Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"

То ще има стратегическо въздействие
21 яну 2023 09:47, Александър Попов
374
Опасна стъпка във въоръжаването: Руското супероръжие "Посейдон"
Снимка: БГНЕС/EPA

Руски учение на Владимир Путин са завършили изграждането на опасно ново оръжие, което според експерти може да създаде "радиоактивно цунами", предупреди „Дейли експрес” в статията на колумниста Рохан Гупта.

Според него боеприпасите на ядрените суперторпеда "Посейдон" за атомната подводница "Белгород" "ще имат невероятно стратегическо въздействие". Отбелязва се, че оръжието има неограничен обхват и може да се движи със скорост над 200 км/ч.

Суперторпедото е специално проектирано да се движи незабелязано през океана. Трябва да експлодира веднага щом достигне целта, създавайки вълна цунами, способна да потопи крайбрежието на врага.

Още по темата
В статията си Гупта цитира изявление от Военноморския институт на САЩ от миналата година, че разработването на такова оръжие би било опасна стъпка в надпреварата в ядрените оръжия.

Понеже е ново, то не попада в обхвата на съществуващите международни споразумения за ядрени оръжия, а „най-страшното е, че тези ядрени оръжия имат потенциал за автономна работа“.

През 2018 г. руският президент Владимир Путин първи обяви новината за "Посейдон", като каза, че това е съвсем нов вид стратегическо ядрено оръжие, което се захранва от собствен ядрен източник на енергия. По време на същата реч Путин допълни, че торпедото има неограничен обсег и може да функционира на изключителни дълбочини със скорост няколко пъти над торпедата, изстрелвани от обикновени подводници и други плавателни съдове.

"Те са много тихи, доста маневрени и са на практика неразрушими за врага. Няма оръжие, което може да им нанесе ответен удар в днешно време", уточни Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още по темата: Посейдон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
17
 
33
 
! Отговори
иво преди 1 година
е достатъчен страна ката Англия да ''''''' отиде завинаги дънато на океана'''''. Само за 15-20 минути се образува цунами движаши се над 700 км/ час с височина 30-35 метра което е в състояние да ''''''погълне '''' голяма част от сушата разрушавайки всичко пред себе си.
212
14
 
30
 
! Отговори
иво преди 1 година
В 2018 година когато Путин каза,че имат създадени нови системи които нямат аналогия в света цивилизованите и културни колонизатори лицемерно се усмихнаха , считайки това като блъф . ''''''Както лудият не го е страх защото е луд така и тези не се страхуват'''''- защото Путин е достатъчно умен за да прибегне към ядрената си триада.Тези красавици тези ----Оръжие на възмездието или Мечът на възмездието----са единствените средства които спират цивилизованите за нов Световен конфликт.Един Посейдон който е способен и който носи до 150 Мега Тон както нормален така и термо-ядрен който е достатъчен
211
29
 
13
 
! Отговори
Гадняр преди 1 година
Следващата стъпка в "гениалния" план на Путин е създаването на достатъчно голяма бомба, която да разцепи земята и да я унищожи.
210
7
 
23
 
! Отговори
Садно преди 1 година
ааа и то вече има няколко посейдона на дъното нейде из окена пред бреговете на САЩ, лежът и чакат команда
209
7
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
Русия е готова да води война с целият запад и има необходимите стратегически оръжия за това. Затова и влезноха в Украйна. Там имаме локален военнен кофликт който се води с конвенционално оръжие. Препрасне ли всичко глобално, тежко ни и на нас като вече част от запада
208
9
 
32
 
! Отговори
ало ало преди 1 година
три месеца тоя ужас може да стои под вода и да стреля, има специална обвивка и е неоткриваем за радари и сателити!....е, как няма да ги е страх янките?
207
34
 
18
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
На думи голям го вади но в Украйна нещо всичко им издиша. Дори на стара техника като HIMARS нямат аналог и здраво бяха изпържени.
206
6
 
42
 
! Отговори
Големия памперс преди 1 година
До 265 - Не знам дали Путин е луд, но пос*раното старче, сложено да хвърля л*на във вентилатора и алчната евр*ейска хунта, която му дърпа конците, наистина могат да унищожат света.
205
2
 
27
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Руски учение на Владимир Путин.... Сашо, и ти ли бе, братче? Четете ги малко тия статии преди да натиснете "Публикувай"!
204
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помня как се спуквахме от смях, когато лудия Жириновски плашеше как Америка ще потъне за 5 минути, то какво излезе, Путлера не бил по-малко луд от онзи маниак.
203
9
 
58
 
! Отговори
Горките преди 1 година
руснаци не били разполагали с ядрен арсенал и нищо не можели да свършат? Те ни направиха АЕЦ-а, дето 49 години не се издъни, че и доста се налапаха от износ на ток някои наши. И втори щеше да има, ама едни продажници о.с.раха положението. Атомните им ледоразбивачи са факт, че и канадците скоро ги молиха за помощ. Турция руски централи строят и руски газ ползват, щото са *** нали. Скандинавците внасяха Лада, щото нали уж за нищо не ставали. Космическата станция, дето е единствена, пак не е тяхна
202
1
 
33
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Дано никога не бъде използвано. Да си остане оръжие за сдържане, като А-бомбите.
201
34
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неграмотни журналисти / да не употребявам други квалификации/ и ограмотяваащи се от тях комунопитеци . Ще скриеш 30 желязо движещо се с поне 100 км/ч от космическото разузнаване на една страна дето гражданските и структури следят хиляди астероиди на по близка или далечна орбита, дето предоставя БЕЗПЛАТНО GPS системи на целия свят и ще пропусне ядрено /излъчващо/ торпедо със скорост на лека кола. Смях и безразличие от страна на грамотните. Овчите мозъци се кефят , точно затова са *** мозъци
200
14
 
43
 
! Отговори
Поздрави ги Путине преди 1 година
Надявам се Путин да поздрави наглосаксонците, краварите и всякаква гмеж с новите си фойерверки та онова което остане от тях, ако изобщо остане да си наляга парцалите и да си знае мястото.
199
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Айде бе.....тя и Курск беше " супер подводница ""-----------------------Ти наясно ли си колко подобни случаи на краваристанците са заметени под килима? Най простия и очевиден е чудния им диамантено-платинен Цумвалт, дето няколко пъти го теглеха на буксир от Панама. Ако е за чужд военен провал - вой до бога, за собствен - мълчим кат нас... знаете какво.
198
42
 
13
 
! Отговори
Курск преди 1 година
Когато Курск потъна, те нямаха с какво да стигнат до него смятайте с каква техника разполагат. Напоследък са хвърлили всички сили да произведат нещо от полза на хората. нов москвич, пардон да слагат само техни емблеми на китайските Jac.
197
41
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжа е. Няма такива нещо. Лъжат....
196
8
 
40
 
! Отговори
Ицо преди 1 година
Тази новина ме радва
195
40
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
И Хитлер разчиташе на вундервафе, оръжие чудо, ама накрая глътна цианкалий в бункера!
194
24
 
13
 
! Отговори
Юдa преди 1 година
Курск 2,ама х2.:)))