Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа

НАТО е чудесна, но тя не помага на нас, настоя той
17 юли 2018 10:15,
143
Тръмп се не спря: Плащаме 91% от сигурността на Европа
Снимка: Reuters

Президентът Доналд Тръмп продължи с критиките срещу съюзниците на САЩ в интервю пред телевизия Фокс нюз, след като се срещна в Хелзинки с руския президент Владимир Путин и заяви, че Вашингтон плаща 91 на сто от разходите за сигурността на Европа, предаде ДПА.

"Ние плащаме 91 на сто от разходите за поддържане на сигурността в Европа", каза Тръмп в интервюто, което даде в Хелзинки на журналиста Шон Ханити.

Още по темата

"НАТО е чудесна, но тя помага на Европа много повече, отколкото помага на нас", каза президентът на САЩ и се похвали, че миналата година е осигурил 41 милиарда долара за НАТО, а тази година сумата може да достигне 100 милиарда.

На въпрос за Путин американският президент повтори оценката си, че отношенията с Русия драматично са се подобрили след срещата с него.

"Мисля, че днес беше страхотно, но беше наистина зле преди пет часа. Мисля, че президентът Путин беше много силен", каза Тръмп.

Руският президент се опасявал, че разследването в САЩ за руска намеса в изборите през 2016 г. може да стане спънка пред Тръмп, ако се опита да постигне сделка, продължи президентът на САЩ и нарече разследването "лов на вещици".

"Той смята, че за мен е трудно да сключа сделка заради тази глупост", каза Тръмп. Той изрази благодарност за подаръка, който получи от Путин: "Футболната топка наистина е чудесна", отбеляза Доналд Тръмп.

US президентът увери, че Иран е разтърсен от бунтове след оттеглянето на САЩ от споразумението за ядрената програма на Техеран и каза, че Вашингтон подкрепя протестиращите.

"Там има бунтове в градовете, инфлацията галопира. И режимът не иска хората да знаят, че ние сме сто процента зад тях", каза Тръмп, цитиран от Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
читател преди 5 години
Така преди ВСВ се сдушиха Сталин и Хитлер, поделиха си Полша, Литва, Латвия и Естония, а после какво се случи, всички знаем.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква сигурност не ***? Кой може да е сигурен днес в нещо или някого?Помниш ли 11.11?
43
4
 
6
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
До ВеселинВойна с Иран няма да има!И не защото Русия може да ги подкрепи!Ами Китай!Китай не може да си позволи да не се намеси ,защото Иран е основен доставчик на петрол!И по азиатски ще подкрепя Иран.Но с Китай са и останалите тигри от Азия!А да се противопоставяш на Азия не е здравословно-80% от стоките се правят там!Наличните пари и стоки са при тях!!!
42
0
 
4
 
! Отговори
До бай Дончо преди 5 години
Не се продавай за една една футболна топка!Не доказва максимата-И най умният си е малко ***!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необразован, без ерудиция, фалирал няколко пъти през годините търговец, който в момента е използван от бизнес върхушката в САЩ,+незадоволен нищоправещ нерез!
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си плащаш, мъpляч американски. Защото НАТО е параван ня незаконните ви грабежи по цял свят. Използвате държавите в него за параван на грабителските си набези по цял свят. Каква работа имахте в Ирак, каква работа имахте в Сирия. Освен да заграбите петрола и газа на тези процъфтяващи преди вас държави. Удавихте Европа с бежанци-утaйku. Нагъл американски ***!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ФутурологТъпичък си доста и не съветвай хората кой къде да ходи със този СПИН дето го имаш от триполовите, че да не те евтананазират като чумaва овца не знаеш СПИН-а накъде ще мутира.
38
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до интелектуалец:И сега гледаме Останкино, световното по футбол го гледах само там, че по българската телевизия не се издържаха коментаторите.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно неприятно е, че този стана президент, напомням, по стечение на обстоятелствата, въпреки, че получи по - малко гласове от Хилъри Клинтън. Необразован, без ерудиция, фалирал няколко пъти през годините търговец, който в момента е използван от бизнес върхушката в САЩ, за да изц..ца още повече пари от останалия свят, тъй като положението на страната е трагично икономически. Катери се по .... на ЕС, ама ще се подхлъзне скоро и ще се надене зверски.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Африка, ромовете и терористите фърст,...а така брат чед , да разбърктаме още рахата на белите, от тях няма полза, не щат да ни работят... трябва да им пускаме вече ИИ и да се приключва с тях ...Да живее кабала, *** и отвеса... Е, малко крива става кулата, като в Пиза е, ама ше я подпрем от другата страна...
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно...Който и да е президент на САЩ гаврата с руската кочиина ще продължи.
34
3
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Щатите кога са печелили война самостоятелно,че не ми е ясно.....Както се пече война с Иран,да ги оставим сами там ааааааа,да видим колко ще издържи Тръмп на Арабелите..... Живата сила не ги броим за нищо май....кой дава войници на това НАТО....
33
6
 
8
 
! Отговори
До Hafen преди 5 години
Силният е силен, когато признава силата на отсрещния. Да, Путин е силен президент.,Може и да не ти харесвА, но е факт.
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 27!Няма значение че дончо се дьржи като (лакей)Пред путун, важното е да има мир в целия свят.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ не може да воюва за еврохалифата, Америка фърст. А на алкохолиците от ЕС девиза е гейовете, Африка, ромовете и терористите фърст, Тръмп не преговаря с терористи и гейове.
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този п......с писна на цял свят. Ако ЕС предприеме стъпки за сближаване с Русия, не е невъзможно да се намери схема с компромис за Крим, Тръмп ще се нас...ре за отрицателно време. Я да им се тегли шута на тези шутове САЩ, за какви се мислят, за пъпа на света ли.
29
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitНедопустимо е за президент на САЩ, да казва за Путин:"I know he is very strong"!!Един американски президент трябва да е преди всичко човек с достойнство, а не като Тръмп, мокър пудел!...както вече казах, не харесвам щатите, обаче вчера ми стана адски конфузно и се почувствах неудобно, като гледах жалкото подобие на американски преЦедент
28
2
 
4
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До циркКой е казал, че НАТО трябва да ни пази от бежанци?
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Льольо, неадекватенТова е цената, която САЩ плаща, за да бъде оставена да се прави на световен полицай....В голяма грешка си. Световният полицай е вече друг и той точно за това се натискаше. Прав беше покойният Гейдар Джамал , когото според мен отровиха (философ, историк, теолог, журналист, анализатор), когато още преди 5 години предсказа това, което сега става... прав беше.
26
7
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Недопустимо е за президент на САЩ, да казва за Путин:"I know he is very strong"!!Един американски президент трябва да е преди всичко човек с достойнство, а не като Тръмп, мокър пудел!