Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача

Той не е прекарал болестта в тежко състояние
Обновена: 13 дек 2020 12:45 | 13 дек 2020 10:23, Екип на Dnes.bg
453
Кобрата преболедувал коронавирус, не е тренирал 3 седмици преди мача
Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу Антъни Джошуа за четирите от петте световни титли в тежка категория. Това разкри Кобрата след снощната си загуба в 9-ия рунд на "Уембли Арена". Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

Още по темата

"С COVID-19 и с три седмици без тренировки - толкова. Не се оправдавам, сам съм си виновен. Не желаех никой да разбира. Това е положението. Сега съм добре, всичко е супер", заяви Пулев пред bTV, докато чакаше за допинг контрол.

Кубрат Пулев далеч не е бил единственият, който е бил повален от коварния вирус. В тежко състояние заради коварния вирус в Германия се намира личният му треньор Ули Вегнер. Това е била и причината Вегнер да не пътува за Лондон и да не бъде в ъгъла на Кобрата срещу Джошуа. През ноември германският специалист пристигна у нас специално за подготовката със своя възпитаник на лагер във Варна.

Заразен е бил и физиотерапевтът на българина, едва вчера отрицателна проба в Лондон е дал Ивайло Гоцев - промоутър на Кобрата, който е бил тестван при пристигането си на британска земя и заради положителна проба не е бил допуснат до "балона", в който боксьорите стояха до последно, а е останал затворен повече от седмица в хотелската си стая.

Кубрат Пулев е бил тестван два пъти в България, преди отпътуването си за Лондон миналата събота. И двата му теста са били негативни. Негативни бяха и двата му PCR теста, на които го подложиха организаторите от Matchroom Boxing преди мача.

В договора за срещата Пулев - Джошуа е била заложена клауза, изцяло във вреда на българския боксьор. Според нея, ако Кобрата се зарази с коронавирус преди мача и не оздравее до датата 12 декември, или се контузи по време на подготовката си, както се случи през 2017-а, то контрактът се прекратява, а двубоят пропада, без право да бъде отложен до пълното възстановяване на претендента.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 милиона паунда са добри пари, постигането на мач с номер 1 в света е голям успех, независимо от резултата и повод за национално савочувствие. НО неадекватното поведение, стойкаджийство, оправдания и арогантни провокации, за да си дигаш рейтинга показват комплексарщина и повече шоу, за сметка на спорта. След Кличко трябваше да си е взел поуки, но уви.
41
3
 
22
 
! Отговори
Суши преди 3 години
И кво сега? Не е кобра ами мисирка излезе. Ду се преди мача и накрая изпъна кълките на ринга. Абсолютно никакъв напредък от мача с Кличко до сега, защитата му беше като разграден двор, толкова години сменя треньори и напредък нулев, какъв корнавирус кви 5 лв? AJ ако искаше можеше го приключи 3я рунд. Нищо де кръчмите и дискотеките скоро отварят, кво го бърка?!
40
2
 
24
 
! Отговори
toma преди 3 години
Да е жив и здрав да си харчи хонорара, а колкото до мача, повече да не съм го чул, че ще се боксира професионално. Той вече е бита карта. Никой няма да го вземе на сериозно вече.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, то и Бойко Борисов го преболедува. Особено когато хората протестираха пред Министерския съвет. Много болен беше, дори обяви война на Румен Радев и на самия корона вирус. Колкото Кубрат Пулев е спечелил, толкова и министър председателят е разпоредил на вирусите да изчезнат след 21 декември. То, ако нещата ставаха със заповеди, разпореждания и глоби, България да е процъфтяла. Толкова е просто, подават си оставките и чакат да изчезнат всичките видове вируси.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат Пулев: Имаме нужда от Ф-16, за да служим на майка България!
37
0
 
20
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Типичен селски ром. Твърде много внимание му обръщаме на това безгръбначно.
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на Тодор Живков имаше здравеопазване на световно ниво достъпно за всеки, на хората не им се налагаше да просят във фейсбук някой богаташ, повечето богаташи престъпници и убийци да им дават дарения с кървави пари от убийства и кражби за да си платят операцията на детето.
35
2
 
25
 
! Отговори
Любо преди 3 години
Само дето го видях да бяга във Витоша преди две седмици, че даже се и поздравихме. Айде пак с женските глупости. Ей заради това половин България викаше срещу теб снощи..
34
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кобрата е най-великия благотворител и дарител на българите, но българите са прости мишки и не могат да го оценят.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
Ей тоя е такъв лъжец! То си беше ясно, че така ще стане! И защо обижда човека преди мача и се прави на голЕмата работа?? То е много лесно да се зъбиш, а след мача да мрънкаш че си бил болен ама никой не знаел. Некъдърник!
32
0
 
17
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Винаги другите са виновни.
31
4
 
11
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Кобрата е непобедим като американски модернизиран F-16 Block-70V, но комунистът Джошуа използваше нечестни ченгеджийски тактики на ДС и КГБ за да победи с измама.
30
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро даваха Кобрата като санитар в Пирогов мисля беше.Ами може ли да се впуска в благотворителни акции като санитар,щом знае, че в договора му има клауза ако се разболее от Ковид19 или се контузи и не оздравее до 12 дек.то контрактът се прекратява и двубоят отпада без право да бъде отложен до оздравяване на българина? Вие как мислите, че някой ще даде поясите в бедна България? Нагласиха Джошуа да се бие срещу 9 г. по-възрастен.На всичкото отгоре смазаха Пулев психически-не пуснаха бг медии.
29
16
 
5
 
! Отговори
аз да ви обадя преди 3 години
9 рунда след корона -лошо няма , а троляците из коментарите без корона вирус не могат и "самальота" да вдигнат и добре е някой услужлив комшия та жените им поне по едно дете да родят.
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не само е лош боксьор и хленчещо чучало, но изглежда и лъже много.
27
1
 
20
 
! Отговори
До Кубрат преди 3 години
Ууууу спри се бе, спри се, мас.кара. По добре замълчи,че ставаш жалък!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде, пак оправдания! Има една поиказка:"На крив *** козината му пречи"
25
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГРОЗНОТО Е, ЧЕ ТОЗИ БОКСА В ТЕЖКАТА КАТЕГОРИЯ БЕШЕ СЪСИПАН!!!ВЕЧЕ СЕ ИГРАЯТ ПРЕДИМНО УРЕДЕНИ МАЧОВЕ ТАКА СЕ НАУЧИХА ОТ КЛИЧКО КОЙТО ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НЕ ПРОВЕЖДАШЕ МАЧ АКО НЕ Е ПРЕДВАРИТЕЛНО УРЕДЕН И СЕ ПРАВЕШЕ НА БОЛЕН ДОКАТО ОПОНЕНТА МУ НЕ КЛЕКНЕ ДА СЕ СЪГЛАСИ НА УРЕДЕНИЯ МАЧ!----------А КАКВИ МАЧОВЕ СА СЕ ПРОВЕЖДАЛИ ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК ИСТИНСКИ НЕУРЕДЕНИ КРАСОТА!А СЕГА СРАМ РЕЗИЛ И ПО ПРЕДВАРИТЕЛНО УРЕДЕНО И ОТ КЕЧА!
24
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можеше да се очаква друго от един бъдещ член на правителството.
23
0
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Хаха!Май тоя Футю Маринкин наистина е синган!Типичен манталитет за тая народност!Първо са много курназ ама като ядат дървото стават меки и почват да скимтят разни оправдания и да ти носят вода от десет дерета!Абе я изчезни бе ***!