Гришо отсвири Sofia Open 2019. Трябва ли да има драма?

Защо ли идоли на децата са Надал и Федерер, пита Крум Савов
49

В началото на февруари следващата година ще се проведе поредното издание на тенис турнира Sofia Open, в който ще се включат голям брой тенисисти от цял свят.

Още по темата

За съжаление българската публика отново няма да може да види родният номер 1 при мъжете Григор Димитров, който обясни, че няма смисъл да има напрежение от това, че той по всяка вероятност няма да участва на един "частен турнир".

Решението на Гришо отново повдигна сериозна дискусия, след като той досега участва в едно единствено издание на турнира в трите му издания. Сега вероятно ще го пропусне отново.

Спортният журналист Крум Савов отбеляза, че така или иначе този турнир е направен за Григор Димитров и за да може българската публика да го види на живо. Според Савов в тениса няма държавни турнири и всички, на които се подвизава първата ни ракета, са именно частни.

"Някой ако може да ми обясни как така 10 български деца и още 50, с които аз общувам покрай моя син, когато ги попиташ кой им е идол, обикновено казват Надал, Федерер или Джокович", категоричен беше той.

Крум Савов смята, че щом в класацията на младите тенисисти Григор Димитров идва на четвърта позиция, това е най-показателното.

Асен Григоров пък защити първата ни ракета и обясни, че Димитров не живее от 16 години в България и това, че в България да го обвиняват, че не е българин е голяма "излагация".

По думите му в медиите у нас постоянно се изливат негативни коментари и новини за най-добрия български тенисист.

Видеото с цялата дискусия вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма работа. Ще дойдат по добри тенисисти, които са по напред в ранглистата.
27
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях на Гришо щях да се откажа от бг гражданство и да кажа,че не съм бг.. така ще спрат поне да ме плюят всички бгта
26
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гришо начи тряа участва в тоя турски турнир на турски мутри..? И аз нямаше..
25
5
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Качеството на този турнир рязко се повиши.
24
9
 
21
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Турнир направен за един тенисист няма бъдеще. А иначе той е професионалист (както много други) и като такъв е повече от естествено да си планирана по най-добрия за него начин програмата. Чудя се Савов ако получи много по-добро предложение да продължи кариерата си дали ще откаже? Що се отнася до децата, нормално е да следват най-добрите - няма драма. Григор е постигнал много и заслужава уважението на всички. Иначе се водиме по лузърите и хейтърте.
23
10
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Едно от изданията на турнира беше организирано от някакви анадолски турци . И по силата на каква логика Димитров трябва да участва в схемите на някакви съмнителни типове ?
22
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крумчо, къде си тръгнал и ти да коментираш неща , които не разбираш бе? "Този турнир е направен специално за Григор Димитров...". Не разбираш ли, че именно това е проблема? Че някаква фирма прави турнир, разчитайки само на него да дойде, те да си напълнят джобовете от билети и реклами? И откъде накъде той е длъжен да идва? Да, хората искат да го видят на живо, ама те онези точно на това се надяват. Айде стига сте го плюли всичките в един хор, като вземете да играете тенис и стигнете топ10 тогава
21
22
 
13
 
! Отговори
Гешо преди 5 години
Аз,ако съм на на местото на Гришо въобще няма да стъпя в България . Толкова помия се изля върхо Гришо , че се учудвам че още идва в България .
20
0
 
5
 
! Отговори
PS преди 5 години
До Анонимен 17ААААААААААААААА Баш!!! Точно затова говоря!
19
11
 
26
 
! Отговори
цнь преди 5 години
Гришко е идеалният пример за "пази Боже, сляпо да прогледа"!! ***, който по случайност влезе в топ 10!!! СРАМ, тотално го отсвирвам тоя тъпкач на дърти моми!!
18
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той нямаше никакви проблеми да си играе на наистина частни демонстративни турнири. Не му пречи, че ще играе пак на такъв точно преди АО. Просто парите явно са малко.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До PSНе е Бай ***, а друг герой на Алеко - от разказа "Пази боже, сляпо да прогледа"
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и за купа Дейвис не играе, за разлика от Джокович, който не се срамува от произхода си и винаги води Сърбия за купата.
15
3
 
24
 
! Отговори
Извод преди 5 години
Забележете,всеки спортист,който обърне гръб на Родината,не казвам държавата,защото не се препокриват,кариерата му тръгва надолу.От миналата година и Григор Димитров не прави изключение.
14
2
 
8
 
! Отговори
Е преди 5 години
Защо изобщо се споменава тогава?
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Родината за да ти дава и трябва нещо да й дадеш!
12
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Особено при положение, че турнира е частен, нищо не го задължава да ходи. А ако беше държавен трябваше направо да го избягва и по време на провеждането му да се крие в противоядрено убежище или да минава в нелегалност. От българския бизнес или българската държава само българския бизнес и българската държава виждат нещо добро. За останалите си е жива чурка.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво означава частен турнир? Всички са частни! Но това е единствената възможност на хиляди българи да го видят на живо. Джокович дали не играе в Белград? Федерер дали не играе в Базел? Тук е въпрос и за малко уважение ***, не само за пари! Така се става идол на младите, така се трупат фенове... Ама за теб нали певачките са най-важни...
10
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като иде към 250 то място ще се моли за софийския турнир, ама туй сега са берберянски номера- на тях като параноя все България нещо им е виновна и им дължи един терен в парка срещу няколко строшени панелки.
9
12
 
3
 
! Отговори
Гришо преди 5 години
Горедя се че съм американец !