Тръмп оставя в сила санкциите срещу Русия. Засега

Бъдещият US президент готов да се срещне с Путин
14 яну 2017 09:09, Красимир Ангелов
243
Тръмп оставя в сила санкциите срещу Русия. Засега
Снимка: БТА

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп възнамерява на първо време след встъпването си в длъжност да остави в сила санкциите срещу Русия, въведени от правителството на Барак Обама. Това заяви самият той в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

Още по темата
Тръмп отбеляза, че може да премахне санкциите, въведени в края на декември в отговор на предполагаемите руски кибератаки, ако Москва докаже, че е полезна в борбата с тероризма и постигането на други важни за Вашингтон цели.

Той каза, че е готов да се срещне с руския президент Владимир Путин, след като встъпи в длъжност на 20 януари. "Разбирам, че те биха искали да се срещнем и аз съм напълно съгласен с това", каза избраникът за президент.

Запитан дали подкрепя политиката за "един Китай", Тръмп отвърна: "Всичко е предмет на преговори, в това число и "един Китай". Той вбеси китайците, като прие телефонно обаждане от тайванската лидерка Цай Ингвен след победата си на изборите, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 87: "Да, и ще назначава президента на високорозвитите САЩ :)))"Щом вярваш, че това ще повиши жизненият стандарт на мужика, а не на "краварите" ти си най-щастливия путинофил за всички времена.
50
3
 
10
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
След време ще паднат, а и да не паднат какво от това... За руснаците най-важното е да се самоуправляват, а не някой отвън да ги командва.
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСъс или без Путин Русия ще си остане суровинен придатък на Запада.Да, и ще назначава президента на високорозвитите САЩ :)))
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 85: "Да ти наложат санкции за нещо "предполагаемо" си е филм!"Филм, ама от КГБ !
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със или без Путин Русия ще си остане суровинен придатък на Запада.Така е било при царска Русия, по времето на СССР, така е и сега. Само путинолумпениата си мечтае Путин да спре "туй" или "онуй" !
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един мъжА ти върви да миеш тоалетни в САЩ. Ама не можеш - не, на Българите е забранено да пътуват в САЩ, въпреки че като членка на ЕС България е длъжна да пуска американците свободно да влизат в страната защото ЕС има със САЩ безвизов режим, но за България САЩ най нагло не спазват договора и демонстрират, че членката на ЕС и НАТО България е само една колониална територия.
45
3
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 7 години
Само да напомня, че всички нефтени сондажи в Сибир са руски! Путин им изкупи активите и ги прати по живо, по здраво! Последни си отидоха Ексон мобил, чийто шеф ще е държавен секретар на Тръмп. Близък приятел на Путин, награден с орден дружба между народите. Ето какви кадри си назначи Путин!
44
3
 
3
 
! Отговори
Един мъж преди 7 години
До номер 63Върви да живееш в Русия
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още от самото начало си чнаех, че този тип няма да изпълни ама нищо от нещата, които е обещал. Само погледът му стига за да разбереш, че не е арен човек! Идат лоши времена и най-вероято повечето от нас ще се преселим на онзи свят.
42
0
 
2
 
! Отговори
Търколило се гърнето преди 7 години
Путин към Обама:"Не сте изключителни" и "Ние няма да ви слушаме какво да правим"Тръмп към Путин:"Тръмп отбеляза, че може да премахне санкциите,..... ако Москва докаже, че е полезна в борбата с тероризма и постигането на други важни за Вашингтон цели"
41
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСамо да напомня, че в Сибир почти всички нефтодобивни платформи са на Шел, Тексако, Бритиш Петролиум и т. н.-------Добро напомняне. Само да допълня: дори и Мерцедес, Фолксваген и БМВ отвориха заводи в Русия и създадоха хиляди работни места там. А в евроатлантическа България членка на ЕС и НАТО никой не открива заводи и производства ами я заливат със западни стоки и я използват за заден двор и депо за евтина работна ръка да им мие улиците.
40
1
 
0
 
! Отговори
да, ама не преди 7 години
В интервюто Тръмп повдига въпроса за отмяна на санкциите срещу Русия, всеки може да го прочете началото на статията в облайн изданиетоNEW YORKPresident-elect Donald Trump suggested he would be open to lifting sanctions on Russia and wasnt committed to a longstanding agreement with China...
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да напомня, че в Сибир почти всички нефтодобивни платформи са на Шел, Тексако, Бритиш Петролиум и т. н. демек половината на на американци, които са близли до Тръмп. Не е решил Путин, не ги е затворил. Така че ще се разберат двамата. По-важното за 2017 е че плужека Пльовналиев вече е президент и няма да ни излага пред чужденците
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надеждата на руснаците е Тръмп да ги освободи от КГБ диктатурата !
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А евроатлантическа България членка на НАТО и ЕС вече 10 години какво произвежда освен черноработници за богатите западняци и жрици за бардаците им?
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Америка ако иска да стане велика, ще трябва отсега нататък да работи като китайците. А не да чака дивиденти от борсите. Ще работят за шепа ориз, като гръмне финансовия балон с встъпването на Тръмп.
35
1
 
7
 
! Отговори
Я пак? преди 7 години
Пред Уолстрийт Джърнъл Тръмп каза, че последните санкции, които бяха наложени на Москва, ще останат в сила известно време, след което може да бъдат отменени. В интервюто новият американски президент уточнява, че санкциите може да бъдат вдигнати, ако руската страна помага на Вашингтон в борбата с ислямския екстремизъм, както и по други въпроси.
34
5
 
1
 
! Отговори
kiro преди 7 години
Тръмп няма да е мек с диктатори като путин, Асад и Син пин, както беше Обама. Джуджето да връща Крим и да плати компенсации и може народа му да не умре от глад. Санкции до дупка за лосионните пиянки.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако някои си мисли че руснаците благодарение на ембаргото срещу тях от целия цивилизован свят ще започнат да произвеждат нещо качествено значи са пълни перковци(да не използвам по силни епитети)!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои наистина са смешни!!!!Мислят си че Тръмп ще направи Русия значима като се сближи с нея?!?!Нищо подобно!Дори очаквам много по големи беди за раздрънканата каруца русия!