Превозващите мигранти с инструкции при гонка да блъскат колите на МВР

Наемат се шофьори без книжки, които карат дрогирани
73
Превозващите мигранти с инструкции при гонка да блъскат колите на МВР
Снимка: БГНЕС

Водачите на микробуси превозващи нелегални мигранти у нас получават инструкции от трафикантите да блъскат полицейските автомобили, ако започне преследване. Това съобщи пред БНР директорът на „Гранична полиция“ главен комисар Росица Димитрова. 11 000 са неуспешните опити за преминаване на границата ни с Турция за първите два месеца на годината.

Още по темата

От „Гранична полиция“ отчитат в последно време опасна тенденция, водачите на микробусите превозващи мигранти често да го правят дрогирани, обясни главен комисар Димитрова.

"Имат инструкции да самокатастрофират или съответно, ако започне преследване, да не се подчиняват на полицейски разпореждания и отново да предизвикат катастрофа с полицейския автомобил, така че да причинят и щета, и вреда. Има една особено опасна тенденция, която наблюдаваме и тя е тези автомобили, които превозват мигранти, да бъдат управлявани от непълнолетни или пълнолетни лица без правоспособност и употребили наркотични вещества", коментира тя.

Огромно увеличение на мигрантския натиск по българо-турската граница ни отчитат от „Гранична полиция“.

"50% повече е увеличението на броя на недопуснатите лица да преминат българо-турската граница от началото на годината до момента", каза тя.

След като преминат границите ни , нелегалните мигранти често се укриват в района до идването на трафикантите, обясни комисар Димитрова.

"В планината Странджа – гориста местност, доста широк периметър обхваща, в която тези лица се укриват, те са много внимателни и обучени да се пазят от наряди", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
4
 
! Отговори
Преди преди 1 година
Когато паравоенните с оръжията от воинския съюз Шипка бяха по границата с мълчаливото съгласие на Бойко Борисов нямаше нито един нелегален мигрант. А сега когато ги изтеглиха от там преди няколко години се напълни с мигранти и трафика не спира.
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само стрелба на месо ще ги оправи тези :) Ама наще управляващи нямат топки
56
0
 
0
 
! Отговори
ловец преди 1 година
глей как хубаво са се скрили в багажника на аудито - никой митничар не Мое ги види. Пък и с тия затъмнени джамци :Д
55
0
 
1
 
! Отговори
да ти отговоря преди 1 година
До Пешо Питанката Ами не са оборудвани с таралежи,защото сложат ли ги и край на далаверата!В България се признава една единствена светица-Света Далавера!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как тия окъсани ромове плащат между три и пет хиляди евро )и защо е нужно като ги заловят доктори и полиция са толкова много загрижени за тях ,безплатно лечение и храна в болниците ,а след това в мигрантски лагери което отново се харчат милиони ,нужно е или завърнат кой от къде или на турската граница ,до колкото знам тия това чагат защото май само в България и дават статути които могат да ходят из целия ЕС )
53
0
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Българските полицаи са некадърници, ръководени от некадърен пловдивски адвокат. Демерджиев изобщо няма кариера в МВР, той е докарана от пловдивска адвокатска кантора, някаква приятелска линия със зеления чорап. Никъде по света не се практикува подобна лудост да се гонят бусове с хора, да им се стреля по гумите и да се причиняват катастрофи. За тези иддийотии Демерджиев трябва да лежи в затвора, а той най-тьпо заяви "Това не ми е лична кауза"! Толкова е и адвокат, щом можа да изтърси подобна гл
52
6
 
9
 
! Отговори
Честито преди 1 година
При ГЕРБ нямаше такава мигрантска инвазия. Всичко беше наред. Сега нищо не е наред. МАФИЯ
51
1
 
6
 
! Отговори
недейте да стреляте преди 1 година
Че ще праснете някой със висоопоставен братчет във някоя брадата организация и искам сами да се сетите какво ще стане !
50
0
 
9
 
! Отговори
Взеха ни за балами преди 1 година
Къде обучават каналджите как да ибягват патрули -- дайте и Аз да изкарам един курс ? верно мислите народа за стадо овце ! И кой им нарежда да са камикадзета ! ПОчвате да се оправдавате със това че срещу държавата е много компетентна органиьация със заповеди и обучение ,какви заповеди и обучение като шофьора ще е дрогиран ! Добре че не сте наисали че ехните бусове са много по модерни и бързи от на полицията !
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние даваме помощи на Турция а те ни пращат мигранти които да ни газят. Нещо имаме много лоша сделка тука.
48
5
 
17
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Турските дарове край нямат! За всеки спасител който изпратихте в прокълнатите територии ще получите по 10 000 ислямски сажди, кълна се в рогатия лунен демон!
47
0
 
17
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Човече, аз имам усещането, че точно тия с дюнерите/бръснарниците/магазините за нергилета- баш тия с трафик си изкарват парите. Дано ги погнат от службите ни, ама едва ли
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като човек работил в голяма корпорация мога да ви споделя какво виждам - абсолютна неадекватност в МВР - никакво взаимодействие с турските гранични служби, никакво взаимодействие между МВР/прокуратура/МО държавата е пълен хаос не само с това, не на последно място неадекватен министър и президент които дават само акъли но не действат и реално не правят нищо освен да се оправдават за хаоса който сами са създали.
45
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се открие стрелба по неподчиняващи се на полицейско разпореждане и зпочне да се стреля по границата потока ще спре. Сега правиш каквото си искаш. Получаваш луди кинти. Ако те хванат се споразумяваш и пак на линия. Е, така няма да спре никога. Гарантирам Ви!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало преводачи, които да превеждат на куките, ами толкова много дюнарджии висят по гетата,ами наемете ги и ги преклафицирайте
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВОЙСКАТА НА ГРАНИЦАТА. СТРЕЛЯТ ПО КОЙТО СЕ ПОКАЖЕ. ТОЧНО ЗА 2 ДНИ ЩЕ СЕКНАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ОПИТИ И НИ ДЯВОЛ НИ МУХА ЩЕ ПРЕКОСИ ОТНОВО. САМО ЕДИН ПЪТ ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ РАЗРЕШЕНИЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО НЯКОЛКО ЧОВЕКА. МОЖЕ БИ ЕДИНИЦИ ЩЕ ЗАГУБЯТ ЖИВОТ, НО СТОТИЦИ ЩЕ СЕ СПАСЯТ, СЛЕД КАТО НЯМА ДА УМИРАТ В ТАКИВА КОВЧЕЖИ ОТ ЗАДУШАВАНЕ, БЛЪСКАНЕ И ТН.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е логика зад такава инструкция? Освен да провокираш още по-силен отговор от институциите?
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами има лесно! На полицейските автомобили да се монтира по една лека картечница и да се използва! При необходимост! Щото с плюшени мечета не става явно.
40
0
 
18
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 1 година
Аз да попитам КОМИСАРКАТА едно малко/тютю-тютю/въпросче:Защо още не сте оборудвали пропусквателните пунктове на гранична полиция и патрулките им с така наречените"ТАРАЛЕЖИ"-/за незнаещите -"таралежът" е лента с шипове за спиране на нарушителите/ ???? Извод:На крива ракета и Космоса и пречи!!!!
39
0
 
4
 
! Отговори
Баламурник преди 1 година
Партенкаааа