Сарафов обеща съдействие на близки на убити деца

Родителите искат да се увеличи заплащането на експертите
20 сеп 2023 16:20, Стела Стоянова
4
Сарафов обеща съдействие на близки на убити деца
Снимка БГНЕС, архив

Обещаха ни съдействие по нашите казуси. Много спешно ни трябва съдействие за избягалия в Турция убиец на Йордан Бозуков. Обещаха ни да съдействат за по-бързи експертизи. Това каза майката на убито дете Петя Иванова след срещата с временно изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, предаде БГНЕС.

"Казахме това, което всеки път казваме, че когато се качиш пиян, дрогиран и настъпват газта докрай, това е умишлено убийство, а не непредумишлено убийство, че трябва да се криминализира отказа от първия тест за алкохол", заяви Иванова.

Жената подчерта, че каквито и предложения да има, те трябва да бъдат обнародвани и приети в заседателната зала при депутатите. Иванова обясни, че народните представители категорично отказват да се срещнат с почернените семейства. "Тази експертна среща, за която се борим, категорично отказват да я направят", отбеляза тя.

Радка Петкова отправи покана към всички лидери на парламентарни групи да се срещнат с тях. "Много ви молим, вие също имате деца, вие също сте родители. Нека децата, живите, да останат живи. Нямаме повече деца за убиване", призова тя и уточни, че 10 месеца няма автотехническа експертиза. Жената добави, че Сарафов й е обещал съдействие.

Родителите на убити на пътя деца отбелязаха, че сами са поискали да се увеличи заплащането на експертите, за да се появят млади кадри, желаещи да работят и да изготвят експертизите, а не да чакат по година или две за тях


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Фитьо преди 2 месеца
По Тошево време от настинка се лекувахме с осем големи водки за час,з на сутринта отново ударна доза.Дори руснаците гледаха удивени. Днес след пет водки за час за половината ще викат линейки.
3
0
 
0
 
! Отговори
Пеефффски : преди 2 месеца
Кой беше ти уа?!?
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КОЛКО СМИСЛЕНИ ИСКАНИЯ И КАК НАМА КОЙ ДА ГИ ЧУЕ?!? ТОВА Е ПОТРЕСАВАЩО БЕЗХАБЕРИЕ ОТ СТРАНА НА ДЕПУТАТИТЕ!!! МИСЛЯТ, ЧЕ КАТО СА В ПАРИ - СА НЕДОСЕГАЕМИ !
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато протестират и се жалват родители САМО на загинали нищо няма да се получи. Всички останали вярват че на тях и на техните деца това не може да се случи и си седят кротко настрани понеже не ги засяга.