък сутрин ще се събудим с чувство на облекчение или с желание за емигриране? Дали ще оставим егото или страхът да ни водят? Дали си мислим, че при едно ново раздаване на картите ще се “уредим” по-добре или поне ще “накажем” тези, които заради битките и идеалите си са ни отнели спокойствието…
Да успокоя “доброжелателите”, #промянатапродължава и целият отбор сме единни и по-мотивирани от всякога!
П.С. А щом се възстановя от грипа, с радост ще застана отново до този отбор от смели и борбени хора!
П.С. 2: ще довършим битката за Капитан Андреево. И всички следващи.


 


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 месец
Според тази, с 5-6 цифрената заплата, можеби Прокуратурата е била длъжна да се допита до нея, или близък на нея, за да се самосезира??? След като са изхвърлени с ритници какъв език държи? А ако са на власт във вихъра си? Ние да му мислим. А те, дали са длъжни да си помислят издълбоко?
213
1
 
5
 
! Отговори
Гугълката преди 1 месец
Мръсници,щели да проверяват про100 Киро какво търси под полата ми? Голяма работа,че ми обара и. мачка стегнатата сладка дупа!? Завистници? Щели да вземат генетичен материал от мен и натривки от дланите му? Гадняри такива:))
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само парапетчето да е яко...
211
2
 
5
 
! Отговори
БРЕЙ преди 1 месец
ако мустакатото Ленче трябва да връща пари,ще трябва да ходи непрекъснато разкрачена.
210
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах от кого е заченала? Другото са все врели-некипели!
209
3
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Трябва да се забрани на такива с професия адвокат да заемат каквито и да било политически длъжности. Че то тоя парламент само адвокати. На разни държавни постове пак адвокати. А адвокат нали знаете как къща храни-с едно дело, влачейки го години.
208
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
206 За Петков парите не миришат, той се продава на САЩ, Брюксел и Русия, едновременно. Всяка "услуга", която прави на Нинова/Путин, той си осребрява, а вие лапайте мухите и му вярвайте на лъжите.
207
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека се провери, колко значима и дали е била нужна, правната "помощ" на Лена Бориславова към ББР. С оглед на това, че бе извършен преврат и чистка в държавата, респективно ББР, където ПП си поставиха свои хора. Като Валентин Михов работил преди това на важен пост в руската Сбербанк и други стари, и нови познати.
206
6
 
12
 
! Отговори
Алоо преди 1 месец
България е унищожена още 89 г.От тогава като лешояди унищожават строеното 45 години от народа за народа .
205
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А...Парапета!Премиера скоро хващал ли се е ?!Другото не ми е интересно,знам какво НЯМА да стане :)
204
9
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонименможе ли да си толкова тъпо парче бе славчо,Лена не е фактор...кой ви лъже,че ще ударите г-н Петков през нея...знаем рашистите нямате ценности и Бог,да даваш на пеевски и вълка стотици милиони безлихвени от данъците на Българите...и да правиш "сензация" с Лена...си и по балабанов-тошко...тошко е пътник...балабанов е новият любимец на славуца,от Бога срам имайте!!!аз пък твърдя,че тошко клеца жената на балабанов...нищо,че е побелял и едвам ходи...не мисли адекватно...,кой му дреме?
203
5
 
13
 
! Отговори
ергенът321 преди 1 месец
колко сладко ! След падането н а пп е рвдно Лена да си открие ино онлифенс акаунтче и да сподели де, аджеба, бърника Кирчо
202
16
 
18
 
! Отговори
Гадняр преди 1 месец
След като Байко и Шиши (Доган) си раздадоха едни пари от ББР на техни фирми, днес прокуратурата решила да разследва Лена? Идилия...
201
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро се е поддал на слабия парапет, затова е сбъркал, че е назначил Ленчето. Поне не е назначил кумовете и баджанаците си на благи длъжностии.
200
1
 
5
 
! Отговори
Ку-Ку преди 1 месец
Проверили ли са ѝ женският тайник, да няма нещо свързано с делото, скрито там?
199
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този бай Кире е мега простоватоо парче. Може ли да си сложиш любовницатаа на сладка държавна служба, почти моментално, след като си получил малко власт. Нали това ще е първото нещо, за което ще ти изготвят компромат. Първо го опекоха с клипчето на шахматното стълбище, и седмица след това прокуратурата се задейства. Типичен капан на Буци и Гешев. Няма как да ме убедите, че подобен *** заслужава отново да управлява държавата.
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
#айловеКиро
197
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадливо племе сме 😅
196
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Ох, Ленче, идете си с вашата #промянатапродължава на три букви. The quicker, the better.
195
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сливенския затвор вече измазват ВИП килия