Най-големите природни гордости на САЩ

Националните паркове – различни, величествени, вълнуващи
5 юни 2012 13:52,
45
Най-големите природни гордости на САЩ
Снимка: smashingtops.com

Туристическите походи в едни от най-красивите и големи паркове и резервати в света, са едно от уникалните приключения, които предлага САЩ.

Територията на страната е толкова голяма, че биологичното, геологичното и географското разнообразие в тези паркове е неимоверно. Скалисти планини, огромни езера, дълбоки каньони, буйни реки, вулканични местности, глетчери и гъсти гори са само част от пейзажите, които можете да видите в тази земя.

Има за всекиго по нещо и за всички по много.

Службата за управление на националните паркове в САЩ има отговорността да се грижи за около 400 различни владения, сред които 58 са декларирани като "национални паркове".

В някои от щатите няма национални паркове, а в други (като например Калифорния) съществуват няколко. Някои от парковете са на територията на два или три щата, а най-големият в страната е резерватът Wrangell - St Elias в Аляска (площ 53 321 кв. км) Много от тях са били национални монументи преди да станат национални паркове, а добавянето на нови паркове продължава и в наши дни.

The Olympic National Park, Вашингтон. Ако сте голяма компания с различни интереси и се чудите как да задоволите желанията на всеки, това е паркът за вас.

Там можете да се насладите на крайбрежни разходки, алпинизъм, плуване и къмпингуване. Най-голямата забележителност са стоте глетчерa, а най-впечатляващия от тях е Синият, който понякога е покрит с 60 метра сняг.

Останалите титуляри в класацията за най-популярни национални паркове на САЩ разгледайте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не показахте природните гордости на Б-я. Днес бг уж се води български сайт, а 50% (всъщност май са 99%) от статиите ви са все за американски актриси, пеици, модели и т.н...Без думи.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Откога пък Хаваите са в САЩ ? Това ,че се водят там, не значи ,че са на американския континент. Освен Гранд Каньон и Йелоунстоун , друго не ме е впечатлявало.
32
9
 
5
 
! Отговори
FUCK THE USA преди 11 години
USA OSVEN KOKA-KOLA I MARLOBORO NISHTO DRUGO NE SA SUZDALI !!!!
31
0
 
9
 
! Отговори
Crapachino преди 11 години
Lipsvat Bryce Canyon NP, Arches NP, Canyonlands NP i Zion NP. Vsichkite si zaslujavat!
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готини са снимките. Обаче никъде не пише, че този парк в Йелоустоун всъшност е вулкан, който ако изригне ще унищожи всичкия живот на планетата. И не е много стабилен. Мисля че си заслужаваше да се напише :)))
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците са много по-практично мислещи хора и много трудно някой може да ги води за носа, както това става с българите. Българския народ имам чувството, че се състои не от големи хора, а от тийнейджъри фенове на няколко футболни отбора. Направо се удивлявам понякога колко много умствено ограничени индивиди има в БГ.
28
0
 
4
 
! Отговори
с.до 32 преди 11 години
Пич,я вземи малко се пообразовай,че се излагаш!
27
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
POSETETE STRANATA NA NEVEROJATNITE I VIJTE KAK JIVEAT AMERIKANSKITE DIVACI V DYRVENI BARAKI I PLUSKAT PIZA I BURGER I DEBELEAT DO NEOZNAVIAEMOST
26
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Които имат възможност нека посетят Rocky Rambo barny bamby wilma i fredyt kuku Park(Скалистите tuti uпланини).Най добрите месеци са юли и август,през останалото време има много студ и много сняг. за неуместен к
25
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ALO SELO ниагарски водопад NE E V USA A V CANADA
24
8
 
11
 
! Отговори
с.до 30 преди 11 години
Севернокорейците нямат военен капацитет за масиран ядрен удар!Колкото и да ти се иска,***!А България действително е много красива,но за жалост е тотално съсипана от малоумното си и оскотяло население и червените си управници!Живеете като кучета,но пак оплювате другите!Тия били ***,ония били ***!А вие не можете да си платите сметките и ви мачкат всекидневно!Ето това е смешното в случая!
23
1
 
17
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Които имат възможност нека посетят Rocky Mountain National Park(Скалистите планини).Най добрите месеци са юли и август,през останалото време има много студ и много сняг.
22
7
 
24
 
! Отговори
с. преди 11 години
Американците бидейки *** си имат страхотна държава и места като Бродуей,Сънсет булевард,културен живот,чисти и красиви улици без дупки и стандарт,който бантускотовете няма да имат и след 300 години!Ама имало и бедни!Така е!Ама в България всички сте бедни!Е,имате си и олигарси де!Както и непосилни сметки за парно,дупки и мръсотия по улиците и естествено най-ниската средна работна заплата не само в ЕС,но и на Балканите!Та кои бяха ***!?
21
7
 
14
 
! Отговори
до коко преди 11 години
те имат ниагарски водопад, гранд каньон, тук какво могат да видят? крушунският водопад и белоградчишките скали? :-)
20
1
 
9
 
! Отговори
или преди 11 години
и там има много места,които спират дъха и си заслужава да се видят!
19
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ е хубава страна и който мисли, че населението му е по-глупаво от българското, нека се погледне как живее и да помисли отново.
18
13
 
5
 
! Отговори
коко преди 11 години
да дойдат да видят нашите красоти да им спре дъха!
17
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
usa са толкова оскотели от беднотия и сметки,че дори тема за природни паркове е в състояние да провокира злобни и *** aмериkan!Разбирам,че живота в usa е тежък и бидейки мачкани всеки ден имате нужда да изпуснете парата!Интернет е перфектното място защото сте мижитурки!В живота сте бедни скапаняци,но тук громите империалистите с комсомолски плам защото сте анонимни!Смех!В САЩ няма уникални места и за разлика от Бантустана са добре поддържани,чисти и уредени са ***
16
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Препоръчвам горещо и Еврглейдс в Флорида!САЩ е невероятна на *** страна !
15
3
 
6
 
! Отговори
с. преди 11 години
Препоръчвам горещо и Евърглейдс в Флорида!САЩ е невероятна страна!