САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела

Това ще стане въпреки отказа на президента Мадуро
150
САЩ изпращат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: Reuters

Съветникът на американския президент за националната сигурност Джон Болтън заяви, че САЩ планират да изпратят хуманитарна помощ за венецуелския народ въпреки отказа на президента Николас Мадуро, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Болтън направи изявлението след като опозиционният лидер Хуан Гуайдо заяви, че ще пренебрегне забраната на правителството на Мадуро и ще приеме конвои с лекарства във Венецуела с помощта на съседни държави.

Болтън написа в Туитър: "В изпълнение на молбата на временния президент Хуан Гуайдо и след консултации с негови служители, САЩ ще мобилизират и транспортират хуманитарна помощ - медикаменти, хирургически материали и хранителни стоки за народа на Венецуела. Време е Мадуро да се махне от пътя".

Венецуелски емигранти, избягали в САЩ, казаха на вицепрезидента Майк Пенс, че е дошъл моментът за интервенция за свалянето на Мадуро от власт. Пенс, който се срещна с тях в църква в Маями, заяви, че Вашингтон работи за мирен преход с оглед Гуайдо да дойде на власт и ги увери, че администарцията на президента Доналд Тръмп ще продължи да действа, за да отслаби Мадуро.

"Сега не е време за диалог. Време е да се сложи край на режима на Мадуро", каза вицепрезидентът. Думите му предизвикаха аплодисментите на венецуелските емигранти.

Същевременно пък президентът на Боливия Ево Моралес съобщи, че се е срещнал с Мадуро и е изразил подкрепата си, предаде ТАСС.

"Срещнахме се с президента на Венециула Николас Мадуро и го уверихме в пълната си подкрепа пред лицето на опитите за държавен преврат и военна намеса от империята, която се опитва да да заграби венецуелските богатства", написа той в Туитър.

Според боливийската държавна информационна агенция срещата се е състояла на международното летище в Каракас, където самолетът на боливийския президент спрял за дозареждане на път от Ню Йорк за Ла Пас, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
0
 
! Отговори
Квазимодо преди 5 години
Това е оня кораб с царевицата, дето не го приехме през 1992. Бре през колко ръце е минала тая помощ.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората градят социализма, а разни външни им пречат! Чакайте, тоалетната хартия чак сега им стана дефицитна, значи има още дълъг път да извървят докато изградят социализма.
130
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧИЛИ Е В ИКОНОМИЧЕСКИ ПОДЕМ ЗАРАДИ ТОВА.ЧЕ ПИНОЧЕТ ОСАКАТИ ЧИЛИЙСКИТЕ КОМУНИСТИ И ГИ ИЗЧИСТИ ВСИЧКИ ДО КРАК.ЧИЛИЙЦИ СЕ РАДВАТ НА БОГАТ ЖИВОТ И ВДЪХНОВЕНИЕОТ ТОВА,ЧЕ ВЪЗДУХА Е ИМ ЧИСТ НЕ МИРИШЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА М Ъ. Р Ш А
129
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Край на комунистическите безчинства.
128
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кой знае каква зараза са и прикачили на тая помощ знаем ги шизофреничните Хамерикандерси
127
2
 
3
 
! Отговори
комитата преди 5 години
мечтите са безплатни
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците все пак научиха нещо от Путин, щом и те са решили да изпратят "хуманитарна" помощ на Венецуела !
125
7
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ВЪПРОСИ ...ВЪПРОСИ - | ВИ : КОЙ Е ПРОИЗВЕЛ ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ПОМОЩ" И ЧИЯ СОБСТВИНОСТ Е ??? ||-РИ: ПО КАКВО СИ ПРИЛИЧАТ СИМОН БОЛИВАР -ЧЕ ГЕВАРА И СПАРТАК /СПАРТАКУС/ ??? ДАЛИ БОРБАТА ИМ СРЕЩУ "РИМСКИЯ.САЩ" СЕНАТ И СЕНАТОРИТЕ И СРЕЩУ КОННИЦИ -КОНГРЕСМЕНИ Е ОБЩОТО ПО МЕЖДУ ИМ ИЛИ ТОВА ЗА КОГО И СРЕЩУ КОГО СА СЕ БИЛИ И ЗАГИНАЛИ !?!?ЦИОНИСТИ ОТ САЩ ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "РИМ НА АРИСТОКРАТИТЕ"- ВСИЧКИ СЕ УДАВИХА !!!!!!!!!!
124
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем я тая помощ.
123
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СН По-големи глупости отдавна не бях чел. Една война в Черно море ще е пагубна за нас. Пий си хапчетата, не съм длъжен да ти давам безплатни частни уроци. Те Напелеон и Хитлер не успяха срещу Московията, та ти ли дето си едно смешно балканско бабаитче с ориенталско мислене
122
4
 
