Браво, Гришо! Обърна Янович и вдигна на крака София

Родната ракета №1 вече е 1/4-финалист на турнира в столицата ни
Обновена: 9 фев 2017 20:23 | 9 фев 2017 20:19, Екип на Dnes.bg
125

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на Sofia Open, след като постигна много трудна победа срещу полския гигант и 267-и в света Йежи Янович след 4:6, 6:3, 7:5.

Мачът бе много тежък за нашето момче, а неговият противник демонстрира тениса, който показваш преди 3-4 години, когато бе в пика на своята кариера и бе 14-и в света.

Toва бе първа и историческа среща за Димитров, тъй като за пръв път той играе официален мач пред родна публика и заради него на трибуните имаше над 10 хиляди екзалтирани фенове, които не спираха да го подкрепят.

Следващият опонент на нашия тенисист е сърбинът Виктор Троицки, който съумя да обърне холандеца Робин Хаазе.

Първият сет бе почти изцяло равностоен и като цяло двамата успяваха да си взимат подаванията.

В петия гейм обаче сервисът на Гришо изобщо не влизаше и неговият опонент стигна до аванс от 0:40 и три точки за пробив.

С хубав сервис първата бе отразена, но след това при разиграване нашенецът извади топката в аут и в крайна сметка пробивът бе факт.

Янович бе безкомпромисен при следващите си геймове и така спечели първия сет.

Вторият сет започна трудно за Гришо и нашенецът трябваше да спасява две точки за пробив още в първия си сервис гейм от частта.

Ключовият момент във втората част бе в четвъртия гейм, в който Димитров стигна до две точки за пробив. При първата пресили форхенда си и го извади в аут, а при втората след разиграване Йежи сгреши при мрежата.

Третият сет започна равностойно, като в шестия гейм Григор спаси три точки за пробив, а в следващия гейм изпусна също толкова на брой.

При 5:5 Гришо стигна до точка за пробив, а след това върна мощен сервис на поляка с прекрасен ретур и го принуди да сгреши и да пресили форхенда си в аут.
 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: Григор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
7
 
10
 
! Отговори
Тръмп преди 7 години
Добре че са тези статии за победата на Григор, че всякакви хора с небългарско самосъзнание да си изливат комплексите и простотията по Гришо! Роми ли сте, водка ли сте...но сте жалки! Мразите всичко което е Българско, и това ви личи! Ние знаем кои сте, и да плюете по момчето това не променя нищо! Ц.и г ан.ин никога няма да бъде тенесист, щото не ставате,по рождение! *** сте. и генетично увредени! :)
35
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дришото говори английски така както Ицата говори испанския.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37 Ти от акцент и диалект, правиш ли разлика, брат?
33
9
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Ха-ха, бил говорил без акцент. Ти пък направо се изказа. Акцентът му на английски е отвратително дразнещ. Той не е просто български акцент, а аскувски.
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
37 малко се изсили..Димитров говори без грам акцент английският, за разлика когато говори с акцент българският, което е парадокс за българин.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Публиката се държа отвратително. Нe зная от кои села ги бяха събрали, но това направи много грозно впечателние. Отбелязаха го и в репортажа по EUROSPORT.
30
8
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Той никога не е говорил български. Просто не е имало къде да го научи. Докато беше в България говореше аскойски, а след това мина директно на английски. Да го слушаш на английски пък е още по-голямо мъчение. Поврявай ми.
29
7
 
3
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Григор знае 80% български и 100% английски. Факт!
28
6
 
13
 
! Отговори
В. преди 7 години
Много труден съперник срещу Григор! Янович е за топ 20 ако не и за по нагоре, това му е временно класиране заради контузия, така както стана и с Федерер! Имаше късмет нашия, да, но и вече има психиката на победител Григор, и това ще му носи дивиденти в бъдещите мачове. Освен това...той беше под голямо напрежение заради домакинството и залата, където се игра мача...браво че бързо излезе от гипса! Успех утре Гришо!
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах преди малко запис от мача...Публиката ни е супер зле. Имам чувството че не разбира от тенис..толкова апатична. нямам думи! И за какъв ч.еп сте отишли тогава да подкрепяте Григор, бре? Малееее.....все едно гледах сомалийци на които им се преподава урок по ядрена физика.
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам пресконференцията на Гришо - възхитен е от публиката, от нейните реакции.... малее, и той - селя-н-дур бил, бе.. Разбира само от селски мачове, с невъзпитано и грозно поведение такъв е Григор, никога няма да достигне недостижимо високото интелектуално ниво на някои форумци
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе смешльото все беше глътнал вода, ама нали е калитко в крайна сметка победи.Е, нищо че срещу 276-ия в света се измъчи, ама нали все пак победи.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве ей ..тоя поляк е бил 14 -ти в света .но след контузия се е сринал в ранглистата и отново сега си е възвърнал формата. Бившият номер 8 е Гришо, срещу боившия номер 14 тоя поляк...К'во ми се пенявите, че играел срещу номер 267-мия?
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 Станах про.стак защото нямаш аргументи с които да ми отговориш ли? Знам! Миахахахаха....
22
6
 
9
 
! Отговори
Apokalipsis преди 7 години
Добре мина мача, може би и малко късмет, но нашите майм.уни в публиката се държата като шимпанзета :D
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! (12)Янович негрешал казваш??Ти май познаваш тениса от апа в телефона,а........Номер 267 ..............негрешал.........ХА-ХА-ХА
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21.Муахахахахахахах...ами точно това ти казвам, бе ОЛИ.ГОФРЕН, че ДАЖЕ световния номер 2 в момента Джокович го изненадват тенисисти от топ 200 и ДАЖЕ го бият, а какво остава за нашия под номер 13, но справил се с такъв калибър играчи макар и по трудния начин? Ти си за психиатрия , бе! Муахахахахаахха....
19
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Какъв Джокович бе ***, какво общо има онзи ГЕНИЙ с това недуразумение от асковските села.Познанията ти по тенис са съпоставими с тези на животните от зоопарка.
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19 , ми той и Джокович падна от номер 200 в света оня ден...На АО. Това значи оакване на Джокович? Мишшкааа, не коментирай нещо от което никаква представа си нямаш.
17
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше се ОАКАЛ отвсякъде.Щеше да падне от номер ...........267.Като чета безумните хвалебствия за този посредственяк ми призлява.