10
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОЛКО-КОЛКО ДАЛЕЧ Е ВРЕМЕТО , В КОЕТО ЦРУ "ЛИКВИДИРА " ЧЕ ГЕВАРА !?!? ОСТАВА ВЪПРОСЪТ КОГА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ ОТМЪСТИ ...И НЕ САМО ЗА НЕГО ???????????
121
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, изобщо не се мери с Гърция - люлката на европейската цивилизация, с огромно морско крайбрежие от което може да се контролират Черноморските проливи и Суецкия канал , както и целия Близкия изток
120
6
 
2
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До АнонименИ какво излезе - че третират единствено България ,като страна от източна Европа ли?Само търсиш оправдания да изкараш някой друг виновен за собвствените ни неудачи. И по-възможност тоя виновник да не е от северо-изток.
119
16
 
5
 
! Отговори
СН преди 5 години
Необходимо е да се подготви и осъществи военна операция за изтласкване на руските милитаристи от Крим и Украйна. Имаме нужда от бази на НАТО И САЩ, войски и авиация, които да унищожат черноморската групировка на ПроссиятаИ освобождаване на Донбас, Абхазия и Южна Осетия МИНИМУМ.
118
14
 
7
 
! Отговори
СН преди 5 години
***, във всичките и превъплъщения, е враг номер 1 на България. Бъгария трябва да се превърне в каменна крепост, в която да се разбивт мераците на северните азиати за световно господство. България трябва да се стреми на първо място към разрушаване и унищожение на Московската империя.
117
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, правителствата в Румъния изобщо не са проруски. Второ, те Гърция не я третират като страна от Източна Европа, а като страна от Източното средиземноморие с изключително важно геостратегически положение. Хич не се надявяй, че и половината пари , които се изляха в Гърция някога ще се излеят в България. И накрая не е работа на България да се бута между геополитическите шамари и да поема рискове за собствена сметка. Обратно , трябва да се застраховаме срещу рискове, защото взривопасният Близък изток е много близо до нас
116
3
 
6
 
! Отговори
до ти пък преди 5 години
ето това ти е проблема че все търсиш Русия за оправдание. Ами мн ясно Русия е играч на геополитическата карта, щом някой от другите играчи остави празно някъде и другите пробват да го заемст. Пак гледаш следствието а не причината. Не е луд който яде зелника а който му го дава.
115
10
 
4
 
! Отговори
Ти пък преди 5 години
До Анонимен 116А отношението към Гърция (и Кипър) какво е? Щот тя не е много католическа.Там наляха доста повече пари и им спасяваха задниците повече пъти отколкото в новоприетите католически държави.Отношението към нас ще е такова ,каквото си го извоюваме.И между другото Румъния дръпна доста. Взе да го закъсва напоследък ,след като си избраха про-руско социалистическо правителство.
114
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още много отдавна Запада каза, че ще помогне на католическите страни от Източна Европа, което и става. Към нас с Румъния отношението им е доста по-различно и лицемерно.
113
2
 
11
 
! Отговори
до ти пък преди 5 години
Чехия Унгария Ги приеха 2004 та, тоест Запада е решил да ги приобщи към себе си за да не са в руска орбита, а Не са влезли в ЕС. Мнооого голема разлика има....нали се сещаш.